Pioneer: νέα συστήματα home cinema

Έξι καινούργιες προτάσεις, πλήρεις σε δυνατότητες

Μπορεί η Pioneer να ήταν - και σε κάποιες προϊοντικές κατηγορίες να παραμένει - αληθινή πρωτοπόρος εταιρεία, στα ολοκληρωμένα συστήματα home cinema ωστόσο (τα λεγόμενα "all in one") είχε για χρόνια "αρνηθεί" να ενσωματώσει πολλές λειτουργίες και δυνατότητες που ο ανταγωνισμός είχε "αγκαλιάσει". Ευτυχώς με τα φετινά της τα όποια... "κακώς κείμενα" ανήκουν στο παρελθόν: οι Ιάπωνες στη σειρά MCS έχουν πλέον ενσωματώσει όλων των ειδών τα μοντέρνα extras, τα οποία "ανεβάζουν τον πήχυ" της αξίας τους στην καθημερινή ζωή του χρήστη πολύ υψηλότερα. Οι νέες προτάσεις της σειράς αυτής είναι έξι: από το εισαγωγικό προς το κορυφαίο οι MCS-FS131, MCS-FS232, MCS-333, MCS-FS434, MCS-737 και MCS-838. Είναι συστήματα 2.1 ή 5.1 καναλιών, τα οποία προσφέρουν (ανάλογα με το μοντέλο) τις πιο πολλές ή όλες τις παρακάτω δυνατότητες.

Όλα τα συστήματα MCS διαθέτουν θύρα USB στην πρόσοψη της κύριας μονάδας τους ώστε να προσφέρουν εύκολη πρόσβαση σε αρχεία μουσικής, φωτογραφιών και video αποθηκευμένων σε σκληρούς δίσκους ή Flash drives. Η ίδια θύρα επιτρέπει απευθείας σύνδεση iPod, iPhone ή iPad (για τα μοντέλα της σειράς Advanced), ενώ μία ακόμη θύρα USB στο πίσω μέρος της κύριας μονάδας διευκολύνει την αντιγραφή αρχείων από ένα αποθηκευτικό μέσο σε άλλο. Η λειτουργία USB REC, δε, επιτρέπει στον χρήστης να εγγράφει αρχεία MP3 υψηλής ποιότητας από CD ή να ηχογραφεί ραδιοφωνικές εκπομπές.

Αναγνωρίζοντας το ρόλο της κεντρικής μονάδας ως ενισχυτή για τα συστήματα αυτά, η Pioneer έχει ενσωματώσει 4 εισόδους HDMI σε αυτήν: έτσι οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν αποκωδικοποιητές, οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας (όπως τα PlayStation και Xbox), ψηφιακές φωτογραφικές και βιντεοκάμερες κλπ. στην κεντρική μονάδα και να εκμεταλλευτούν την κοινή έξοδο προς μέσα προβολής και τον πολυκάναλο ήχο που αυτά τα MCS προσφέρουν. Αξιοποιώντας, δε, σύνδεση στο Internet μέσω Wi-Fi, τα συστήματα της σειράς Advanced αποκτούν πρόσβαση σε Δικτυακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς χάρις στην υπηρεσία vTuner. Με την ασύρματη σύνδεση να λειτουργεί, άλλωστε, και σε συνεργασία με φορητές συσκευές (Wi-Fi Direct), τα συγκεκριμένα MCS μπορούν να αντλήσουν περιεχόμενο προς αναπαραγωγή και από smartphones ή tablets.

Τα smartphones και τα tablets, μάλιστα, στα νέα συστήματα της Pioneer μπορούν να αξιοποιηθούν και ως εξελιγμένα τηλεχειριστήρια: η ιαπωνική εταιρεία διαθέτει την σχετική εφαρμογή, με το όνομα ControlApp, τόσο για συσκευές βασισμένες στο iOS όσο και στο Αndroid, δωρεάν. Εννοείται πως, εν έτει 2013, όλα τα μοντέλα της σειράς MCS έχουν δυνατότητα αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray, DVD, CD και SACD - παράλληλα μπορούν να αξιοποιήσουν αρχεία video των δημοφιλέστερων φορμά, από την 3GP των smartphones, μέχρι την Flash του Web και τις διαδεδομένες DivX Plus HD και MKV για ταινίες. Στον τομέα του ήχου υποστηρίζονται άλλωστε όλες οι σημαντικές μορφές αρχείων, από τις WMA και MP3, μέχρι τις AAC και FLAC.

Τα νέα συστήματα της σειράς MCS διαφοροποιούνται κυρίως ως προς τα εξής στοιχεία: τη διασύνδεση με iPhone, iPod και iPad, τη υποστήριξη Wi-Fi και το λεπτό subwoofer. Αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται στα μοντέλα της σειράς Advanced αλλά όχι στα μοντέλα της σειράς Essentials. Όλα τα μοντέλα παρέχουν, τέλος, υψηλή συνολική ισχύ: έως 1000 W σε διαμόρφωση ηχείων 5.1 και έως 510 W σε διαμόρφωση 2.1. Περισσότερες πληροφορίες για κάθε ένα από αυτά οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital μπορούν να βρουν στη σχετική σελίδα της Ιntersys, επίσημης αντιπροσώπου της Pioneer στην Ελλάδα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ