Panasonic: ξεκίνημα στις τηλεοράσεις OLED

Οι Ιάπωνες προσφέρουν επιτέλους εναλλακτική στο μονοπώλιο της LG - λεπτομέρειες

Λιγότερες από δύο εβδομάδες πριν υπογραμμίζαμε πως ναι μεν η LG μπορεί να απολαμβάνει την ουσιαστική αποκλειστικότητα που έχει όσον αφορά στις τηλεοράσεις υπερυψηλής ευκρίνειας με οθόνη τεχνολογίας OLED, όμως αυτό δεν είναι απαραίτητα θετικό για τους καταναλωτές ή την αγορά γενικότερα. Ε, φαίνεται πως η... όχι και τόσο κρυφή ευχή μας εισακούστηκε, αφού στο πλαίσιο της πρόσφατης έκθεσης IFA 2015 αποκαλύφθηκε πως ένας ακόμη ιστορικός κατασκευαστής, η Panasonic, σκοπεύει να προσφέρει για πρώτη φορά τη δική της πρόταση στην κατηγορία των τηλεοράσεων 4Κ OLED. Και μάλιστα πολύ πολύ σύντομα!

Πράγματι, οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν και επέδειξαν την Viera TX-65CZ950, μία τηλεόραση με κυρτή οθόνη - ο κατασκευαστής της ίδιας της οθόνης δεν έχει γνωστοποιηθεί αλλά είναι πρακτικά βέβαιο πως δεν είναι η Panasonic - διαγωνίου 65 ιντσών, η οποία προσφέρει όλα τα γνωστά πλεονεκτήματα της τεχνολογίας OLED συν... κάποια παραπάνω ολόδικά της. H Panasonic υποστηρίζει πως αξιοποίησε όλη την τεχνογνωσία που είχε συγκεντρώσει επί μία πενταετία ως πρόμαχος των τηλεοράσεων plasma για να "προικίσει" τη δική της τηλεόραση με ακόμη καλύτερη απόδοση του μαύρου, περισσότερο ομοιόμορφη εικόνα και πειστικότερες διαβαθμίσεις στα "δύσκολα" χρώματα. Αυτό το πετυχαίνει με εξελιγμένο, κορυφαίο υποσύστημα ψηφιακής επεξεργασίας και βελτιστοποίησης της εικόνας που η Panasonic ονομάζει "4K Studio Master". Δεν είναι τυχαίο που η TX-65CZ950 είναι η πρώτη τηλεόραση υπερυψηλής ευκρίνειας τεχνολογίας OLED, η οποία φέρει την περίφημη πιστοποίηση THX.

Όπως και άλλες τηλεοράσεις 4Κ της Panasonic, η Viera TX-65CZ950 υποστηρίζει διευρυμένη χρωματική γκάμα και απόδοση εικόνας προτύπου HDR, ενσωματώνει θύρες HDMI της πιο πρόσφατης έκδοσης (2.0a), είναι εξοπλισμένη με αποκωδικοποιητές για όλων των ειδών τις Δικτυακές υπηρεσίες διάθεσης υλικού 4Κ, στηρίζεται δε για τις λειτουργίες smart TV της στο ενδιαφέρον και ικανό FireFox OS. θα είναι διαθέσιμη στην ευρωπαϊκή αγορά - για την ελληνική, με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, θα... σας γελάσουμε και δεν το θέλουμε - στα μέσα Οκτωβρίου. Η επίσημη τιμή πώλησής της δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, βάσιμες υποθέσεις ωστόσο την τοποθετούν κοντά στα €10.000, κόστος φυσικά διόλου αμελητέο (ειδικά για διαγώνιο 65 ιντσών). Σε κάθε περίπτωση... καλώς την: ο αυξημένος ανταγωνισμός της Panasonic με την LG στη νεόκοπη ακόμη τεχνολογία OLED, μόνο ευεργετικός μπορεί να αποδειχθεί για όλους μας!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ