Panasonic DMP-B15

Μοναδικό... στο είδος του

Είδος: Blu-ray player
Τιμή: €699,00

Εταιρία: Panasonic

Συνέβη κι αυτό. Κάτω από κανονικές συνθήκες, τα Blu-ray player τα εντάσσουμε στον εξοπλισμό των home cinema και, ως εκ τούτου, προφανώς και δεν μπορούν να θεωρηθούν... gadgets ακριβώς. Ε, αυτή ήταν η πρώτη φορά που, ερχόμενη αντιμέτωπη με ένα Blu-ray player, η στήλη δεν ήταν 100% βέβαιη για το αν και κατά πόσο αυτό δεν είναι, στην πραγματικότητα, gadget. Έχουμε και λέμε: είναι φορητό, είναι πανάλαφρο, έχει δική του οθόνη, λειτουργεί (και) με... μπαταρίες, έχει συγκεκριμένη χρησιμότητα και ουσιαστικά αξιοποιείται σε πλαίσια αυστηρότερα από αυτά κάθε άλλου BD player της αγοράς. Είναι, δε, καλοσχεδιασμένο, άριστα κατασκευασμένο, άκρως ποθητό και... το 90% των ανθρώπων που μπορούμε να σκεφτούμε αντικειμενικά δεν το χρειάζεται. Αν δεν είναι αυτός ο αληθινός ορισμός του gadget, τότε... δεν ξέρουμε ποιός είναι!

Το όνομα αυτού DMP-Β15, λοιπόν, και είναι το πρώτο φορητό Blu-ray player όχι μόνο με την υπογραφή της Panasonic, αλλά και... γενικώς, που προσφέρει στον κάτοχό του τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ταινίες στο υψηλής ευκρίνειας φορμά, οπουδήποτε. Εξωτερικά θυμίζει μεν φορητά DVD player που έχουμε συναντήσει στο παρελθόν, αλλά σε ένα βαθμό και... netbook (τα λιλιπούτεια laptop που έχουν κατακλύσει την αγορά) αφού, κλειστό, προφυλάσσει οθόνη της ίδιας διαγωνίου, δηλαδή 8.9 ιντσών. Χρωματικά συνδυάζει ασημί, ανθρακί και μαύρο - αναγκαστικά δεν είναι και ό,τι πιο κομψό έχουμε δει, επειδή το design του ήταν υποχρεωμένο να συμβιβαστεί με μία απαραίτητη ιδιότητα του DMP-15: τη δυνατότητα περιστροφής της οθόνης του, αλλά και τη δυνατότητα σταθερής στήριξης στα δύο άκρα του, σαν βιβλίο, με την οθόνη σε λειτουργία. Η ποιότητα κατασκευής του πάντως είναι πολύ καλή και δίνει την αίσθηση ανθεκτικής συσκευής, όπως πρέπει για κάτι που... μπορεί να περιμένει ότι θα μεταφέρεται συχνά σε αποσκευές.

Η οθόνη 8.9 ιντσών φέρει και τον πρώτο περιορισμό του DMP-15: με αυτήν την διαγώνιο και ανάλυση 1024x600 pixels, εννοείται πως δεν είναι αρκετή για να επιδείξει την εικόνα 1080 γραμμών των Blu-ray, σε όλο τους το μεγαλείο. Η παραγόμενη εικόνα, ωστόσο, είναι εξαιρετικής ποιότητας τόσο χρωματικά, όσο και αφορικά με την απόδοση της κίνησης (εφάμιλλη μερικών από τα καλύτερα επιτραπέζια Blu-ray player της Panasonic). Είναι δε σαφώς καλύτερη από αυτήν που θα εισπράτταμε από οποιοδήποτε DVD player. Η οθόνη είναι ευκρινέστατη σε ευνοϊκό ή έστω φυσιολογικό φωτισμό από το περιβάλλον και μόνο κάτω από το φως του ήλιου ή απέναντι από έναν λαμπτήρα δημιουργούνται προβλήματα από τις αντανακλάσεις. Με το DMP-15 να στέκεται σε σταθερή επιφάνεια σαν "Λ", την οθόνη δηλαδή σε σωστή γωνία, και από σχετικά κοντινή απόσταση, η εικόνα που προσφέρει το πρώτο Blu-ray player είναι ικανοποιητικότατη για τη θέαση ταινιών.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ