Ο Kutcher όντως σε ρόλο Steve Jobs

Δεν ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο... δυστυχώς, Β' κατηγορίας κι ο σκηνοθέτης

Πρωταπριλιάτικο αστείο της Κυριακής δεν ήταν, τη Δευτέρα περιμέναμε να επιβεβαιωθεί κι από άλλες πηγές πέραν του Variety (που έχει διαψευσθεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν), όμως... κατά τα φαινόμενα είναι αλήθεια: για τον πιθανώς τελευταίο μεγάλο ηγέτη της τεχνολογίας, τον Steve Jobs της Apple, θα γυριστούν δύο διαφορετικές ταινίες και όχι μία. Και στη μία από τις δύο, την περισσότερο... indie παραγωγή, τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα αναλάβει ο Ashton Kutcher - ένας ηθοποιός που απασχολεί τα media περισσότερο για... άλλα πράγματα, παρά για τις ταινίες του!

Πράγματι, σύμφωνα με πληροφορίες ευρέως διαθέσιμες πια, η μία παραγωγή με θέμα τη ζωή του εκλιπόντος διευθύνοντα της Apple θα ονομάζεται απλά "Jobs" και θα εστιάζει στο πρώτο (ενδιαφέρον σε μας) μισό της ζωής του, "τη διαδρομή από ιδιόρυθμο χίπι σε συνιδρυτή της Apple". Την ταινία θα σκηνοθετήσει ο Joshua Michael Stern (σαφέστατα δευτέρας κατηγορίας καλλιτέχνης), ο Kutcher ωστόσο είμαστε της άποψης πως όντως μοιάζει στον Steve Jobs... "στα νιάτα του" και διαθέτει το είδος της "φυσικής τρέλας" που χαρακτήριζε και τον πραγματικό μέχρι την τρίτη δεκαετία της ζωής του.

Το πρόβλημα, φυσικά, είναι πως ο Kutcher είναι περισσότερο διάσημος για τη δημοφιλέστατη παρουσία του στο Twitter και την ανάμιξή του ως επενδυτή σε εταιρείες τεχνολογίας, παρά για τους ρόλους του σε γλυκανάλατες κομεντί τύπου "No Strings Attached" ή "What Happens in Vegas". Δεν είναι κακός ηθοποιός, αλλά δεν είναι και "γκάμας", όπως αποδείχθηκε από την μάλλον μέτρια εμφάνισή του στον πιο πρόσφατο κύκλο της αμερικανικής σειράς "Two and a Half Men" του CBS.

Για την άλλη ταινία με θέμα τη ζωή του Steve Jobs, αυτή της οποίας την παραγωγή έχει αναλάβει η Sony Pictures, δεν έχουν διαρρεύσει ακόμη λεπτομέρειες πέραν του γεγονότος ότι βασίζεται στην άκρως επιτυχημένη εμπορικά βιογραφία του Walter Isaacson. Ιδέα δεν έχουμε σχετικά με το αν και κατά πόσο οποιαδήποτε από τις δύο ταινίες θα προσεγγίσει το θέμα της με επιτυχία - δεν ήταν ακριβώς... εύκολη προσωπικότητα ο Steve Jobs - όμως είναι άξιο απορίας το πόσο γρήγορα κινήθηκε το Holywood για να "αξιοποιήσει" το θάνατο του διευθύνοντα της Apple. Εμπορεύσιμος και νεκρός; Αν λέγεσαι Jobs, πιθανότατα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ