Nέοι ενισχυτές ES της Sony

Πλήρως εξοπλισμένοι, Δικτυακοί και 3D

Στο πλαίσιο της έκθεσης CEDIA 2011 - που εστιάζει στην αγορά του home cinema - η Sony δεν παρουσίασε μόνο τον πρώτο οικιακό προβολέα ανάλυσης 4K2K, αλλά και δύο νέους ενισχυτές. Αυτοί ανήκουν επίσης στη σειρά ES (Elevated Standard) της ιαπωνικής εταιρείας και συμπληρώνουν δύο νέες θέσεις "πάνω" και "κάτω" από τον παρόντα καλύτερο ενισχυτή audio/video που η Sony κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, τον πληρέστατο STR-DA5600ES. O πρώτος είναι ο STR-DA3700ES, ο οποίος ενσωματώνει το υποσύστημα επεξεργασίας εικόνας DCDi της Faroudja για αναβάθμιση των σημάτων σε υψηλή ευκρίνεια, μπορεί να ελεγχθεί μέσω iPhone/iPod και κινητών με Android και προσφέρει πρόσβαση σε πολλές online υπηρεσίες περιεχομένου: όλες της ίδιας της Sony, αλλά και της μουσικής Pandora, της κινηματογραφικής Netflix κλπ.

Ο δεύτερος δεν είναι άλλος από τον κορυφαίο πλέον ενισχυτής της Sony: ο STR-DA5700ES διαθέτει βεβαίως όλα τα παραπάνω, αλλά και κάποια πράγματα ακόμη - τόσο σε σχέση με τον 3700ES, όσο και σε σχέση με τον παρόντα 5600ΕS. Προσφέρει, για παράδειγμα, ανασχεδιασμένο γραφικό μενού ρυθμίσεων, που θυμίζει περισσότερο αυτό που συναντάμε στο PS3 και τα Blu-ray player της Sony. Προσφέρει υποστήριξη στα πλέον εξελιγμένα φορμά ήχου, όπως το 11κάναλο Neo-X της DTS, συμβατότητα με το πρότυπο DLNA - που επιτρέπει σε άλλες συμβατές συσκευές του τοπικού οικιακού δικτύου να του "στείλουν" υλικό προς αναπαραγωγή - ενώ αναλαμβάνει και την έξυπνη ρύθμιση των ηχείων μέσα σε ένα χώρο, ώστε να αποδίδουν όσο το δυνατόν καλύτερα εκεί που θα τοποθετηθούν.

Ο 5700ES διατηρεί βεβαίως ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του προκατόχου του, του 5600ΕS - τη δυνατότητα να προσφέρει ο ίδιος ενσύρματη δικτύωση σε τέσσερις ακόμη συσκευές - αλλά και τις έξι εισόδους και δύο εξόδους HDMI, όλες συμβατές με εικόνα 3D. Ο κορυφαίος ενισχυτής της Sony θα διατεθεί στην αγορά στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ ο 3700ES λίγο νωρίτερα. Οι τιμές και των δύο θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ