Νέο Apple TV, με άρωμα... iTV

Υψηλής πλέον ευκρίνειας, ικανό να αξιοποιεί ίσως και apps!

Η αλήθεια είναι πως όλοι περιμέναμε από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της Apple με περισσότερη ανυπομονησία την αποκάλυψη του νέου iPad, όμως η αμερικανική εταιρεία φρόντισε να... δικαιώσει τις φήμες και να παρουσιάσει στο ίδιο πλαίσιο κι άλλο ένα προϊόν: το ανανεωμένο Apple TV. Πρόκειται για τη συσκευή που ο Jobs είχε κάποτε αποκαλέσει "χόμπι" για την Apple, υπό την έννοια ότι δεν περίμενε από αυτήν τις απίθανες πωλήσεις και τα θεαματικά κέρδη, όμως αυτό (κατά μία άλλη έννοια) ίσως δεν είναι πια ακριβώς... αληθινό! Οι λόγοι, δε, είναι πιο πολλοί από ένας ή δύο.

Το νέο Apple TV έχει ακριβώς το ίδιο μέγεθος και παρουσιαστικό με τον προκάτοχό του: με άλλα λόγια είναι απλά σχεδιασμένο, χωρά στην παλάμη ενός ενήλικα και είναι εύκολο να "κρυφτεί" ανάμεσα σε άλλες συσκευές κάτω από την τηλεόραση του σαλονιού. Στο εσωτερικό του όμως βρίσκεται πλέον ο επεξεργαστής Α5 της Apple (όπως αυτός του iPhone 4S αλλά με έναν κι όχι δύο πυρήνες), ενώ από την έξοδο HDMI του μπορούμε πλέον να λάβουμε εικόνα ανάλυσης 1080p. Η Apple χθες ενεργοποίησε τόσο την υποστήριξη ταινιών σε αυτή την ανάλυση στο Δικτυακό της κατάστημα, το iTunes, όσο και τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς με το Apple TV ταινίες που έχει αγοράσει με άλλη συσκευή της αμερικανικής εταιρείας π.χ. iPad ή iPhone. Αυτό επιτυγχάνεται, φυσικά, μέσω iCloud.

Σημαντικότερο, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι το περιβάλλον χρήσης του Apple TV έχει αλλάξει ριζικά: θυμίζει πλέον πολύ περισσότερο το App Store, έστω κι αν για την ώρα περιορίζεται σε ταινίες, μουσική και φωτογραφίες. Με τη συσκευή όμως να φέρει πλέον "κανονικό" επεξεργαστή της Apple (παραμένει για την ώρα άγνωστη η ενσωματωμένη μνήμη λειτουργίας), το App Store να υποστηρίζει ταινίες υψηλής ευκρίνειας και την υποστήριξη iCloud ως standard, είναι πάρα, μα πάρα πολύ εύκολο να φανταστεί ένα Apple TV απλώς ενσωματωμένο σε μία τηλεόραση ονόματι... iTV! Το νέο περιβάλλον, μάλιστα, δεν απαιτεί τον επεξεργαστή Α5, καθώς μέσω αναβάθμισης λογισμικού το δέχεται ήδη και το παρόν Apple TV, το οποίο δεν ενσωματώνει τον πρώτο.

Σε κάθε περίπτωση η καινούργια έκδοση του Apple TV θα κοστίζει ακριβώς όσο η παρούσα ($99 στις ΗΠΑ) και θα κυκλοφορήσει στις 16 Μαρτίου. Στη χώρα μας δεν έχει πολύ καιρό που το Apple TV διατίθεται επίσημα - αντί €120-€140... αλοίμονο! - και κατά συνέπεια δεν ξέρουμε αν η ελληνική αντιπροσωπεία θα προχωρήσει άμεσα σε διάθεση και του νέου μοντέλου. Αμέσως μόλις έχουμε σχετική πληροφόρηση, φυσικά την παραθέτουμε. Ως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ