Νέες συνεργασίες της Samsung στην εικόνα 4Κ

Υλικό υπερυψηλής ευκρίνειας για τους κατόχους των τηλεοράσεών της, σε διάφορες μορφές, σύντομα

Δεν είναι ακριβώς... κρυφό το γεγονός ότι ναι μεν οι τηλεοράσεις και προβολείς υπερυψηλής ευκρίνειας βελτιώθηκαν αισθητά το 2014 σε σχέση με το 2013, δεν συνέβη όμως στον ίδιο ικανοποιητικό βαθμό το αντίστοιχο και για το περιεχόμενο υπερυψηλής ευκρίνειας. Το αληθινό υλικό εικόνας 4Κ παραμένει σε έκταση περιορισμένο και δυσεύρετο για μεγάλο ποσοστό των κατόχων οποιουδήποτε είδους μέσου προβολής υπερυψηλής ευκρίνειας. Η Samsung ολοφάνερα το γνωρίζει, γι' αυτό και προβαίνει σε ενέργειες που σκοπό έχουν να εμπλουτίσουν το διαθέσιμο αυτό περιεχόμενο - για τους καταναλωτές που επιλέγουν τις τηλεοράσεις της αυτής της κατηγορίας, τουλάχιστον.

Στο πλαίσιο της επερχόμενης έκθεσης IFA 2014 η κορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε πως τον Οκτώβρη ξεκινά συνεργασία για τη διοχέτευση υλικού εικόνας 4Κ μέσω Internet με την αντίστοιχη υπηρεσία της Amazon. Ναι, αυτήν που η εταιρεία του Jeff Bezos είχε επιβεβαιώσει στα τέλη Ιουλίου. Επεκτείνει επίσης την ήδη υφιστάμενη συνεργασία της με την Netflix, ώστε αυτή να καλύπτει πλέον κι άλλες αγορές πλην της αμερικανικής - συγκεκριμένα αυτές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου. Αυτή η επέκταση θα έχει υλοποιηθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Γνωστότερο υλικό υπερυψηλής ευκρίνειας της Netflix παραμένει η δεύτερη σεζόν του διάσημου House of Cards, στην οποία θα προστεθούν σύντομαι και όλες οι σεζόν του επίσης πολύ γνωστού Breaking Bad.

Η Samsung έχει πάντως εντοπίσει και συνάψει συνεργασίες και με αμιγώς ευρωπαϊκούς παρόχους περιεχομένου εικόνας 4Κ, όπως αυτούς που στηρίζουν τις υπηρεσίες Maxdome, Wuaki.TV και Chili.TV. Αυτές μπορεί να μην έχουν τη συνδρομητική βάση και το "ειδικό βάρος" μιας Netflix, ένα σημαντικό ωστόσο ποσοστό των χωρών της κεντρικής και νότιας Ευρώπης τις γνωρίζει, τις εμπιστεύεται και θα υποδεχθεί θετικά την ενσωμάτωσή τους στο "οπλοστάσιο" των τηλεοράσεων υπερυψηλής ευκρίνειας της Samsung.

H κορεάτικη εταιρεία, τέλος, επιβεβαίωσε και την κυκλοφορία στην Ευρώπη του UHD Video Pack, ενός σκληρού δίσκου που περιέχει 10 διάσημα φιλμ - τα GI Joe 2, World War Z, Night at the Museum, X Men Origins: Wolverine, The Counselor, Forrest Gump, Star Trek, Star Trek: Into Darkness, Life of Pi και The Book Thief - και 30 ντοκυμαντέρ, όλα σε υπερυψηλή ευκρίνεια. Το UHD Video Pack συνεργάζεται και αυτό μόνο με τις τηλεοράσεις 4Κ της Samsung - και δη μόνο με τα μοντέλα του 2014 ή με τα μοντέλα του 2013 που έχουν δεχθεί την απαραίτητη αναβάθμιση (μέσω του UHD Evolution Kit 2014). Δεν γνωρίζουμε αν το UHD Video Pack θα διατεθεί επίσημα και στη χώρα μας, ωστόσο το... ελπίζουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ