Μεγάλες ταινίες σε... σινε-μεγάλη εικόνα με Epson EF-12

O μικρός αλλά θαυματουργός προβολέας laser φέρνει γνήσια κινηματογραφική απόλαυση στο σαλόνι - να τί θα δεις πρώτα!

E, αφού το λέγαμε, να πεις πως δεν το λέγαμε; Μπορεί το Euro 2021 να ήταν η... καλύτερη δικαιολογία για να αποκτήσεις προβολέα, όμως πάντοτε το ήξερες πως θα τον χρησιμοποιήσεις και για την θέαση ταινιών. Παράλληλα με τα ματς της διοργάνωσης, λοιπόν, μπορείς να απολαύσεις - όπως κάνουμε κι εμείς τις τελευταίες μέρες με τον Epson EF-12 - ταινίες που πάντοτε ήθελες να παρακολουθήσεις σε πολλές, "χορταστικές" ίντσες. Το κινηματογραφικό υλικό που υπάρχει διαθέσιμο σε υψηλή ευκρίνεια είναι πια άφθονο και ποιοτικό, οι πηγές που το προσφέρουν επαρκέστατες άρα και οι επιλογές αμέτρητες. Τί... "ζωγράφισε" ο Epson στο πανί προβολής μας;

Επικεντρωθήκαμε σε τρεις πηγές περιεχομένου, όχι μόνο επειδή είναι οι ευκολότερα προσβάσιμες σε οποιονδήποτε, μα και επειδή κάθε μία από αυτές προσφέρει μεγάλη ποικιλία ταινιών, ικανή να καλύψει οποιαδήποτε προτίμηση. Η πρώτη και... προφανής πηγή είναι οι δίσκοι Blu-ray: είναι από πλευράς ποιότητας εικόνας ο καλύτερος τρόπος να αναδειχθεί το αποτέλεσμα που μπορεί να αποδώσει ο Epson EF-12 (τον οποίο αξιολογήσαμε πρόσφατα) και οι θύρες HDMI που ενσωματώνει καθιστούν την χρήση ενός Blu-ray player πανεύκολη. Με φιλμ όπως τα Wonder Woman 1984, Zack Snyder's Justice League, Mulan και Tenet, ο προβολέας των Ιαπώνων κυριολεκτικά "μετέφερε την κινηματογραφική αίθουσα στο σαλόνι μας" για ώρες - δίχως ενοχλητικά κινητά να "ανάβουν" κάθε τόσο, αποσπώντας μας την προσοχή!

Ειδικά περιπέτειες-blockbuster όπως οι παραπάνω προσφέρονται για εντυπωσιακό αποτέλεσμα, βέβαια, όμως... δεν σταματήσαμε εκεί: αν είναι να απολαύσεις φιλμ όπως δεν μπορείς με μία τηλεόραση, έχει νόημα να το κάνεις με όλα τα είδη! Παρακολουθήσαμε και περισσότερο "προσωπικά" πρόσφατα φιλμ, όπως τα Nomadland και The Little Things, κινουμένων σχεδίων "για μικρούς και μεγάλους", όπως το έξοχο Soul της Pixar, αλλά και αγαπημένες ταινίες σινεφίλ όπως το Lady Bird, το The Disaster Artist ή το The Killing of a Sacred Deer. Σε κάθε θέαση η απόλαυση ήταν όλο και μεγαλύτερη, καθώς σε "πολλές ίντσες" συνειδητοποιεί κανείς πόσες λεπτομέρειες και σημαντικά στοιχεία της εικόνας δεν διακρίνονται στην οθόνη μιας τηλεόρασης όταν η ουσία μιας σκηνής βρίσκεται στις ερμηνείες και στα πρόσωπα, όχι στην φαντασμαγορική σκηνοθεσία που αποδίδεται με τα σκηνικά και τα εφέ.

Έχοντας "ανοίξει η όρεξή μας" με τα Blu-ray, προσφέραμε στον Epson EF-12 πρόσβαση στο Netflix μέσω media player συνδεδεμένου στην άλλη θύρα HDMI του. Άλλο... πολιτισμικό σοκ αυτό! Η δημοφιλέστερη Δικτυακή υπηρεσία ψυχαγωγικού περιεχομένου διαθέτει στην βιβλιοθήκη της μια σειρά από ποιοτικές ταινίες διαφόρων κατηγοριών, από τα συναρπαστικά Extraction, The Old Guard και Spencer Confidential μέχρι τα περισσότερο "εγκεφαλικά" και ατμοσφαιρικά, όπως τα Enola Holmes, Mank και Bird Box. Παρακολουθήσαμε αυτά και πολλά ακόμη φιλμ, θαυμάζοντας το πώς ακόμη και κωμωδίες ή ταινίες κινουμένων σχεδίων, όπως τα Ι Care A Lot και Over The Moon, "αποκτούν άλλη διάσταση" σε εικόνα διαγωνίου 120 ιντσών. Κάθε θέαση, σαν να γινόταν εκ νέου σχεδόν. Δεν "αγοράζεται" με τηλεοράσεις αυτό!

Τελευταίος σταθμός-πηγή περιεχομένου το Prime Video της Amazon, το οποίο δεν προσφέρει μεν την ποικιλία του Netflix αλλά διαθέτει αποκλειστικότητες αξιόλογες. Για το Prime Video δεν χρειάστηκε καν να συνδέσουμε ο,τιδήποτε στον EF-12: ο προβολέας της Epson στηρίζεται σε πλήρες λειτουργικό σύστημα Android TV, οπότε με το σχετικό app και την ασύρματη πρόσβασή του στο Internet παρακολουθήσαμε ταινίες "απευθείας" με αυτόν, απολαμβάνοντας και τον ήχο που το ενσωματωμένο του σχετικό υποσύστημα αποδίδει με τρόπο απρόσμενα ποιοτικό. Φιλμ όπως τα Sound of Metal, One Night in Miami, The Big Sick, The Vast of Night και Blow The Man Down μάς ψυχαγώγησαν εξίσου, καθώς η πηγή φωτός laser του EF-12 "έγραψε" στην οθόνη προβολής μας απ' το καθένα εικόνα με υψηλή αντίθεση, λαμπερά χρώματα κι εξαιρετική λεπτομέρεια. Τί παραπάνω να ζητήσει κανείς... ανά πάσα στιγμή στο σαλόνι του; Τίποτε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ