LG: τηλεοράσεις OLED με πιθανό πρόβλημα υπερθέρμανσης

Οι Κορεάτες προσκαλούν για οικειοθελή επιδιόρθωση πάνω από 60.000 συσκευές στην χώρα τους - και στην Ελλάδα;

Σε πολλά σύγχρονα προϊόντα κάποια είδη κατασκευαστικών προβλημάτων δεν κάνουν την εμφάσνισή τους παρά πολλούς μήνες ή και χρόνια μετά από την διάθεσή τους στην αγορά - και με ένα τέτοιο πρόβλημα φαίνεται να βρίσκεται αντιμέτωπη αυτές τις μέρες η LG, η οποία ανακοίνωσε πως ένας αριθμός από τηλεοράσεις OLED της χαρακτηρίζεται από ένα ελάττωμα στο τμήμα τροφοδοσίας της ικανό να τις οδηγήσει σε υπερθέρμανση. Ο αριθμός, ωστόσο, δεν είναι καθόλου μικρός αν σκεφτεί κανείς πως αφορά... μόνο στην Νότια Κορέα (για την ώρα και επισήμως τουλάχιστον): πάνω από 60.000 συσκευές, με την εταιρεία να διερευνά το ενδεχόμενο για περισσότερες παγκοσμίως.

Πράγματι: η LG επιβεβαίωσε πως σημαντικός αριθμός από τηλεοράσεις της OLED του 2016, 2017, 2018 και 2019 φέρει αυτό το κατασκευαστικό ελάττωμα. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα τμήμα της κεντρικής πλακέτας τους το οποίο λειτουργεί ως "φίλτρο" στο ηλεκτρικό ρεύμα ώστε το δεύτερο να τροφοδοτεί την πρώτη ομαλά. Το "φίλτρο" αυτό με τον καιρό φθίνει και η αποτελεσματικότητά του μειώνεται, με αποτέλεσμα να "περνά" περισσότερο ρεύμα απ' όσο είναι ενίοτε ασφαλές, οδηγώντας εν τέλει την πλακέτα σε υπερθέρμανση με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Τα μοντέλα που φέρουν αυτό το ελάττωμα είναι τα: 65E6, 65G6 και 77G6 (του 2016), τα 65B7, 65C7, 65E7, 65G7, 65W7, 77G7 και 77W7 (του 2017), τα 65G8, W8, 77C8 και 77W8 (του 2018), καθώς και τα περσινά 65W9, 77B9, 77C9 και 77W9. Η εταιρεία δεν έχει κάνει λόγο για κανένα από τα μοντέλα του 2020. Από την περιγραφή του προβλήματος προκύπτει πως σχετίζεται μόνο με τις προαναφερθείσες τηλεοράσεις OLED της LG και όχι με αυτές άλλων κατασκευαστών τους οποίους ο κορεατικός κολοσσός προμηθεύει με οθόνες τεχνολογίας OLED, όπως τις Sony, Panasonic και Philips.

Η LG ανακοίνωσε πως έχει ήδη επισκευάσει 22.000 από τις... "ύποπτες" 60.000 τηλεοράσεις της OLED που φέρουν το συγκεκριμένο κατασκευαστικό ελάττωμα. Eνώ, ωστόσο, αρχικά επέμενε πως το όλο ζήτημα αφορά μόνο σε συσκευές της που έχουν πωληθεί στην Ν. Κορέα, λίγο αργότερα ανασκεύασε την δήλωσή της και επιβεβαίωσε πως έχει ξεκινήσει εκτενή έρευνα για να διαπιστώσει αν το ελάττωμα αυτό συναντάται και στα αντίστοιχα μοντέλα που πωλήθηκαν και στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και αλλού ασχέτως του πού κατασκευάστηκαν.

Καθώς θεωρούμε εξαιρετικά δύσκολο αυτού του είδους η κατασκευαστική επιλογή να γινόταν επί τρία ολόκληρα χρόνια και παρ' όλα αυτά να αφορούσε... την κορεατική αγορά και μόνο, αναμένουμε να διαπιστώσουμε σε ποιά συμπεράσματα θα καταλήξει η έρευνα της LG και τί είδους εξελίξεις θα δρομολογήσει. Στο μεσοδιάστημα - και με δεδομένο το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση από την LG Hellas για το όλο ζήτημα - το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε. Προφανώς θα ενημερώσουμε σχετικά το παρόν άρθρο αμέσως μόλις έχουμε περισσότερα στοιχεία προς δημοσιοποίηση. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ