LG: καθ' οδόν οι πρώτες τηλεοράσεις OLED 8K

Ο κορεατικός κολοσσός κάνει την έκπληξη στην IFA 2018 και το δικό του επόμενο εξελικτικό βήμα

Στο πλαίσιο της έκθεσης IFA 2018 που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Βερολίνο η LG έκανε μία μικρή... έκπληξη, καθώς ναι μεν το σχετικό βήμα ήταν πρακτικά βέβαιο, όμως η πληροφόρηση που υπήρχε ως τώρα ήταν διαφορετική: οι Κορεάτες παρουσίασαν την πρώτη τους τηλεόραση ανάλυσης 8Κ και τεχνολογίας OLED, παρά τις αναφορές που ήθελαν να υφίστανται κατασκευαστικές δυσκολίες για τον συνδυασμό αυτών των δύο στοιχείων. Η LG έτσι όχι μόνο δεν "μένει πίσω", αλλά... έδειξε ακόμη και πως προηγείται στον νέο "αγώνα ταχύτητας" που ξεκινά αυτές τις ημέρες με την εικόνα 8Κ, αφού το σχετικό δελτίο Τύπου δημοσιεύθηκε πολλές ώρες πριν από την αποκάλυψη των πρώτων τηλεοράσεων 8Κ του... έταιρου, παραδοσιακά αντίπαλου Κορεάτη κατασκευαστή, της Samsung. Ήταν φυσικά ζήτημα εντυπώσεων, μα αυτές τις ημέρες στην IFA όλα είναι.

Η τηλεόραση 8Κ OLED που επέδειξε η LG είναι διαγωνίου 88 ιντσών και ανάλυσης 7680x4320 pixels, τέσσερις φορές πιο πολλά απ' όσα αξιοποιούν σήμερα οι τηλεοράσεις 4K οποιασδήποτε τεχνολογίας. Ο Κορεάτης κατασκευαστής δεν έδωσε στην δημοσιότητα τεχνικές λεπτομέρειες για το προϊόν, επιβεβαίωσε όμως πως η κατασκευή του ξεκινά φέτος, οπότε τα πρώτα μοντέλα θα είναι εμπορικά διαθέσιμα είτε κατά την εορταστική περίοδο είτε λίγο αργότερα. Αναφορά δεν έγινε και στο κόστος, φυσικά, όμως αυτό θα ανέρχεται το δίχως άλλο σε ουκ ολίγες χιλιάδες ευρώ (η καλύτερη OLED 4Κ της LG σήμερα κοστίζει €15Κ) βάσει του κοινού στο οποίο πρωτίστως απευθύνονται αυτά τα προϊόντα.

Η LG δείχνει πεπεισμένη για τις προοπτικές των τηλεοράσεων 8Κ καθώς προβλέπει πως σε μόλις 4 χρόνια από σήμερα, το 2022, η ζήτηση γι' αυτές θα ανέρχεται σε όχι λιγότερα από 5 εκατομμύρια συσκευές ετησίως. Η LG προωθώντας την τεχνολογία OLED και εξελίσσοντάς την αδιάκοπα κατάφερε να την καθιερώσει στην αγορά ως την πλέον ποιοτική για την απεικόνιση ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, παρέχοντας μάλιστα και σε άλλους κατασκευαστές τις απαραίτητες οθόνες OLED ώστε να παρουσιάσουν τα δικά τους μοντέλα τηλεοράσεων στηριγμένα σ' αυτές. Ο κορεατικός κολοσσός σαφώς θα επιδιώξει λοιπόν αυτήν την επιτυχία να την "μεταφέρει" από την ανάλυση 4Κ στην ανάλυση 8Κ με τρόπο πειστικό, παρά τον σκληρό ανταγωνισμό που θα δεχθεί σε πρώτη φάση από την Samsung.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα πρώτα μοντέλα τηλεοράσεων OLED 8K της LG θα έχουμε εν ευθέτω χρόνω. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ