LG HB-954PB

Όλα σε ένα, και υψηλής ευκρίνειας

Η άλλη ευχάριστη έκπληξη στο πίσω μέρος της κεντρικής μονάδας δεν είναι άλλη από τη θύρα Ethernet: αυτή επιτρέπει τη σύνδεση του ΗΒ-954PB με το Διαδίκτυο, ώστε να υποστηρίξει τις ταινίες σε Blu-ray που προσφέρουν extras μέσα από το πρότυπο του BD-Live. Η τρίτη ευχάριστη έκπληξη βρίσκεται στην πρόσοψη της συσκευής, αλλά είναι... κρυμμένη και αφορά τους κατόχους iPod και iPhone: η κεντρική μονάδα του ΗΒ-954PB ενσωματώνει εξ ορισμού υποδοχή για τις συσκευές της Apple (οι περισσότερες άλλες προτάσεις της αγοράς την προσφέρουν μόνο ως ξεχωριστό περιφερειακό), οπότε μουσική μπορεί να αντληθεί και από εκεί. Τις πηγές απ' όπου μπορεί να προέλθει μουσική, φωτογραφίες και video συμπληρώνει η θύρα USB (ένα σχετικό flash drive συνδεδεμένο εκεί είναι όπως πάντα απαραίτητο για τα extras του BD-Live), όπως και το disc drive φυσικά, το οποίο δέχεται όλων των ειδών τους δίσκους data, μουσικής και video πέρα από τους δίσκους Blu-ray.

Σχεδόν... ανέλπιστα καλά, εξοπλισμένο το ΗΒ-954PB λοιπόν - πώς τα πάει όμως πρακτικά, "στημένο" μέσα σε ένα χώρο; Είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε στο χώρο ενός σαλονιού 25 τετραγωνικών μέτρων περίπου, όπου το all-in-one της LG είχε συνδεθεί με μία τηλεόραση 50 ιντσών της ίδιας κατασκευάστριας εταιρείας. Εκεί τα 1000 Watt συνολικής ισχύος του αποδείχθηκαν αρκετά για να δημιουργήσουν ηχητικό πέπλο ικανό να καλύψει το εμβαδόν αυτό, έστω κι αν το αποτέλεσμα ακουγόταν ενίοτε "ρηχό" και "αδύναμο" (κάτι για το οποίο μερίδιο της ευθύνης έχει σίγουρα και το subwoofer). Η λεπτομέρεια του ήχου και οι κατευθύνσεις απ' όπου έρχονταν τα εφέ, πάντως, ήταν σαφείς. Αν το ΗΒ-954PB ενσωμάτωνε ικανό σύστημα ισοστάθμισης (δεν το προσφέρει και όλες οι ρυθμίσεις στον εκάστοτε χώρο πρέπει να γίνουν "με το χέρι"), τα κανάλια πιθανώς θα "έδεναν" αρτιότερα μεταξύ τους. Ως έχει, πολλά εξαρτώνται όχι μόνο από τη διαμόρφωση κάθε χώρου, αλλά και την εμπειρία εκείνου που θα τοποθετήσει στο χώρο τα 4 πανομοιότυπα ηχεία. Χμ.

Είναι αλήθεια, πάντως, ότι αυτό είναι ένα από τα λίγα αρνητικά στοιχεία που μπορεί να εντοπίσει κανείς στην πρόταση της LG. Το ΗΒ-954PB είναι "τίμιο" προϊόν, με την έννοια ότι προσφέρει ακριβώς ό,τι υπόσχεται. Δεν πρόκειται ποτέ να αντικαταστήσει το συνδυασμό ενός καλού player, ενός ποιοτικού ενισχυτή και μιας πεντάδας ηχείων που έχουν κατασκευαστεί να συνεργάζονται ως "ομάδα". Ωστόσο, αυτά δεν κοστίζουν μόλις... 700 ευρώ (ή λιγότερα σε τιμές αγοράς) όπως το ΗΒ-954PB, κάτι που σαφέστατα θα χαροποιήσει όσους ενδιαφέρονται για μία είσοδο στο χώρο της υψηλής ευκρίνειας με λιγότερο από 2000 ευρώ: αυτό το σετ και μία καλή τηλεόραση 50 ιντσών αυτό το κόστος έχουν συνδυαστικά, με... ρέστα για τα καλώδια και μερικές καλές ταινίες σε Blu-ray. Ορίστε. Πώς το λέει διαφήμιση... γνωστής τράπεζας, "όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα"; Έτσι ακριβώς!

Βαθμολογία: ****

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ