LG HB-954PB

Όλα σε ένα, και υψηλής ευκρίνειας

Είδος: Συστήματα all-in-one
Τιμή: €699,00

Εταιρία: LG
Διανομή: LG Hellas

Για τη συλλογιστική των "all-in-one" συστημάτων home cinema, η στήλη έχει κάνει λόγο κι άλλες φορές στο παρελθόν: στόχος δεν είναι η απολύτως κορυφαία απόδοση εικόνας και ο "βροντερός" ήχος που... ξυπνάει τους γείτονες στο διπλανό οικοδομικό τετράγωνο, αλλά η ποιοτικά ικανοποιητική εικόνα, η ηχητική κάλυψη ενός συγκεκριμένου χώρου χωρίς υπερβολές και η προσιτή τιμή του όλου "πακέτου". Καθώς το φορμά του Blu-ray, δε, έχει πια ωριμάσει και παρουσιάζεται σε όλων των ειδών τις συσκευές, από τις πλέον προσιτές έως τις hi-end, οι προτάσεις της αγοράς για συστήματα "all-in-one" με ικανότητα αναπαραγωγής των δίσκων υψηλής ευκρίνειας δεν είναι πια λίγες. Από τις πιο πρόσφατες τέτοιες είναι και η κορυφαία της LG: το εκ πρώτης όψεως άκρως ενδιαφέρον "πακέτο" ονόματι HB-954PB, το οποίο διεκδικεί την προσοχή των καταναλωτών που δεν σκοπεύουν να επενδύσουν περισσότερα από 700 ή 800 ευρώ για ένα σύστημα home cinema. Το ερώτημα, λοιπόν: μετά από μια πιο προσεκτική ματιά, συνεχίζει το "all-in-one" της LG να δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον;

To ΗΒ-954PB απαρτίζεται, όπως τα περισσότερα συστήματα του είδους, από μία κεντρική μονάδα (αυτή που δέχεται τους δίσκους που θα αναπαράγει και ενσωματώνει όλες τις θύρες διασύνδεσης), τέσσερα ηχεία (δύο κύρια και δύο περιφερειακά), ένα κεντρικό ηχείο και ένα subwoofer. Το design και το μέγεθος όλων δημιουργούν από την πρώτη στιγμή θετικότατες εντυπώσεις: είναι περιορισμένα σε όγκο και όμορφα σχεδιασμένα, ειδικά τα τέσσερα ηχεία σε σχήμα "ποτηριού της σαμπάνιας" όπως το αποκαλεί η LG. Αυτά του συγκεκριμένου σετ, μάλιστα, εμπεριέχουν στο περίβλημα από μαύρη λάκκα και αποχρώσεις του μπλε, ώστε να... υπενθυμίζουν τρόπον τινά ότι ανήκουν σε all-in-one που αναπαράγει Blu-ray. Από τα τέσσερα παρόμοια ηχεία, τα δύο κύρια βρίσκονται σε ειδικά στηρίγματα που τα εξυψώνουν, ενώ τα δύο περιφερειακά πρέπει να τοποθετηθούν πίσω από τον ακροατή, πάνω π.χ. σε κάποιο έπιπλο (γεγονός που καθιστά την εγκατάσταση ελαφρώς δεσμευτική). Τίποτε ασυνήθιστο για τέτοιο σετ, πάντως.

Παραδοσιακά, ένα πρώτο ζήτημα που τίθεται σε αυτά τα all-in-one συστήματα είναι αυτό της περιορισμένης ισχύος - το ΗΒ-954PB πάντως δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά τέτοιο θέμα. Τα δύο κύρια και τα δύο περιφερειακά ηχεία έχουν ονομαστική (αρχική) ισχύ στα 155 Watt ανά ζευγάρι, όση έχει μόνο του και το κεντρικό ηχείο των διαλόγων. Το subwoofer, πάντως, με μόλις 100 Watt παραπάνω, είναι αλήθεια ότι θα μπορούσε να είναι ισχυρότερο. Το άλλο ζήτημα που τίθεται με αυτά τα "πακέτα" είναι πολλές φορές αυτό της περιορισμένης συνδεσιμότητας - κι εδώ όμως η πρόταση της LG δεν βρίσκεται σε... απολογητική θέση, αφού προσφέρει όχι μόνο τα δέοντα, αλλά και πέρα από αυτά. Συγκεκριμένα υπάρχουν οι έξι υποδοχές για τη σύνδεση των ισάριθμων ηχείων, η αυτονόητη έξοδος HDMI για σύνδεση με τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, αλλά και θύρες component για παλαιότερες τηλεοράσεις. Σημαντικότερο όμως είναι το γεγονός ότι η κεντρική μονάδα ενσωματώνει 2 εισόδους HDMI, καθώς και οπτική και ομοαξονική είσοδο: αυτό σημαίνει ότι το ΗΒ-954PB μπορεί να παίξει το ρόλο και "ενισχυτή" για άλλες συσκευές, όπως π.χ. ένα PS3 ή ένα Xbox 360, ένα Media Center PC κλπ. Καθόλου άσχημα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ