LG: διαθέσιμη η πρώτη τηλεόραση OLED ανάλυσης 8Κ

Σε όχι ακριβώς προσιτή τιμή, μα με την πιθανότατα υψηλότερη ποιότητα απεικόνισης για το 2019

Μπορεί να ήταν η Samsung η κατασκευάστρια που διέθεσε στο εμπόριο πριν από τις υπόλοιπες την πρώτη τηλεόραση ανάλυσης 8Κ - έστω και με ελλείψεις, για τους λόγους... "πρωτιάς" κι εντυπωσιασμού που λειτουργούν συνήθως ως κίνητρο για τον κορεατικό κολοσσό - όμως στην ουσία είναι το 2019 η χρονιά κατά την οποία η κατηγορία αυτή συσκευών θ' αποκτήσει παρουσία στην αγορά καθώς οι Sony και LG θα προσφέρουν ανταγωνιστικά μοντέλα, με δύο τουλάχιστον ακόμη κατασκευαστές ν' ακολουθούν τον χειμώνα. Από όλες τις τηλεοράσεις 8Κ που θα προσφερθούν, ωστόσο, γνωρίζουμε... ήδη ποιά είναι το πιθανότερο να προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα κινηματογραφικής εικόνας συνολικά και αυτή δεν μπορεί να είναι από τo μοναδικό μοντέλο τεχνολογίας OLED: η 88Z9 της LG, της επίσης μοναδικής κατασκευάστριας που θα προσφέρει αυτού του είδους το προϊόν μέχρι την άνοιξη του 2020 το λιγότερο.

Αυτή η τηλεόραση θα ξεκινά να πωλείται από την επόμενη εβδομάδα στην Κορέα, ανακοίνωσε η LG, αντί ή 40 εκ. won ή σχεδόν 34.000 δολαρίων (τιμή προπαραγγελίας - μετά από το πρώτο διάστημα πώλησής της αυτή θα ανέρχεται σε 50 εκ. won). H LG επιβεβαίωσε πως στην Αμερική και στην Ευρώπη (σε συγκεκριμένες μόνο χώρες αρχικά) οι προποαραγγελίες θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο και πως η προτεινόμενη λιανική τιμή για αυτές τις αγορές θα ανέρχεται σε $29.999/€29.999.

Το κόστος της 88Ζ9 δεν είναι ακριβώς... μικρό, φυσικά, με οποιαδήποτε μέτρα και σταθμά, αλλά η τηλεόραση OLED της LG προσφέρει - πέρα από την ασύγκριτη ποιότητα εικόνας των συσκευών που στηρίζονται σε αυτήν την τεχνολογία - τέσσερις πλήρεις θύρες HDMI έκδοσης 2.1 (ο ανταγωνισμός φαίνεται ν' αντιμετωπίζει προβλήματα ακόμη σε αυτόν τον τομέα) αλλά και όλες τις εξελιγμένες λειτουργίες που αυτές οι θύρες προσφέρουν, όπως τις VRR, ALLM, eARC και QMS. Παρών είναι και ο νεότερος επεξεργαστής εικόνας της LG, o Alpha 9 δεύτερης γενιάς με ειδικές ρυθμίσεις για υλικό 8Κ, καθώς και η νεότερη έκδοση 4.5 του λειτουργικού συστήματος WebOS, αλλά και οι φωνητικές εντολές μέσω Alexa και Google Assistant. H 88Z9, άλλωστε, παραδίδεται με δικό της έπιπλο στήριξης που όχι μόνο ενσωματώνει ηχοσύστημα ισχύος 80 Watt, αλλά μπορεί να φιλοξενήσει και τις περιφερειακές συσκευές του χρήστη.

H LG 88Z9 OLED δεν θα είναι μόνο η τηλεόραση με την περισσότερο "κινηματογραφική" εικόνα - χάρις στο απόλυτο μαύρο που μπορεί να απεικονίσει και την υψηλότατη αντίθεση που προκύπτει από αυτό - αλλά και μία από τις μεγαλύτερες τηλεοράσεις ανάλυσης 8Κ της αγοράς (μόνο τα δύο μοντέλα 98 των Sony και Samsung είναι μεγαλύτερα), καθώς και η μεγαλύτερη OLED ανεξαρτήτως ανάλυσης (οι μεγαλύτερες ανάλυσης 4Κ από τις LG και Sony αγγίζουν τις 77 ίντσες). Mε τα παραπάνω ως δεδομένα η υψηλή της τιμή δικαιολογείται, σε κάποιον βαθμό τουλάχιστον, στα μάτια όσων έχουν την σχετική οικονομική άνεση και απαιτούν στο σαλόνι τους απεικόνιση πολύ υψηλού επιπέδου. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως οι τηλεοράσεις 8Κ των Sony και Samsung στις 98 ίντσες ζητούν όχι λιγότερα από... €70.000: με αυτά τα χρήματα αγοράζει κανείς... δύο 88Ζ9, δύο κορυφαία UHD BD player και εκατοντάδες ταινίες σε Ultra HD Blu-ray για ν' απολαύσει. Ε, μα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ