LG AF115

Ο νέος είναι όντως... ωραίος

Είδος: Προβολείς
Τιμή: €1699,00

Εταιρία: LG
Διανομή: LG Hellas

Καλώς ή κακώς, ο τομέας των projectors στην αγορά της υψηλής ευκρίνειας έδειχνε να έχει παγιώσει τους "βασικούς παίκτες" του τα τελευταία χρόνια, καθώς δεν είναι όλες οι εταιρείες καταναλωτικών ηλεκτρονικών σε θέση να παράγουν τεχνογνωσία που θα ωθήσει σε νέα επίπεδα τους αντίστοιχους προβολείς. Είχαμε ωστόσο συνεργασίες όπως αυτή της Pioneer με την JVC, κατά τις οποίες μία εταιρεία "δανείστηκε" την τεχνολογία της άλλης για να κυκλοφορήσει την δική της πρόταση στην κατηγορία - με εξαιρετικά στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτελέσματα, αφού ο Kuro 9000FD της πρώτης ήταν ακόμη καλύτερος από τον DLA-HD100 της δεύτερης, στον οποίο στηρίχθηκε. Η LG έχει διαθέσει στη χώρα μας εδώ και λίγο καιρό με παρόμοιο τρόπο τον AF115, δανειζόμενη από τη Sony την τεχνολογία SXRD που η ιαπωνική εταιρεία αξιοποιεί σε όλα τα δικά της μοντέλα. Το ερώτημα είναι: μπορεί να επαναλάβει ό,τι κατάφερε η Pioneer με την τεχνολογία της JVC;

Κάτι που κατάφερε η LG με την πρότασή της, το οποίο δεν είχε καταφέρει (ή καν επιδιώξει) η Pioneer με τη δική της, είναι να διαφοροποιήσει το δικό της προϊόν και να το καταστήσει εξαιρετικά ενδιαφέρον από πλευράς εξωτερικής εμφάνισης. Ενώ ο 9000FD και ο HD100 έμοιαζαν σαν... δίδυμα αδελφάκια, ο AF115 δεν μοιάζει με κανέναν προβολέα VW της Sony - ή με κανέναν άλλο προβολέα γενικώς: η μαύρη λάκκα στο περίβλημά του, ο τοποθετημένος στο κέντρο φακός του και το διάκενο με το οποίο το κυρίως σώμα της συσκευής διαχωρίζεται σε δύο τμήματα χαρίζουν στο συγκεκριμένο projector δική του προσωπικότητα. Πρόκειται για έναν από τους πλέον καλοσχεδιασμένους προβολείς που έχουμε συναντήσει εδώ και καιρό, με το όμορφο design του μάλιστα να "περιορίζει" οπτικά τον όγκο του AF115. Αντισυμβατική είναι κι η διάταξη των θυρών σύνδεσής του, που έχουν τοποθετηθεί κάθετα δίπλα στο τροδοφοτικό. Η ποιότητα κατασκευής του πάντως είναι πολύ καλή - χωρίς να είναι κορυφαία, δεν αφήνει περιθώρια για παράπονα ή κριτική.

Από πλευράς εξοπλισμού και προδιαγραφών, η πρόταση της LG αναγκαστικά - λόγω της χρήσης τεχνολογιών της Sony - κινείται σε συγκεκριμένα πλαίσια. Με άλλα λόγια η ίριδα του προβολέα μεταβάλλεται αυτόματα ώστε να επιτυγχάνεται αντίθεση της τάξης του 30.000:1 και φωτεινότητα της τάξης του 1500:1 (πάντα θεωρητικά), η τεχνολογία SXRD στο panel προβολής όμως δεν είναι αυτή των VW200 και VW80, αλλά των παλαιότερων VW 50 και VW60 της Sony. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάποιοι συμβιβασμοί στην απόδοση του μαύρου και στην ζωντάνια των χρωμάτων έχουν αναπόφευκτα γίνει εξ αρχής. Στη "συνταγή", ωστόσο, η LG έχει προσθέσει το κύκλωμα επεξεργασίας Reon VX της HQV, το οποίο (επίσης θεωρητικά) βελτιώνει σε ευδιάκριτο βαθμό την διαύγεια της εικόνας και την ομαλότητα της κίνησής της. Ως καθαρόαιμος προβολέας υψηλής ευκρίνειας, ο AF115 προτιμά να προσφέρει 2 θύρες HDMI και από μία component και VGA.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ