LG 47LW980S

3D, πάνοπλη, κορυφαία

Οι αρετές της LW980S στις οποίες αναφερόμαστε αφορούν στην παθητική εικόνα 3D. Αν και, ασχέτως με τί υποστηρίζει η LG, η μείωση της ανάλυσης κατά την προβολή εικόνας 3D είναι ορατή (οι εναλλάξ γραμμές φαίνονται σε ουκ ολίγες περιπτώσεις), η απόδοση στα 3D Blu-ray παραμένει πάρα πολύ καλή για έναν απλό λόγο: είναι η πιο ξεκούραστη στερεοσκοπική εικόνα που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Τα συγκεκριμένα γυαλιά, δε, μειώνουν τη φωτεινότητα σημαντικά λιγότερο απ' ότι σε άλλες τηλεοράσεις, βοηθώντας έτσι να δημιουργηθεί τόσο η ψευδαίσθηση του "βάθους" πεδίου όσο και του "όγκου" των αντικειμένων, πειστικότερα απ' όσο έχουμε συνηθίσει.

Την πολύ καλή απόδοση στην εικόνα 3D, ωστόσο, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ισορροπεί η απλώς καλή - και όχι κορυφαία όπως ελπίζαμε - απόδοση σε εικόνα 2D. Η LW980S χρησιμοποιεί την τεχνολογία Nano LED της LG, η οποία θεωρητικά προσφέρει τον καλύτερο οπίσθιο φωτισμό σε οθόνη LCD, όμως πρακτικά η διαφορά που είδαμε σε σχέση με τον ανταγωνισμό δεν ήταν μεγάλη. Για την ακρίβεια, όταν το σύστημα υποφωτισμού χρησιμοποιηθεί με επιθετικό τρόπο, περισσότερο... βλάπτει την εικόνα παρά την κολακεύει, δημιουργώντας αφύσικα φωτεινά περιγράμματα γύρω από αντικείμενα, ακόμη και σε ολόκληρες περιοχές της οθόνης. Μετά από μετριοπαθή ρύθμιση, πάντως, η εικόνα αναδεικνύεται σε λεπτομερή, ομαλά κινούμενη, με πειστικά χρώματα και εντυπωσιακή (για LCD) απόδοση μαύρου. Στα υπόψιν η σχετική ρύθμιση, λοιπόν.

Πέρα από το παραπάνω στοιχείο, ωστόσο, είναι δύσκολο να βρει κανείς άλλα αρνητικά σε μία κατά τα άλλα κορυφαία τηλεόραση. Τόσο η συνολική της απόδοση, όσο και ο εξοπλισμός της, ο σχεδιασμός της και οι πρόσθετες λειτουργίες της, δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης: ναι, πρόκειται για μια τηλεόραση "στην αιχμή" της κατηγορίας της. Απλώς... να: μετά από μήνες εικασιών και συζήτησης, περιμέναμε η LW980S να είναι μία τηλεόραση-σταθμός για την LG, ενώ είναι ένα σαφώς εξελικτικό μοντέλο που προϊδεάζει για καλύτερα. Με τιμή πώλησης "εκεί έξω" μικρότερη των €1800 είναι τίμια πρόταση (για το επίπεδό της), δεν παύει ωστόσο να έχει έντονο ανταγωνισμό στις ίδιες ή και κατά τι περισσότερες ίντσες. Κατέχει δικαιωματική θέση στην... shortlist των απαιτητικών πάντως: πριν αποφασίσουν, θα πρέπει σίγουρα να τη δουν!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ