LG 42SL9000

Υψηλή ευκρίνεια με ατέλειες, μα... πανέμορφη

Μόνο δύο είναι τα αρνητικά στοιχεία που μπορέσαμε να διακρίνουμε στη συμπεριφορά και λειτουργία της SL9000. Το ένα έχει να κάνει με την απόδοση των ενσωματωμένων ηχείων της: για απλή ακρόαση τηλεοπτικού προγράμματος είναι επαρκή και αξιοπρεπέστατα, σε ταινίες όμως - ειδικά υψηλής ευκρίνειας - ο ήχος "πνίγεται" και γίνεται ασαφής, ρηχός και στερούμενος οποιασδήποτε υφής, ακόμη και σε σχετικά χαμηλή ένταση. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο σινεφίλ που θα την αγοράσει σκοπεύει εξ αρχής να διοχετεύσει τον ήχο ταινιών σε ενισχυτή και ηχεία, ειδάλλως η πρόταση της LG δεν θα τον καλύψει επαρκώς. Το άλλο έχει να κάνει με κάποια προβλήματα στην κίνηση της εικόνας που διαπιστώσαμε σε λίγες περιπτώσεις, κυρίως σε υλικό υψηλής ευκρίνειας: οι συνθήκες ήταν συγκεκριμένες (η κλασική αργή κίνηση στον οριζόντιο άξονα) και τα ίδια προβλήματα έχουμε συναντήσει πανομοιότυπα και αλλού, δεν είναι όμως τόσο συχνά ώστε να αμαυρώνουν τη hi-def εικόνα της SL9000 συνολικά.

Η ευχάριστη έκπληξη, πάντως, για μία τηλεόραση που έχει σαφέστατα δώσει έμφαση στο design και την ποιότητα εικόνας, έρχεται όταν εξετάζει κανείς τον εξοπλισμό. Τέσσερις θύρες HDMI, θύρα USB απ' όπου μπορούν να αναπαραχθούν και αρχεία video υψηλής ευκρίνειας (DivX HD), αισθητήρας κίνησης για "ανίχνευση" ή όχι θεατών, όλες οι παλαιότερες αναλογικές συνδέσεις, είναι όλα παρόντα. H διασύνδεση Bluetooth που προσφέρει η SL9000 είναι σπάνιο προτέρημα - έστω κι αν δεν την θεωρούμε και τόσο σημαντική (πόσες φορές θα χρειαστεί να διοχετεύσει κανείς φωτογραφίες ή μουσική από το κινητό του στην τηλεόραση;), για κάποια απλά πράγματα, όπως τη χρήση ασύρματων ακουστικών εν ώρα κοινής ησυχίας, είναι χρήσιμη. Αν διέθετε και θύρα δικτύου θα ήταν η πληρέστερα εξοπλισμένη τηλεόραση σε αυτήν την κατηγορία, όμως η Ethernet... λάμπει διά της απουσίας της. Όχι μεγάλη απώλεια, αλλά όχι κι αμελητέα.

Από όσα αναφέραμε, εύκολα μπορεί να ότι η SL9000 δεν είναι απλώς μία ποιοτική τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας: είναι ξεχωριστή. Είναι πάρα πολύ καλή στα στοιχεία που θα έπρεπε να δίνει περισσότερη σημασία το ευρύ κοινό σήμερα - design, ποιότητα εικόνας, εξοπλισμός - και οι όποιες αδυναμίες της δεν επηρεάζουν το υψηλού επιπέδου σύνολο που συνθέτει, σε ευδιάκριτο βαθμό. Με τιμή αγοράς στα 1600-1700 ευρώ δεν μπορεί να θεωρηθεί βεβαίως οικονομική πρόταση, γνώμη μας όμως είναι ότι αξίζει το αντίτιμο που ζητά, παρά το σκληρό ανταγωνισμό σε αυτή τη διαγώνιο και μερικά εξαιρετικά μοντέλα στο ίδιο κόστος. Δεν θα απογοητεύσει κανέναν κάτοχό της - και... ως bonus, ενδέχεται να είναι αληθινά το ομορφότερο αντικείμενο του καθιστικού ή της κρεβατοκάμαρας. Ε, τί άλλο να ζητήσει κανείς;

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ