LG 42SL9000

Υψηλή ευκρίνεια με ατέλειες, μα... πανέμορφη

Είδος: TV LCD
Τιμή: €1699,00

Εταιρία: LG
Διανομή: LG Hellas

Εννοείται ότι το πιο σημαντικό κριτήριο βάσει του οποίου θα πρέπει να επιλέγεται μία τηλεόραση (και δη υψηλής ευκρίνειας) είναι αυτό της ποιότητας εικόνας της. Πάρα πολύς κόσμος όμως τα τελευταία χρόνια δίνει σχεδόν... ισόποση σημασία στο σχεδιασμό των τηλεοράσεων που επιλέγει. Ίσως όχι άδικα. Μια συσκευή αυτού του μεγέθους, ειδικά αν είναι μοντέλο πολλών ιντσών, καταλαμβάνει υπολογίσιμο τμήμα ενός χώρου και επηρεάζει την αισθητική του. Στην προσπάθειά τους, λοιπόν, οι κατασκευαστές να δημιουργούν όλο και ελκυστικότερες τηλεοράσεις, δοκιμάζουν διάφορες προσεγγίσεις και τεχνικές. Αυτές τις ημέρες η LG - η οποία έχει ήδη δώσει πολύ καλά δείγματα όσον αφορά στο design των συσκευών της - κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά την νέα της πρόταση όσον αφορά αυτόν ακριβώς τον εντυπωσιακό σχεδιασμό: την SL9000. Την είδαμε, την περιεργαστήκαμε, την κρίναμε: είναι το "βήμα μπροστά" στο design των τηλεοράσεων, όπως εικάζεται, και... συμβαδίζουν οι επιδόσεις της με αυτό;

Το νέο στοιχείο στο σχεδιασμό τηλεοράσεων που προβάλλουν τα δύο μοντέλα SL9000 (είδαμε των 42 ιντσών αλλά κυκλοφορεί και στις 47) είναι αυτό του "borderless design" όπως το αποκαλεί η LG: το πλαίσιο της οθόνης δεν είναι κατά κάποια χιλιοστά "ανυψωμένο" σε σχέση με την επιφάνειά της, όπως σε σχεδόν όλες τις άλλες τηλεοράσεις, αλλά στο ίδιο επίπεδο. Η οπτική εντύπωση που δίνει με αυτήν την κατασκευαστική προσέγγιση είναι όντως αυτή του καλαίσθητου και μοντέρνου ("one piece of glass" έχει χαρακτηριστεί από τον ειδικό Τύπο), αν και υποθέτουμε πως περισσότερη διαφορά θα διαπιστώσει ο πολύς κόσμος όταν εμφανιστεί η πρώτη τηλεόραση χωρίς κανένα ή σχεδόν κανένα ορατό πλαίσιο. Είναι πάντως από τα πιο λεπτά μοντέλα που έχουμε συναντήσει φέτος, 30 χιλιοστά στο πιο "παχύ" σημείο της, στοιχείο που - σε συνδυασμό με την προσεγμένη ποιότητα κατασκευής - δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας για το... αν έχουμε να κάνουμε με premium πρόταση ή όχι.

Το ελάχιστο πάχος της τηλεόρασης αυτής οφείλεται στο γεγονός ότι ναι μεν αυτή είναι τεχνολογίας LED LCD, αλλά με τον οπίσθιο φωτισμό να έρχεται από τις πλευρές της οθόνης και όχι πίσω της. Από αυτής της κατασκευής panel περιμένουμε και πολύ υψηλή ποιότητα εικόνας πλέον και η SL9000 ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες αυτές: τα χρώματά της είναι πειστικά και κορεσμένα, εντυπωσιακά σε περιπτώσεις, ενώ οι δύσκολοι τόνοι (όπως του ανθρώπινου δέρματος) αποδίδονται χωρίς προβλήματα. Η απόδοση του μαύρου δεν κινείται σε επίπεδα plasma, τοποθετείται όμως στο άνω τμήμα των επιδόσεων που χαρακτηρίζουν τις LCD, ενώ η διαχείριση του υλικού συμβατικής ευκρίνειας και η προσαρμογή του στις 1080 γραμμές είναι εξαιρετικά ικανοποιητική. Η πρόταση της LG, άλλωστε, προσφέρει εκτενέστατη γκάμα ρυθμίσεων μέσα από γραφικό μενού γρήγορο και εύχρηστο, ώστε - με λίγο πειραματισμό - να είναι σε θέση κανείς να προσεγγίσει τη σωστή εικόνα για το χώρο όπου η SL9000 έχει τοποθετηθεί.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ