H Pioneer επιστρέφει στις τηλεοράσεις

Όχι όμως με τον τρόπο που την έκαναν να ξεχωρίζει παλαιότερα. Δηλαδή;

Σε άλλες εποχές και μόνο η ανάγνωση του τίτλου αυτού θα... προκαλούσε ταχυκαρδία σε όλους τους φίλους της ποιοτικής εικόνας και δη των θρυλικών Kuro, των τηλεοράσεων plasma που έχουν "γράψει ιστορία" για την αξεπέραστη ποιότητα απεικόνισης του μαύρου και τον υψηλότατο λόγο αντίθεσης που τις χαρακτήριζε. Αυτές δεν είναι "άλλες εποχές", ωστόσο, αλλά τα τέλη του 2013 όπου η Panasonic αναγκάζεται να αποσυρθεί από την κατηγορία των τηλεοράσεων plasma, οι φθηνές τηλεοράσεις LED/LCD συνεχίζουν να έχουν τη μερίδα του λέοντος" στις πωλήσεις παγκοσμίως και οι τηλεοράσεις OLED είναι ακόμη στην πρώτη φάση της διαδρομής τους, λιγοστές και ανώριμες. Με άλλα λόγια: μικρά... θαύματα όπως μία αληθινή επιστροφή της Pioneer στην κατηγορία των τηλεοράσεων με κορυφαίες plasma ή OLED, "δεν προβλέπονται" για την αγορά αυτή.

Ακόμη κι έτσι, όντως έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η ιαπωνική εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία με τη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Dixons, ώστε να κατασκευάσει αποκλειστικά γι' αυτήν νέες τηλεοράσεις. Αυτές είναι τεχνολογίας LED/LCD, στις 40, 46 και 55 ίντσες, εξοπλισμένες με Wi-Fi και δυνατότητες αναπαραγωγής multimedia μέσω θυρών USB. Τίποτε το ιδιαιτέρως ξεχωριστό ή ενδιαφέρον, με άλλα λόγια, γεγονός που μας ωθεί να σκεφτούμε πως οι τηλεοράσεις αυτές είναι πιθανώς οικονομικές στην κατασκευή και ίσως και στις τιμές πώλησής τους. Ενδέχεται, δε, να είναι και κίνηση στρατηγική εκ μέρους της Pioneer: μία δοκιμή για να διαπιστώσει αν και κατά πόσο το βαρύτιμο όνομά της συνεχίζει να έχει απήχηση στο κοινό αρκετή, ώστε αργότερα να γίνουν σοβαρότερες κινήσεις στην κατηγορία με ακριβότερα, ίσως και άλλης τεχνολογίας, μοντέλα.

Οι πρώτες τηλεοράσεις Pioneer μετά από 5 ολόκληρα χρόνια απουσίας θα διατεθούν πρώτα στις Σκανδιναβικές χώρες - Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία και Ισλανδία - από τα μέσα Δεκεμβρίου, με το σχέδιο να προσβλέπει (αν η εμπορική τους επιτυχία είναι αρκετή) σε διάθεση και στη βρετανική αγορά μέσα στο 2014. Την αλυσίδα Dixons οι Έλληνες καταναλωτές γνωρίζουν με το όνομα "Κωτσόβολος", φυσικά, οπότε μία πιθανότητα διάθεσής τους και στη δική μας αγορά πάντα υπάρχει, έστω κι αν είναι πολύ μικρή. Όπως πάντα, ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ