Για έκτη συνεχή χρονιά, έκθεση "Ήχος-Εικόνα"

Για τους φίλους του home cinema - και όχι μόνο - σε νέο χώρο στα τέλη Ιανουαρίου

H οικονομική δυστοκία των τελευταίων ετών έχει επηρεάσει όλους σχεδόν τους κλάδους της ελληνικής αγοράς και, μοιραία, αυτός των καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας έχει γνωρίσει αντίστοιχη ύφεση. Υπάρχουν, δε, ορισμένες κατηγορίες τεχνολογικών προϊόντων που έχουν πληγεί σε βαθμό μεγαλύτερο από άλλες: αυτές των προβολέων, των ποιοτικών ηχείων, των εντυπωσιακών ενισχυτών και άλλες σχετικές με τα οπτικοακουστικά, οι οποίες από το 2010 ξεκίνησαν να θεωρούνται σχεδόν... "πολυτέλεια" από ποσοστό του κοινού που άλλοτε θα έκανε τη σχετική επένδυση για να απολαύσει ένα home cinema αξιώσεων (και δεν είναι πια σε θέση να το κάνει). Ακόμη και η δημοφιλέστερη τέτοια κατηγορία, οι τηλεοράσεις, έχει εν πολλοίς "υποβιβάσει" το επίπεδό της πιο κοντά στο εισαγωγικό, με ό,τι αυτό σημαίνει για την διαθεσιμότητα των top μοντέλων που οι κατασκευαστές έχουν να επιδείξουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με αυτό ως δεδομένο, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχει μία έκθεση στη χώρα μας που απευθύνεται σε ακριβώς εκείνο το κοινό που αγαπά συγκεκριμένα τις προϊοντικές κατηγορίες του home cinema: είναι η έκθεση "Ήχος-Εικόνα", η οποία διοργανώνεται από το ιστορικό περιοδικό "Ήχος" και ανθρώπους με πολύχρονη πορεία στην αγορά των οπτικοακουστικών. Η φετινή έκθεση, αυτή του 2019, μετατίθεται - σοφά ή όχι... θα δείξει! - εκτός πλαισίου Black Friday και εορταστικής περιόδου γενικότερα, έχοντας προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο της 25ης και 26ης Ιανουαρίου. Ονομάζεται, λοιπόν, επίσημα "Ήχος-Εικόνα Show 2020". Θα συμμετάσχουν όπως πάντα "μεγάλες δυνάμεις" των καταναλωτικών ηλεκτρονικών που έχουν παρουσία στη χώρα μας - είτε μέσω τοπικών θυγατρικών τους, είτε μέσω αντιπροσωπειών. Παρούσες, δε, θα είναι έμπειρες εταιρείες σχεδιασμού και εγκατάστασης home cinema, εμπορικές επιχειρήσεις με ειδίκευση στην οικιακή εικόνα και ήχο, αλλά και ιδιοκατασκευαστές τέτοιων προϊόντων από την Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Η έκθεση Ήχος-Εικόνα είναι ενδιαφέρουσα για τους θιασώτες του home cinema και των νέων τεχνολογιών γενικότερα για πολλούς λόγους, μα για έναν ιδιαίτερα: αποτελεί μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες που έχει το κοινό να δει από κοντά συγκεντρωμένες σε ένα χώρο συσκευές που, κάτω από άλλες συνθήκες, είτε θα έπρεπε να προγραμματίσει... τουρνέ σε μεγάλο αριθμό από demo rooms για να θαυμάσει, είτε δεν θα συναντούσε "στημένες" προς παρουσίαση. Οι διοργανωτές θα συγκεντρώσουν σημαντικό αριθμό από τέτοια προϊόντα, είτε πρόκειται για νέες τηλεοράσεις όλων των τεχνολογιών και διαγωνίων, είτε για προβολείς υπερυψηλής ευκρίνειας, είτε για ηχεία υψηλών επιδόσεων, είτε για άλλων κατηγοριών εξοπλισμό. Παρόντα θα είναι και... "γήινα" καταναλωτικά προϊόντα τεχνολογίας, όμως η συγκεκριμένη έκθεση αναδεικνύει κατά κύριο λόγο προτάσεις ακριβότερες, δυσκολότερες να βρει κανείς στα καταστήματα.

H έκθεση Ήχος-Εικόνα 2020 θα λάβει χώρα αυτήν την φορά στο ξενοδοχείο Statos Vassilikos (Μιχαλακοπούλου 114) και θα λειτουργήσει το Σαββατοκύριακο 25-26/1 από τις 10:00 π.μ. έως τις 08:00 μ.μ. Κρατήσεις για εισιτήρια εισόδου μπορούν να γίνουν από αυτήν την σελίδα. Θα σάς δούμε εκεί!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ