Epson TW5000

Και προσιτός, και κινηματογραφικός

Είδος: Προβολείς
Τιμή: €2999,00

Εταιρία: Devolo
Διανομή: Devolo

Αν και, φυσικά, per se "σωστός χρόνος" για την απόκτηση ενός προβολέα δεν υπάρχει, υπάρχουν καλύτερα χρονικά πλαίσια από άλλα - υπό την έννοια ότι η αγορά διανύει περιόδους κατά τις οποίες προσφέρει σε συγκεκριμένες προϊοντικές κατηγορίες περισσότερες από μία ποιοτικές επιλογές, ενώ παράλληλα η όποια τεχνολογία στηρίζει τις κατηγορίες αυτές έχει ξεπεράσει τις "παιδικές ασθένειες" των πρώτων υλοποιήσεων. Στους προβολείς υψηλής ευκρίνειας κόστους κάτω των 3000 ευρώ μία τέτοια περίοδο διανύουμε αυτή τη στιγμή: hi-end μοντέλα κόστους 5Κ ή 10Κ ευρώ θα υπάρχουν πάντα, όμως προβολείς που μπορεί να αποκτήσει κανείς σε αυτή τη ζώνη κόστους είναι πλέον άκρως ποιοτικοί και απαλλαγμένοι από τα προβλήματα του παρελθόντος. Οι επιδόσεις τους, δε, αν κρίνουμε από τον νέο προβολέα υψηλής ευκρίνειας της Epson, πλησιάζουν απίθανα πολύ εκείνα τα επίπεδα που... μόλις πέρυσι θεωρούσαμε "hi-end"!

Ο TW5000 είναι το νεότερο μοντέλο μιας μακράς σειράς από προβολείς της Epson που ξεκίνησαν να αποσπούν θετικές κριτικές από την εποχή των 720p κιόλας - οι TW2000 και TW3000 θεωρήθηκαν επίσης πολύ καλές επιλογές στο χρονικό σημείο εμφάνισής τους στην αγορά. Η Epson με τη νέα της πρόταση φανερά δεν επιδιώκει να... αναπροσδιορίσει εκ βάθρων την κατηγορία, αλλά να κάνει ένα εξελικτικό βήμα μπροστά αξιόλογο, χωρίς να αυξήσει ανάλογα το κόστος απόκτησης του τελικού προϊόντος. Αυτό διαφαίνεται τόσο από το design του TW5000 (σε μαύρο χρώμα αλλά με ακριβώς τις ίδιες σχεδιαστικές γραμμές των TW2000 και TW3000), όσο και από το γεγονός ότι ο καινούργιος προβολέας χρησιμοποιεί την ίδια βασική τεχνολογία, δεν μεταβαίνει δηλαδή σε "επόμενης γενιάς" panel σε σχέση με το γνωστό T7 των 3 LCD που συναντήσαμε στον TW3000. Θα ήταν λάθος, ωστόσο, βάσει αυτού να εξάγει κανείς... βιαστικά συμπεράσματα.

Η ιαπωνική εταιρεία έχει προβεί σε μία σειρά από πολύ σημαντικές βελτιώσεις και προσθήκες στον "σκελετό" της τεχνολογίας T7. Χωρίς να υπεισέλθουμε σε δυσνόητες τεχνικές λεπτομέρειες, θα σημειώσουμε ότι η αντίθεση του TW5000 βρίσκεται πλέον στα θεωρητικά 75.000:1 (από τα 20.000:1 του TW3000) και ότι, παρά το γεγονός ότι η φωτεινότητα μειώθηκε από τα 1800 lumen στα 1600, ο νέος Epson καλύπτει σημαντικά μεγαλύτερο χρωματικό φάσμα: ο συνδυασμός αυτών των δύο δικαιολογεί τόσο τις φυσικότερες αποχρώσεις που μπορεί να αποδώσει ο TW5000, όσο και το σημαντικά βαθύτερο μαύρο που μπορεί να προβάλλει, προσδίδοντας στην εικόνα τρισδιάστατη υφή με τρόπο ικανοποιητικότερο από ποτέ. Το καινούργιο μοντέλο διατηρεί την ίδια πολύ καλή λάμπα, καθώς και τις ίδιες θύρες διασύνδεσης (2 HDMI και από 1 component, S-Video και VGA). Παράλληλα διατηρεί τον θόρυβο λειτουργίας στο αξιοπρεπέστατο επίπεδο των 25 decibel και παρέχει την ίδια ευελιξία τοποθέτησης.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ