Epson EF-12 και... "οθόνη γήπεδο", παντού!

Ο μικρός, απίθανος προβολέας των Ιαπώνων ό,τι πρέπει για Euro 2021 σε υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου

H μεγαλύτερη διοργάνωση ομαδικού αθλήματος για αυτό το καλοκαίρι, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου - για τους φίλους Euro 2021 αφού το Euro 2020 είχε αναβληθεί πέρυσι - βρίσκεται "προ των πυλών" και είναι από τους καλύτερους λόγους για να αποκτήσει κανείς νέα συσκευή απεικόνισης ώστε να το απολαύσει. Και ενώ οι πιο πολλοί καταναλωτές τείνουν να επιλέγουν την αγορά καινούργιας τηλεόρασης, όσοι από μας έχουν δει έστω και μία φορά ματς σε προβολέα... το γνωρίζουν καλύτερα: την αληθινά χορταστική εικόνα που "μεταφέρει τον θεατή μέσα στο γήπεδο", μόνο με πάρα πολλές ίντσες την "εισπράττει" κανείς - και οι σύγχρονοι οικιακοί προβολείς την προσφέρουν καλύτερα και φθηνότερα από ποτέ.

Με έναν τέτοιο προβολέα κάνουμε... πρόβες για την μεγάλη πρεμιέρα του Euro 2021 αυτόν τον καιρό: τον EF-12 της Epson, νέο μοντέλο του έμπειρου κατασκευαστή - αναλυτική αξιολόγηση έχουμε δημοσιεύσει πρόφατα - το οποίο έχει σχεδιαστεί "σημείο προς σημείο" έτσι ώστε να ενθουσιάσει το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Τους καταναλωτές, συγκεκριμένα, που ποθούν την "μεγάλη εικόνα" και έχουν απαιτήσεις για την ποιότητά της, αλλά δεν θέλουν να δαπανήσουν πολλά χρήματα, δεν θέλουν να... αποκτήσουν διδακτορικό στην ρύθμιση προβολέων και δεν θέλουν να αλλάξουν ολόκληρο το σαλόνι τους απλώς και μόνο για να απολαμβάνουν τακτικά την εικόνα αυτή.

Ο ΕF-12 είναι ένα προϊόν που κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή. Ποιοτικής κατασκευής και όμορφου design, απίθανα μικρός κι ελαφρύς, μπορεί να μεταφερθεί με άνεση οπουδήποτε, να (αυτο)ρυθμιστεί με χαρακτηριστική ευκολία και να ξεκινήσει να προβάλλει εικόνα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Για όσους και όσες είναι της... "μικρολεπτομέρειας" προσφέρονται και οι συνήθεις επιλογές για ρύθμιση "με το χέρι και το μάτι", όμως στην πράξη δεν χρειάστηκε να καταφύγουμε σε αυτές. Εν ώρα λειτουργίας, δε, είναι σχεδόν απόλυτα σιωπηλός και σίγουρα αρκετά "διακριτικός" ώστε να καλύπτεται από τον ήχο π.χ. του ματς ή της ταινίας που προβάλλει.

Μιλώντας, δε, για ήχο, ο EF-12 όχι μόνο ενσωματώνει δικό του υποσύστημα ήχου, αλλά είναι σχεδιασμένο και ρυθμισμένο από την Yamaha - με αποτελέσματα που... θα πρέπει να τα ακούσει για να τα πιστέψει κανείς, καθώς είναι εκπληκτικά όχι μόνο για τα δεδομένα του μεγέθους της συσκευή, αλλά και γενικότερα. Έτσι το μόνο που χρειάζεται για να παρακολουθήσει κανείς αθλητικές αναμετρήσεις με τον EF-12 είναι μία αρκετά μεγάλη διαθέσιμη επιφάνεια - τοίχος ή, ακόμη καλύτερα, ειδική οθόνη προβολής - κι ένας εξωτερικός αποκωδικοποιητής για τα ελεύθερα τηλεοπτικά κανάλια. Καθώς ο EF-12 στηρίζεται σε λειτουργικό σύστημα Android TV, ο κάτοχός του μπορεί πάντοτε να αντλήσει αθλητικό περιεχόμενο και από το Internet μέσω Wi-Fi και σχετικών apps, όπως π.χ. της COSMOTE TV, του EuroSport και άλλων.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί, ωστόσο, άλλο είναι το σημαντικότερο στοιχείο του EF-12: η απολαυστική του εικόνα. Ο προβολέας της Epson είναι τεχνολογίας laser, πράγμα που σημαίνει πως δεν χρειάζεται... "προθέρμανση" για να αποδώσει στο μέγιστο, η ποιότητα της απεικόνισής του δεν φθίνει με τον χρόνο, δεν χαρακτηρίζεται από τυπικά προβλήματα των προβολέων τεχνολογίας DLP ενώ παράλληλα προσφέρει ασυνήθιστα υψηλό λόγο αντίθεσης. Έτσι η εικόνα που προβάλλει ο EF-12 είναι πάντοτε εντυπωσιακή, με αξιοζήλευτη λεπτομέρεια και πειστικά χρώματα όχι μόνο... γηπεδικά, αλλά και κινηματογραφικά. Οι ταινίες κυριολεκτικά αποκτούν "άλλη αίσθηση" στις 120 ίντσες της επιφάνειας προβολής που έχουμε στην διάθεσή μας αυτές τις μέρες μαζί με τον προβολέα της Epson, όποιου είδους κι αν είναι αυτές.

Για να είμαστε ειλικρινείς, βέβαια, ήταν όντως ματς που παρακολουθήσαμε στον EF-12 όπως π.χ. ο τελικός του Champions League, αυτά που τελικά εντυπωσίασαν φίλους και γνωστούς. Ο λόγος είναι απλός: την εικόνα των ταινιών την έχουμε δει όλοι μεγάλη στους κινηματογράφους και είμαστε εξοικειωμένοι μ' αυτήν, όμως η εικόνα των αθλητικών αναμετρήσεων - που την έχουμε συνηθίσει στις οθόνες τηλεοράσεων - σε προβολικές διαγωνίους είναι... "το κάτι άλλο". Ακόμη και σε σπορ όπως το τένις, που παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες λόγω Roland Garros, η διαφορά είναι χαώδης. Είναι απλώς "σαν να είσαι εκεί" ή και... ακόμη καλύτερα από μερικές απόψεις, όπως προσυπογράφουν όσοι έχουν βρεθεί σε τέτοια ματς!

Τα πράγματα είναι εν τέλει απλά: δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη περίοδος από την τρέχουσα για ν' αποκτήσει κανείς ποιοτικό προβολέα, φιλικό στην χρήση αλλά ικανό ν' αποδώσει υπέροχη εικόνα, όπως και δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή για να το κάνει από ένα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (και Ολυμπιακοί Αγώνες μετά και US Open αργότερα και τόσα άλλα μετά από αυτά). Προτάσεις όπως ο Epson EF-12 επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές και πρακτικά. Απλώς, στα υπ' όψιν: η τακτική θέαση αθλητικών διοργανώσεων σε καλό προβολέα και... "οθόνη-γήπεδο" έχει και μία επιπλοκή. Μετά από αυτήν "o γυρισμός" στις λίγες δεκάδες ίντσες των τηλεοράσεων δεν είναι εύκολος. Καθόλου. Μην πείτε πως δεν σάς προειδοποιήσαμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ