Έκθεση Ήχος-Εικόνα 2017: σε πείσμα των καιρών

Για τους φίλους του home cinema - και όχι μόνο - το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοέμβρη

Δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι η οικονομική δυστοκία των τελευταίων ετών έχει επηρεάσει κάθε δραστηριότητα της ελληνικής αγοράς και ότι, μοιραία, ο κλάδος των καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας έχει γνωρίσει αντίστοιχη ύφεση. Υπάρχουν ωστόσο συγκεκριμένες κατηγορίες τεχνολογικών προϊόντων που έχουν πληγεί σε βαθμό ευδιάκριτα μεγαλύτερο από άλλες: αυτές των προβολέων, των ποιοτικών ηχείων, των εντυπωσιακών ενισχυτών και άλλες σχετικές με τα οπτικοακουστικά, οι οποίες από το 2010 και μετά άρχισαν να θεωρούνται σχεδόν... "πολυτέλεια" από ποσοστό του κοινού που άλλοτε θα έκανε τη σχετική επένδυση για να δημιουργήσει ένα home cinema αξιώσεων (και δεν είναι πια σε θέση να το κάνει). Ακόμη και η δημοφιλέστερη κατηγορία προϊόντων ανάμεσα σε αυτές, οι τηλεοράσεις, έχουν "υποβιβάσει" το επίπεδό τους πιο κοντά στο εισαγωγικό - των προσιτών αλλά βασικών δυνατοτήτων συσκευών - με ό,τι αυτό σημαίνει για την διαθεσιμότητα των καλύτερων μοντέλων που οι κατασκευαστές έχουν να επιδείξουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με αυτό ως δεδομένο, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχει μία έκθεση στη χώρα μας που απευθύνεται στο κοινό που αγαπά συγκεκριμένα τις προϊοντικές κατηγορίες του home cinema: είναι η έκθεση Ήχος-Εικόνα, η οποία διοργανώνεται από το ιστορικό περιοδικό "Ήχος" και ανθρώπους με πολύχρονη πορεία στην αγορά των οπτικοακουστικών. Η φετινή έκθεση θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου (25/11-26/11) και σε αυτήν συμμετέχουν σχεδόν όλες οι "μεγάλες δυνάμεις" των καταναλωτικών ηλεκτρονικών που έχουν παρουσία στη χώρα μας είτε μέσω τοπικών θυγατρικών τους, είτε μέσω αντιπροσωπειών. Παρούσες θα είναι επίσης έμπειρες εταιρείες σχεδιασμού και εγκατάστασης home cinema, εμπορικές επιχειρήσεις με ειδίκευση στην οικιακή εικόνα και ήχο, αλλά και ιδιοκατασκευαστές τέτοιων προϊόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η έκθεση Ήχος-Εικόνα είναι ενδιαφέρουσα για τους θιασώτες του home cinema και των νέων τεχνολογιών γενικότερα για πολλούς λόγους, μα για έναν ιδιαίτερα: αποτελεί μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες που έχει το ευρύ καταναλωτικό κοινό να δει από κοντά συγκεντρωμένες σε ένα χώρο συσκευές που, κάτω από άλλες συνθήκες, είτε θα έπρεπε να προγραμματίσει... τουρνέ σε μεγάλο αριθμό από demo rooms για να θαυμάσει, είτε δεν θα συναντούσε "στημένες" προς παρουσίαση. Οι διοργανωτές έχουν συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό από τέτοια προϊόντα, είτε πρόκειται για νέες τηλεοράσεις 4Κ όλων των τεχνολογιών και διαγωνίων, είτε για προβολείς υπερυψηλής ευκρίνειας, είτε για ηχεία υψηλών επιδόσεων. Φυσικά παρόντα θα είναι και πολλά... "γήινα" καταναλωτικά προϊόντα τεχνολογίας, όπως τα ακουστικά και τα smartphones, όμως η συγκεκριμένη έκθεση αναδεικνύει κατά κύριο λόγο ικανότερο εξοπλισμό, ο οποίος δεν βρίσκεται εύκολα στα καταστήματα.

H έκθεση Ήχος-Εικόνα 2017 θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10) και θα λειτουργεί το Σαββατοκύριακο 25-26/11 από τις 10:00 π.μ. έως τις 09:00 μ.μ. Πληροφορίες για τους εκθέτες που συμμετέχουν μπορεί να βρει κανείς σε αυτήν τη σελίδα. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν (κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λάβει και να εκτυπώσει το εισιτήριο εισόδου του από αυτό το link). Θα σάς δούμε εκεί!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ