Έκθεση Ήχος-Εικόνα 2015: σε πείσμα των καιρών

Για τους φίλους του home cinema - και όχι μόνο - αυτό το Σαββατοκύριακο

Η χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες ήταν πιθανώς μία από τις χειρότερες της μεταπολιτευτικής ιστορίας αυτού του τόπου από πλευράς καταναλωτικής - με τόσες εκλογές, αβέβαιες διαπραγματεύσεις, συζητήσεις για επιστροφή στη δραχμή και capital controls να συμβαίνουν στο διάστημα ελάχιστων μηνών, δεν θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό. Υπάρχουν ωστόσο συγκεκριμένες κατηγορίες τεχνολογικών προϊόντων που έχουν πληγεί τα τελευταία 4 χρόνια σε βαθμό ευδιάκριτα μεγαλύτερο από άλλες: αυτές των προβολέων, των ποιοτικών ηχείων, των εντυπωσιακών ενισχυτών και άλλες σχετικές με τα οπτικοακουστικά, οι οποίες από το 2010 και μετά άρχισαν να θεωρούνται "πολυτελείς" από ποσοστό του κοινού που άλλοτε θα έκανε τη σχετική επένδυση για να δημιουργήσει ένα home cinema αξιώσεων - και δεν είναι πια σε θέση να το κάνει.

Με αυτό ως δεδομένο, είναι παρηγορητικό ή κι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχει μία έκθεση στη χώρα μας που απευθύνεται στο κοινό που συνεχίζει ν' αγαπά αυτές τις προϊοντικές κατηγορίες (και όχι μόνο): είναι η έκθεση Ήχος-Εικόνα, η οποία διοργανώνεται από το ιστορικό περιοδικό "Ήχος" και ανθρώπους με πολύχρονη πορεία στην αγορά των οπτικοακουστικών. Η φετινή έκθεση θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο (29 και 30 Νοεμβρίου) και σε αυτήν συμμετέχουν σχεδόν όλες οι "μεγάλες δυνάμεις" των καταναλωτικών ηλεκτρονικών που έχουν παρουσία στη χώρα μας, είτε μέσω των τοπικών θυγατρικών τους, είτε μέσω αντιπροσωπειών. Οι πρώτες περιλαμβάνουν τις Sony, Samsung, LG και Epson, ενώ οι δεύτερες τις Pioneer, Denon, BenQ, Yamaha, NEC, JVC, Sonos και άλλες. Παρούσες θα είναι επίσης οι πλέον έμπειρες εταιρείες σχεδιασμού και εγκατάστασης home cinema, εμπορικές επιχειρήσεις με ειδίκευση στην οικιακή εικόνα και ήχο, αλλά και ιδιοκατασκευαστές τέτοιων προϊόντων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η έκθεση Ήχος-Εικόνα είναι σαφώς ενδιαφέρουσα για το κοινό του home cinema και των νέων τεχνολογιών γενικότερα για μία σειρά από λόγους, μα για έναν ιδιαίτερα: αποτελεί μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες που έχει το ευρύ καταναλωτικό κοινό να δει από κοντά συγκεντρωμένες σε ένα χώρο συσκευές που, κάτω από άλλες συνθήκες, είτε θα έπρεπε να προγραμματίσει... τουρνέ σε μεγάλο αριθμό από demo rooms για να θαυμάσει, είτε δεν θα συναντούσε ποτέ "στημένες" προς παρουσίαση. Οι διοργανωτές έχουν συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό από τέτοια προϊόντα, είτε πρόκειται για νέες τηλεοράσεις 4Κ όλων των τεχνολογιών και διαγωνίων, είτε για προβολείς υπερυψηλής ευκρίνειας, είτε για ηχεία υψηλών επιδόσεων. Φυσικά παρόντα θα είναι και πολλά... "γήινα" καταναλωτικά προϊόντα τεχνολογίας, όμως η συγκεκριμένη έκθεση κατά βάση εκλαμβάνεται ως ευκαιρία για τον ικανότερο εξοπλισμό, ο οποίος δεν βρίσκεται εύκολα στα καταστήματα.

H έκθεση Ήχος-Εικόνα 2015 θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Athens Ledra Ηotel (Λεωφόρος Συγγρού 115) και θα λειτουργεί από τις 10:00 π.μ. έως τις 09:00 μ.μ. Toν οδηγό της έκθεσης μπορεί να βρει κανείς εδώ, μαζί με πληροφορίες για τους σχετικούς χώρους για τους εκθέτες που συμμετέχουν. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν (κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λάβει και να εκτυπώσει το εισιτήριο εισόδου του από αυτό το link). Θα σας δούμε εκεί!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ