Denon AVR-4310

Κοιτάει ψηλά, προσφέρει πολλά

Είδος: Ενισχυτές
Τιμή: €1990,00

Εταιρία: Denon
Διανομή: Κινοτεχνική

Για να αποδίδουμε... τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, ελάχιστες εταιρείες στο χώρο του home entertainment έχουν καταφέρει να προσφέρουν τέτοιας πληρότητας προϊοντικές σειρές, όπως έχει καταφέρει να το κάνει τα τελευταία χρόνια η Denon με τους ενισχυτές της. Κοιτώντας, δε, πίσω στους τελευταίους 18 μήνες, λίγοι ενισχυτές σημείωσαν τόση εμπορική επιτυχία στο "μέσο προς ανώτερο" τμήμα της αγοράς όσο ο AVR-4308, ένα προϊόν εξαιρετικό για την εποχή του (και τα λεφτά του). Λογικό, λοιπόν, να έχουμε αυξημένες απαιτήσεις από το διάδοχό του, τον ολοκαίνουργιο AVR-4310, παρά τα... δύο νούμερα μόνο διαφοράς μεταξύ τους. Μας ικανοποιεί η νέα πρόταση της ιαπωνικής εταιρείας, με τα δεδομένα όμως του 2010 πλέον και με ό,τι αυτό συνεπάγεται;

Ίσως η Denon δεν... χάρισε περισσότερη αριθμητική απόσταση στον 4310 από τον προκάτοχό του, βασιζόμενη στην εξωτερική τους εμφάνιση: αυτή είναι κυριολεκτικά πανομοιότυπη, με τις ίδιες καλαίσθητες μεν αλλά λιτές έως αυστηρές γραμμές και τον ίδιο διόλου ευκαταφρόνητο όγκο. Η ποιότητα κατασκευής τους είναι το ίδιο υψηλή, το νέο μοντέλο προσφέρει και αυτό τους δύο τρόπους δικτυακής ένταξης στο τοπικό οικιακό δίκτυο (ενσύρματα και ασύρματα), οι δύο έξοδοι HDMI είναι και στο ανανεωμένο μοντέλο παρούσες, όπως και η υποδοχή USB στην αναδιπλούμενη πρόσοψη (για την αναπαραγωγή αρχείων multimedia από PC). Από κει και πέρα όμως... διαφορές. Όλες προς το καλύτερο και πολλές από αυτές πραγματικά σημαντικές.

Ο Denon 4310 ανεβάζει, για παράδειγμα, τον αριθμό των εισόδων HDMI σε έξι (η μία βολικά στην πρόσοψη). Αντικαθιστά το... ηλικιωμένο πια chipset της Faroudja για επεξεργασία της εικόνας με το σαφώς νεότερο και ικανότερο αντίστοιχο της Anchor Bay. Ενσωματώνει το νέο, γραφικό περιβάλλον επιλογών και ρυθμίσεων της Denon, απείρως πιο εύχρηστο από το παλιότερο. "Φιλοξενεί" απευθείας μέλη της οικογένειας των iPod για αναπαραγωγή της μουσικής τους από εκεί. Αξιοποιεί, τέλος, την τέταρτης γενιάς σύνδεση Denon Link ώστε να εκμηδενίσει τις όποιες απώλειες υπάρχουν στην μετάδοση ήχου μέσω σύνδεσης HDMI. Ουκ ολίγες οι βελτιώσεις και προσθήκες, λοιπόν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ