Creative: είσοδος στην αγορά του ήχου επιπέδου hi-end

Με το πάνοπλο, εξελιγμένο και... όχι ακριβώς προσιτό X-Fi Sonic Carrier - οι λεπτομέρειες εντυπωσιάζουν

Η Creative έχει ήδη γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά της στον τομέα του ήχου με τις θρυλικές κάρτες ήχου Sound Βlaster και τα σχετικά ηχεία στην συνέχεια, βέβαια, φαίνεται ωστόσο έτοιμη να εισέλθει σε μία νέα αγορά: αυτήν του home cinema και του ήχου υψηλής πιστότητας: στην έκθεση οπτικοακουστικών International Sound & Sight 2016, πριν από μερικές ημέρες στη Σιγκαπούρη, παρουσίασε το X-Fi Sonic Carrier, ένα πλήρες σύστημα οικιακού κινηματογράφου ουσιαστικά. Και ο... κατάλογος όσων ενσωματώνει και μπορεί να κάνει αυτό το προϊόν, είναι από μόνος του εντυπωσιακός!

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν συνδυασμό soundbar/κύριας μονάδας και subwoofer, ο οποίος όμως αναλαμβάνει όχι μόνο να καλύψει ηχητικά πλήρως έναν χώρο, αλλά να εκτελέσει χρέη διαχειριστικού ενισχυτή και media player. Η κύρια μονάδα ενσωματώνει 17 (!) ηχεία σε διάταξη 11.2.4 ώστε να εξομοιώνει αποτελεσματικά όχι απλώς πολυκάναλο, αλλά πολυκατευθυντικό ήχο - ο οποίος μάλιστα αποδίδεται και από το νέο υλικό των Ultra HD Blu-ray που έχει κωδικοποιηθεί κατά Dolby Atmos. Φυσικά τίποτε από αυτά δεν θα είχε νόημα αν το X-Fi Sonic Carrier στερούνταν ισχύος, μα... κάθε άλλο: η κεντρική μονάδα αποδίδει στα 1000 Watt RMS και το subwoofer στα 600 Watt RMS, και στις δύο περιπτώσεις υπεραρκετά δηλαδή ώστε το παραγόμενο αποτέλεσμα να είναι εύκολα εκτιμήσιμο και σε μεγάλους χώρους.

Το X-Fi Sonic Carrier φέρει αρκετές εισόδους HDMI ώστε να παίξει το ρόλο ενισχυτή σε άλλες πηγές - όπως PC και συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης - ενώ το ίδιο αναλαμβάνει και την αναπαραγωγή υλικού ήχου και video (σε υψηλή πιστότητα και σε υπερυψηλή ευκρίνεια αντίστοιχα). Η κεντρική αυτή μονάδα φέρει όχι έναν ή δύο, αλλά... οκτώ (!) διαφορετικά chip επεξεργασίας και μετατροπής του υλικού που διαχειρίζεται, ανεξαρτήτως πηγής, έτσι ώστε αυτός να αναβαθμίζεται ποιοτικά και να διοχετεύεται σε όλες τις περιπτώσεις με τον καλύτερο τρόπο. Είναι, άλλωστε, εξοπλισμένο κατάλληλα σε επίπεδο ασύρματης διασύνδεσης ώστε να δέχεται υλικό και από άλλες συσκευές μέσω ταχύτατου Wi-Fi και Bluetooth.

Όντας σχεδιασμένο από μία εταιρεία που έχει μακρόχρονη σχέση και με το λογισμικό, το X-Fi Sonic Carrier είναι αναβαθμίσιμο και μέσω Δικτυακών ενημερώσεων. Εν έτει 2017, άλλωστε, είναι φυσικός ο έλεγχός του (και) με smartphone ή tablet μέσω συνοδευτικού δωρεάν app. Όπως θα περίμενε κανείς βέβαια με δεδομένα τα παραπάνω (και το κοινό στο οποίο στοχεύει) το X-Fi Sonic Carrier δεν θα ήταν ποτέ... φθηνό - με προτεινόμενη λιανική τιμή αυτή των €4999, ωστόσο, λίγοι θα υποστήριζαν πως δεν πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα εκ μέρους της Creative. Τουλάχιστον δείχνει να είναι ένα στοίχημα που άξιζε να βάλει η ιστορική εταιρεία. Για το αποτέλεσμα και ενδεχομένως την γνώμη μας γι' αυτό, επιφυλασσόμαστε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ