CES 2021: η TCL με νέες τηλεοράσεις, κινητά και... όχι μόνο

Πλειάδα ανακοινώσεων για καινούργια προϊόντα, κάποια διαθέσιμα πολύ σύντομα

Ως αμερικανική έκθεση η CES - ακόμη και στην φετινή της εικονική μορφή - έχει ιδιαίτερη σημασία πρωτίστως για την αμερικανική αγορά και στην συνέχεια για την παγκόσμια, οπότε είναι εν μέρει φυσικό για εταιρείες όπως η TCL να παρουσιάζουν σε εκείνο το πλαίσιο προϊόντα που ενδιαφέρουν κυρίως τους καταναλωτές των ΗΠΑ. Στην CES 2021, ωστόσο, η TCL επέλεξε να παρουσιάσει πολύ περισσότερα προϊόντα που αφορούν στο παγκόσμιο κοινό, έστω κι αν αυτό σήμαινε πως οι αποκαλύψεις που πολλοί περίμεναν πως θα κάνει στην κατηγορία των τηλεοράσεων ήταν αριθμητικά πολύ λιγότερες του αναμενομένου. Ήταν όμως σημαντικές και, συν τοις άλλοις, ειδικά για το ελληνικό κοινό οι... υπόλοιπες ήταν εν τέλει σημαντικότερες!

Στα των τηλεοράσεων: η TCL αποφάσισε, όπως όλα δείχνουν, να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο από το τμήμα hi-end της κατηγορίας εισάγοντας όχι μόνο μοντέλα ανάλυσης 8Κ αλλά ολόκληρη σειρά τέτοιων, η οποία μάλιστα θα αντικαταστήσει την πασίγνωστη ως προσιτή μέχρι σήμερα σειρά 6 (!) που πωλούνταν με ενσωματωμένο λειτουργικό σύστημα και media player της Roku. Η εταιρεία θα προσφέρει επίσης σύντομα - ακολουθώντας την τάση της αγοράς για μεγάλες διαγωνίους - τρία διαφορετικά μοντέλα στις 85 ίντσες, τεχνολογίας LED/LCD, ξεκινώντας μάλιστα από το επίπεδο κόστους των $1500 (!), θεαματικά χαμηλότερο από αυτό που είχε ως τώρα αποτολμήσει οποιοσδήποτε άλλος κατασκευαστής για αυτό το μέγεθος τηλεόρασης.

Η TCL θα συνεχίζει να προσφέρει βεβαίως και προσιτά μοντέλα τηλεοράσεων 4Κ, σε διάφορες διαγωνίους, όμως στο πλαίσιο της CES 2021 εστίασε σε δύο άλλες ανακοινώσεις ενδεικτικές τόσο για φετινά όσο και μελλοντικά άλλα τέτοια προϊόντα. Η μία αφορούσε στην μετεξέλιξη της τεχνολογίας MiniLED με την οποία είχε πειραματιστεί πρώτη η TCL: η εταιρεία είναι έτοιμη να προσφέρει αργότερα μέσα στην χρονιά νέο μοντέλο ή μοντέλα τηλεόρασης όπου αυτές οι φωτοδίοδοι υποφωτισμού έχουν μηδενική απόσταση (!) από την επιφάνεια LCD της οθόνης. Αυτό σημαίνει πρακτικά λιγότερο "διαφυγόν" φως από ποτέ και άρα θεαματικά καλύτερη απόδοση στα στοιχεία εκείνα της απεικόνισης που παραδοσιακά δημιουργούν προβλήματα στις τηλεοράσεις LED/LCD (αν και σημαντικό ρόλο επίσης παίζει και ο σχετικός αλγόριθμος ελέγχου).

Η δεύτερη ανακοίνωση αφορούσε στην αξιοποίηση, για πρώτη φορά, από την TCL λειτουργικού συστήματος της Google για νέες τηλεοράσεις της. Η εταιρεία μάλιστα ξεκινά απευθείας με την νεότερη έκδοση του Android TV, όχι την υπάρχουσα 9.0 ή 10.0 αλλά με το Google TV που ως τώρα μόνο η Sony είχε ανακοινώσει πως θ΄αξιοποιήσει μέσα στο 2021. Σε άλλα μοντέλα της η TCL συνεχίζει την συνεργασία με την Roku, όμως οι πρώτες της τηλεοράσεις με Google TV έχουν ήδη δρομολογηθεί για διάθεση στις ΗΠΑ μέσα στο δεύτερο τρίμηνο και στην συνέχεια στην Ευρώπη.

Καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσα και ποιά από τα προαναφερθέντα μοντέλα τηλεοράσεων θα βρουν τον δρόμο τους στην ελληνική αγορά, ενδιαφέρον... επιβεβαιωμένο για το κοινό της δικής μας χώρας έχουν σαφέστατα τα πρώτα smartphones της νέας Σειράς 20 της TCL. Αυτή θα απαρτίζεται από 5 μοντέλα, θα περιλαμβάνει δε και το πρώτο της εταιρείας με διασύνδεση 5G και κόστος στο επίπεδο των €300 (!). Τo κινητό αυτό, το TCL 20 5G, στηρίζεται στον επεξεργαστή Snapdragon 690G της Qualcomm, ενσωματώνει ποιοτική οθόνη διαγωνίου 6.7 ιντσών και μπαταρία των 4500 mAh ενώ προσφέρει εξελιγμένο (σίγουρα γι' αυτό το κόστος) φωτογραφικό υποσύστημα. Θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ακόμη περισσότερο προσιτό, δε, θα είναι το TCL 20 SE, το οποίο θα ενσωματώνει μεν λιγότερο ισχυρό επεξεργαστή αλλά θα προσφέρει και αυτό μεγάλη οθόνη, ικανό φωτογραφικό υποσύστημα και ευμεγέθη μπαταρία αντί μόλις €149. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, άλλωστε, θα κυκλοφορήσουν και τα δύο νέα tablet της εταιρείας, τα TCL Tab 10S και TCL NXTPAPER. Το πρώτο είναι περισσότερο "παραδοσιακών" προδιαγραφών και ενσωματώνει οθόνη 10.1 ιντσών, θα προσφέρεται δε σε εκδόσεις Wi-Fi και 4G προς €199 και €249. To δεύτερο είναι περισσότερο πρωτότυπο, καθώς η οθόνη του είναι μεν 8 ιντσών αλλά ειδικής κατασκευής και επίστρωσης ώστε να θυμίζει... χαρτί, στερούμενη αντανακλάσεων και υποφωτισμού που επί μακρώ μπορεί να κουράσει. Προορίζεται για χρήση κυρίως από μαθητές και επαγγελματίες, ενσωματώνει διασύνδεση WiFi και 4G, υπόσχεται ολοήμερη αυτονομία και θα κοστίζει €349.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ