3D World από την LG

Νέο, εμπορικό περιεχόμενο 3D για τις τηλεοράσεις της

Οι τηλεοράσεις 3D συνεχίζουν να μην αγοράζονται... παθιασμένα ακριβώς από το καταναλωτικό κοινό - όχι μόνο λόγω οικονομικής δυστοκίας, αλλά και επειδή ο σημαντικότερος λόγος για να αποκτήσει κανείς μία τηλεόραση 3D κι όχι "απλή" 2D, είναι το (για την ώρα λιγοστό) κατάλληλο περιεχόμενο σε στερεοσκοπική εικόνα. Οι κατασκευαστές, πάντως, έχουν την πρόθεση να "βάλουν το λιθαράκι τους" στην όλη διαδικασία που απαιτείται για να πειστεί το κοινό να αγοράσει τηλεοράσεις 3D. Το έκανε η Samsung, το έκανε η Sony και η LG το κάνει... ακόμη καλύτερα φέτος, εγκαινιάζοντας το 3D World: πρόκειται για την υπηρεσία διανομής 3D εμπορικού περιεχομένου, η οποία διαδέχεται την περυσινή 3D Zone. Η δεύτερη είχε την μορφή εφαρμογής Smart TV, είχε δηλαδή διατεθεί μέσα από το ενοποιημένο γραφικό περιβάλλον όλων των "apps" της LG, και το 3D World θα ακολουθήσει την ίδια προσέγγιση, βελτιωμένη ωστόσο σε όλα τα σημεία της, από την παρουσίαση έως τη λειτουργικότητα και τις επιλογές.

To 3D World θα είναι σύντομα διαθέσιμο στους κατόχους τηλεοράσεων CINEMA 3D Smart TV τηλεοράσεων της LG σε περίπου 70 διαφορετικές χώρες. Θα τούς προσφέρει, δε, υψηλής ποιότητας περιεχόμενο 3D από κατηγορίες όπως η ψυχαγωγία, τα αθλητικά, τα ντοκιμαντέρ, τα παιδικά και το lifestyle. Η γκάμα των κατηγοριών αυτών είναι ήδη ικανοποιητική, η LG ωστόσο σχεδιάζει να προχωρήσει και σε άλλες συνεργασίες με παγκόσμιους παρόχους σχετικού περιεχομένου, ώστε να φέρει κορυφαίο σε εύρος και ποιότητα τηλεοπτικό πρόγραμμα 3D στο κοινό της.

Όπως προαναφέραμε, η εφαρμογή του 3D World θα παρέχεται σε μορφή εφαρμογής για τις τηλεοράσεις LG CINEMA 3D Smart TV που κυκλοφόρησαν το 2011 - για τα μοντέλα του 2012, ωστόσο, θα είναι άμεσα διαθέσιμη μέσα από την κεντρική οθόνη των επιλογών Smart TV της LG (τρόπος που υποθέτουμε θα είναι ταχύτερος στη χρήση ή/και περισσότερο ευπαρουσίαστος). Η υπηρεσία 3D World αναμένεται να γίνει διαθέσιμη σύντομα στην ελληνική αγορά, για την ακριβή ημερομηνία έναρξής της ωστόσο στη χώρα μας θα επανέλθουμε μετά από επίσημη ενημέρωση της LG. Εν αναμονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ