200 ίντσες, για... έξω!

H μεγαλύτερη τηλεόραση του κόσμου, αυστηρά για έχοντες

Και ενώ στην Ελλάδα συζητούμε - και συζητούμε... και συζητούμε... - για την δυσκολότερη πιθανώς οικονομική περίοδο της χώρας στη σύγχρονη ιστορία της, στην Αυστρία (!!!) μία εταιρεία εξειδικευμένη στα προϊόντα home cinema σχεδίασε, κατασκεύασε και πωλεί την μεγαλύτερη τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας στον κόσμο. Πράγματι, η C Seed Entertainment επέδειξε και διαθέτει σε κάθε ενδιαφερόμενο - όσοι χρειάζεται να ρωτήσουν τιμή πώλησης ολοφάνερα δεν ανήκουν στο... επίδοξο κοινό της τηλεόρασης αυτής - την C' Ceed 201, μία οθόνη τεχνολογίας LED LCD διαγωνίου 201 ιντσών και άκρως πρωτότυπης λειτουργίας. Είναι, από πολλές απόψεις, το ιδανικό μέσο προβολής για εξωτερικούς χώρους... για τους έχοντες που δεν χρειάζονται να ρωτήσουν τιμή πώλησης, όπως είπαμε!

Η C' Seed 201 απαρτίζεται ουσιαστικά από επτά ξεχωριστά panel και έναν ειδικό μηχανισμό διαχείρισης και αποθήκευσής τους. Όταν η οθόνη δεν χρησιμοποιείται, βρίσκεται διπλωμένη μέσα στο έδαφος (!) ή όπου αλλού θέλει τέλος πάντων να την τοποθετήσει ο επίδοξος κάτοχός της. Ενεργοποιώντας την, ο μηχανισμός ανάδυσης την υψώνει σε έως και 4.5 μέτρα από το επίπεδο της αποθήκευσής της, τα επτά panel "ξεδιπλώνονται" και ενωμένα σχηματίζουν μία οθόνη υψηλής ευκρίνειας, αναλογιών 16:9, ανάλυσης FullHD και διαγωνίου 201 ιντσών. Ο σχεδιασμός της είναι πανέμορφος (φέρει την υπογραφή του Porsche Design Studio) ενώ και τεχνολογικά είναι πληρέστατη, με ευρεία γκάμα εισόδων για συνδέσεις με όλων των ειδών τις πηγές περιεχομένου και προδιαγραφές άκρως εντυπωσιακές: και μόνο το γεγονός ότι ο οπίσθιος φωτισμός της προσφέρεται μέσα από τη χρήση 725.000 (!) λυχνιών LED ή το γεγονός ότι τα pixel της απέχουν μόλις 6 χιλιοστά μεταξύ τους (ανήκουστο για μέσο προβολής εξωτερικών χώρων) αρκεί για να "πείσει" οποιονδήποτε απαιτητικό θεατή.

Όπως γίνεται κατανοητό από τα παραπάνω, η C' Seed 201 απευθύνεται είτε σε πάμπλουτους ιδιώτες, είτε σε πολυτελή club, εκθεσιακά κέντρα κλπ. που επιθυμούν να προβάλλουν ψυχαγωγικό περιεχόμενο οποιουδήποτε είδους σε εξωτερικούς και ανοιχτούς χώρους. Το μεγάλο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης οθόνης βέβαια - ειδικά σε αυτά τα σενάρια χρήσης - είναι πως μπορεί να προβάλλει χωρίς πρόβλημα σε συνθήκες φωτισμού πλήρους ηλιοφάνειας (!), καθώς και πως οι γωνίες θέασής της είναι αρκετά ευρείες ώστε ένας αριθμός ανθρώπων να μπορεί να παρακολουθήσει το οποιοδήποτε περιεχόμενο αυτή προβάλλει ακόμη και πολλά... βήματα μακριά από το κέντρο της. Με άλλα λόγια, ονειρεμένη οθόνη - κυριολεκτικά. Super. Ας πάμε να παρακολουθήσουμε Champion's League στην οικονομική 42άρα plasma του σαλονιού τώρα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ