Windows 7: δύο μήνες διορία

Η άμμος στην κλεψύδρα τελειώνει για 1 στα 4 PC παγκοσμίως - αλλά λύση, υπάρχει!

Με όλη την συζήτηση την σχετική με Windows να... μονοπωλείται πια από την έκδοση 10, τις ενημερώσεις της και τα προβλήματα που δημιουργεί κατά καιρούς, είναι εύκολο να ξεχάσει κανείς πως σύντομα θα έχουμε εξελίξεις όσον αφορά στην δεύτερη δημοφιλέστερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft: τα Windows 7. Στις 14 Ιανουαρίου, σε 60 ημέρες από σήμερα δηλαδή, ο αμερικανικός κολοσσός "συνταξιοδοτεί" το προϊόν που διέθεσε στο ευρύ κοινό τον Οκτώβριο του 2009. Αυτό σημαίνει ότι - όπως συνέβη και με τα Windows XP τον Απρίλιο του 2014 - από τις 15/1 δεν θα διατίθενται πλέον ενημερώσεις ασφαλείας ή οποιουδήποτε άλλου είδους για τα Windows 7, καθιστώντας τα PC που στηρίζονται σε αυτά πρακτικά ακατάλληλα για χρήση με Δικτυακή σύνδεση, καθώς προστασία τους από απειλές η Microsoft δεν θα προσφέρει πλέον.

Το αξιοσημείωτο σε όλα αυτά - και ο λόγος για τον οποίο έχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον το θέμα - εντοπίζεται στο γεγονός ότι τα Windows 7 συνεχίζουν να στηρίζουν να στηρίζουν... 1 στα 4 PC παγκοσμίως: πράγματι, ακόμη και σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Δικτυακές μετρήσεις, ναι μεν τα Windows 10 έχουν ξεπεράσει σε ποσοστό ενεργών εγκαταστάσεων το 55% στα PC αυτά, αλλά και τα 7 παραμένουν στο 26.9%. Η αύξηση στο ποσοστό των πρώτων συνδέθηκε σε όλη την διάρκεια του 2019 με την μείωση του ποσοστού των δεύτερων, απόδειξη πως είτε (α) πολλά από τα PC με Windows 7 αποσύρθηκαν ή/και αποσυνδέθηκαν από το Internet, είτε (β) οι χρήστες τους τα αναβάθμισαν σε Windows 10.

Αυτό το τελευταίο στοιχείο είναι, δε, τόσο σημαντικό, ώστε να χρίζει από μόνο του τη δημοσίευση ξεχωριστού άρθρου. Ναι, ασχέτως του τί διατείνεται δημοσίως η Microsoft, ασχέτως της "διορίας δύο ετών" που είχε δώσει αρχικά για δωρεάν μετάβαση από Windows 7/8.1 σε Windows 10 (η οποία ήλθε και παρήλθε εδώ και πάρα πολύ καιρό), παραμένει εφικτό να αναβαθμίσει κανείς νόμιμα ένα PC με Windows 7 σε Windows 10. Το κάναμε πρόσφατα, συγκεντρώσαμε όλα όσα οφείλει να γνωρίζει κανείς για να κάνει το ίδιο και τα αναλύουμε σε ειδικό θέμα που δημοσιεύσαμε. Εξάλλου... δύο μήνες διορία: ή αυτές τις μέρες - και μέχρι π.χ. το τέλος του χρόνου - θα κάνει αυτήν την αναβάθμιση όποιος ενδιαφέρεται να την κάνει ή... ποτέ!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ