Windows 10: η επόμενη αναβάθμιση ως τον Ιούνιο

Και αυτή ωστόσο χωρίς νέα χαρακτηριστικά, εν πολλοίς διεκπεραιωτική

Αν και τηρούσε... "σιγήν ιχθύος" για το συγκεκριμένο ζήτημα από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά, η Microsoft με δημοσίευση σχετική πριν από λίγα εικοσιτετράωρα επιβεβαίωσε αυτό που περιμέναμε: μία νέα αναβάθμιση των Windows 10, με την απλή ονομασία πλέον "έκδοση 21Η1", θα γίνει διαθέσιμη στο περίπου ένα δισεκατομμύριο Η/Υ που στηρίζονται στο λειτουργικό της σύστημα. Ταυτόχρονα ο αμερικανικός κολοσσός διέθεσε την πρώτη επίσημη προέκδοση της αναβάθμισης αυτής στο κοινό που έχει επιλέξει να λαμβάνει δοκιμαστικές (beta) εκδόσεις των Windows 10.

Όπως υποννοεί η ονομασία της αναβάθμισης, θα διατεθεί τους επόμενους μήνες και σε κάθε περίπτωση έως τις 30/6, εν πολλοίς ευθυγραμμισμένη με τον γενικό προγραμματισμό των δύο ετησίων αναβαθμίσεων που η Microsoft έχει πια καθιερώσει. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του τμήματος διαχείρισης των Windows για την αμερικανική εταιρεία, τον John Cable, επειδή στο πλαίσιο της τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης λόγω COVID-19 οι άνθρωποι χρειάζονται την αξιοπιστία του PC τους περισσότερο από ποτέ, η έκδοση 21H1 των Windows 10 δίνει έμφαση στην ασφάλεια, την απομακρυσμένη πρόσβαση και την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος.

Αυτό είναι βεβαίως ο εύσχημος τρόπος να παραδεχθεί κανείς πως τα Windows 10 δεν θα δεχθούν για πέμπτη συνεχόμενη φορά με τέτοιου είδους αναβάθμιση κανένα νέο χαρακτηριστικό, καμία νέα λειτουργία άξια λόγου. Για μία εταιρεία του μεγέθους της Microsoft αυτό δεν είναι κολακευτικό ακριβώς, μάς αρκεί ωστόσο η έκδοση 21H1 να μην δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα σε όσους την εγκαταστήσουν αυτήν την φορά (κάτι που δεν συνέβη με τις προηγούμενες 6 ή 7 φορές).

Οι Αμερικανοί υπόσχονται πως, με τον νέο μηχανισμό ενημέρωσης των Windows 10, η αναβάθμιση 21Η1 θα εγκατασταθεί όπως οι καθιερωμένες μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας (αυτές των λεγόμενων "Patch Tuesdays"). Αν αυτό σημαίνει... "το ίδιο ανώδυνα" εκτός από "το ίδιο γρήγορα", θα το δεχθούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ