Windows 10: έτοιμη η αναβάθμιση Νοεμβρίου

Αλλιώς γνωστή ως "1909" για λόγους που μόνο η Microsoft γνωρίζει, προσβλέπουμε σε απουσία προβλημάτων

Όπως αναμενόταν από την κοινότητα των χρηστών PC που παρακολουθούν την εξέλιξη των Windows 10, η Microsoft μέσα από το επίσημο blog για το λειτουργικό της σύστημα μόλις ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της επόμενης μεγάλης αναβάθμισης γι' αυτό. Πρόκειται για την υπ' αριθμόν 1909 που θ' ακολουθήσει... δύο μήνες αργότερα (αναμένεται στις αρχές Νοεμβρίου - εξ ου και η ονομασία November 2019 Update), όπως είχε συμβεί και με την προηγούμενη έκδοση 1903 που έγινε διαθέσιμη τον Μάιο. Ο αμερικανικός κολοσσός στην αρίθμηση των αναβαθμίσεων για τα Windows 10 μάλλον ακολουθεί δικό του... εσωτερικό χρονοδιάγραμμα, ασχέτως του πότε αυτές θα καταλήξουν στους Η/Υ των πιο πολλών χρηστών. Λογικό, Redmond!

H έκδοση υπ' αριθμόν 1909 βρίσκεται, σε κάθε περίπτωση, στην διάθεση όσων εγκαθιστούν κι αξιολογούν προεκδόσεις του λειτουργικού της συστήματος (Windows Insiders) και απομένει να διαπιστώσουμε πότε θ-α αποφασιστεί από την Microsoft πως έχει ελεγχθεί επαρκώς ώστε να προσφερθεί και μέσα από τον "κανονικό" μηχανισμό Windows Update του ευρύτερου κοινού. Αξίζει να σημειωθεί πως στο μεσοδιάστημα από σήμερα έως τότε θα συγκεντρωθούν οι τελευταίες αναφορές για ενδεχόμενα προβλήματα και θα αντιμετωπιστούν με πρόσθετες ενημερώσεις, οπότε είναι πολύ πιθανό την ημέρα της διάθεσής του το November 2019 Update να συνοδεύεται και από ορισμένες τέτοιες.

Υπενθυμίζουμε πως η αναβάθμιση αυτή - σύμφωνα και με τον αμερικανικό κολοσσό - δεν ενσωματώνει κανένα νέο χαρακτηριστικό: εστιάζει μόνο στους τομείς της ποιότητας, της σταθερότητας και ταχύτητας λειτουργίας όπως έκαναν άλλοτε τα Service Packs παλαιότερων εκδόσεων Windows. Ελπίζουμε πάντως όσα ισχυρίζεται η Microsoft να... ανταποκρίνονται αυτήν την φορά στην πραγματικότητα γιατί και η έκδοση 1903 σε αυτά υποτίθεται πως θα εστίαζε, μα η ίδια η εταιρεία την χαρακτήρισε ως "κατάλληλη για εγκατάσταση σε εταιρικά PC" (αυτήν την έκφραση χρησιμοποιεί όταν θέλει να πει πως όλα ή σχεδόν όλα τα αναφερθέντα προβλήματα επιλύθηκαν) μόλις στο τέλος Σεπτεμβρίου - με άλλα λόγια λίγες μόλις μέρες πριν ολοκληρώσει την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση. Αν είναι να πηγαίνουμε "μια έκδοση πίσω" για σιγουριά, μαμά Microsoft, καλύτερα να μάς το πεις!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ