Windows 10: επόμενη αναβάθμιση την άνοιξη

Με άγνωστα μέχρι στιγμής νέα στοιχεία και χαρακτηριστικά

Αν και η σχετική πρόθεση της Microsoft έχει "διαρρεύσει" εδώ και εβδομάδες μέσα από το ρεπορτάζ δημοσιογράφων με πηγές στα κεντρικά του αμερικανικού κολοσσου στο Redmond, ανακαλύψεις στην ονοματολογία αρχείων της πιο πρόσφατης δοκιμαστικής έκδοσης των Windows 10 επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές: η επόμενη "μεγάλη αναβάθμιση" του πολυζητημένου λειτουργικού - όχι δηλαδή οι τακτικές ενημερώσεις ασφαλείας ή διορθώσεων - είναι προγραμματισμένη για τον Μάρτιο του 2017. Η έκδοση αυτή, με το κωδικό όνομα Redstone 2 (και αύξοντα αριθμό 1703), θα διαδεχθεί την επετειακή (αυτήν με αύξοντα αριθμό 1607) και βέβαια την πρώτη αντίστοιχη μεγάλη αναβάθμιση μετά την εκκίνηση των Windows 10 (αυτήν με αύξοντα αριθμό 1511).

Όπως και όλες οι υπόλοιπες τέτοιες αναβαθμίσεις, έτσι και αυτή θα διατεθεί στην πελατειακή βάση των Windows 10 δωρεάν, στο πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξης του λειτουργικού συστήματος όπως την έχει υποσχθεί εξ αρχής η Microsoft. Πέρα από τις μικρές αλλαγές και προσθήκες που γίνονται συνέχεια στο γραφικό περιβάλλον, τις ενσωματωμένες εφαρμογές και άλλα στοιχεία των Windows 10, δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί σημαντικά νέα χαρακτηριστικά ή δυνατότητες που η έκδοση 1703 φιλοδοξεί να φέρει στο προσκήνιο. Οι χρήστες δεν θα πρέπει να περιμένουν συνταρακτικές αλλαγές αν κρίνουμε από τις διαφορές ανάμεσα στην έκδοση 1511 και την έκδοση 1607, όμως αν η Microsoft τηρήσει αυτό το χρονοδιάγραμμα για τον ερχόμενο Μάρτιο υπάρχει άφθονος χρόνος για μία δεύτερη μεγάλη αναβάθμιση μέσα στην ίδια χρονιά.

O κολοσσός του Redmond έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου στις 26 Οκτωβρίου, στην διάρκεια της οποίας αναμένεται να κάνει λόγο και για την αναβάθμιση αυτή - αν και ο δημοσιογραφικός κόσμος περιμένει με περισσότερο ενδιαφέρον να διαπιστώσει αν θα παρουσιαστεί ο ευρέως φημολογούμενος Η/Υ της Microsoft μορφής "all-in-one" α λα iMac ή/και νέα μοντέλα Surface Pro ή/και Surface Book. Με την αμερικανική πολυεθνική βέβαια να μην προσφέρει τα μοντέλα αυτά στην χώρα μας το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού γι' αυτά δεν... κινείται στα ίδια επίπεδα με το δικό μας δημοσιογραφικό, και δικαίως, αλλά με την επιρροή των υβριδικών αυτών PC αισθητή στις προτάσεις των άλλων κατασκευαστών τα όσα θ' ανακοινωθούν εκεί ενδεχομένως αξίζουν τουλάχιστον αναφοράς. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ