Windows 10: δίχως τελειωμό το... σήριαλ της αναβάθμισης

Ακόμη περισσότερα προβλήματα ανακαλύπτονται και μετά την εκ νέου διάθεσή του, η Microsoft έκθετη στα μάτια του κοινού

Κάθε άλλο παρά.... προβλέψιμη, τελικά, αποδείχθηκε η αναβάθμιση υπ' αριθμόν 1809 των Windows 10, αυτή που θεωρητικά θα έπρεπε να λέγεται October 2018 Update αλλά έγινε διαθέσιμη, αποσύρθηκε άρον-άρον λόγω σοβαρού προβλήματος που σχετίζεται με τα δεδομένα των χρηστών και τελικά ξαναδόθηκε στο κοινό τον Νοέμβριο. Από την δεύτερη εμφάνισή της στους servers της Microsoft και μετά η αναβάθμιση αυτή επιβεβαιώθηκε πως χαρακτηρίζεται από περισσότερα προβλήματα, σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά, τα οποία υποχρέωσαν τον αμερικανικό κολοσσό να αποτρέπει την εγκατάσταση του October 2018 Update σε προσωπικούς υπολογιστές με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ή hardware.

Το κακό σε όλα αυτά είναι πως όσο περνούν οι μέρες τόσο περισσότερα τέτοια προβλήματα συνεχίζουν ν' ανακαλύπτονται, υποχρεώνοντας την Microsoft να... αυξάνει τις εξαιρέσεις. Τις πρώτες ημέρες γνωστοποιήθηκε πως η συγκεκριμένη αναβάθμιση των Windows 10 δεν συνεργάζεται σωστά με την εφαρμογή του iCloud της Apple, εμποδίζοντας τους κατόχους iPhone/iPad να συγχρονίζουν δεδομένα ανάμεσα σε αυτές τις συσκευές και τα PC τους. 'Επειτα ανακαλύφθηκε πως μετά την εγκατάσταση της αναβάθμισης 1809 τα Windows 10 δεν μπορούν να συνεργαστούν με κοινόχρηστους σκληρούς δίσκους σε τοπικό δίκτυο (network drives), πρόβλημα μάλιστα που η Microsoft ομολόγησε πως θα διορθώσει το 2019 (!!!).

Πριν από λίγες ημέρες, δε, ανακαλύφθηκε πως πολλά PC που χρησιμοποιούν υποσύστημα γραφικών ενσωματωμένο σε επεξεργαστές της Intel και άρα στηρίζονται στο λογισμικό ελέγχου της (display driver), με την αναβάθμιση υπ' αριθμόν 1809 στερούνται πλέον τον ήχο, αναγκάζοντας και πάλι την Microsoft να εμποδίζει την λήψη του October 2018 Update από ακόμη περισσότερους Η/Υ. Με... αυτά και μ' εκείνα, δε, έχουμε φτάσει στα τέλη Νοεμβρίου και ο αμερικανικός κολοσσός δεν είναι πλέον εφικτό να δικαιολογηθεί για όλα αυτά σε κανένα επίπεδο. Από την πλευρά της η Microsoft δηλώνει πως "από την αναβάθμιση 1903 και μετά θα επικεντρώνεται στην ποιότητα των αναβαθμίσεων των Windows 10 και όχι σε νέα τους χαρακτηριστικά ή δυνατότητες", κάτι που φυσικά με βάση τα παρόντα δεδομένα μόνο ως θετικό ή παρήγορο δεν ακούγεται.

Όσοι φίλοι και φίλες του Αθηνόραμα Digital δεν έχουν ακόμη προχωρήσει με την συγκεκριμένη αναβάθμιση, δε, μάλλον δεν... χρειάζεται να βιαστούν κιόλας: αφενός αν το σύστημά τους με την πρότερη έκδοση των Windows 10 δουλεύει σωστά δεν χάνουν τίποτε σημαντικό αν δεν το κάνουν, αφετέρου... ποιός ξέρει πόσες φορές ακόμη θα χρειαστεί να επιστρέψουμε στο θέμα μέχρι το October 2018 Update θεωρηθεί ασφαλές; Προσέχουμε για να έχουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ