Windows 10: διαθέσιμη η έκδοση 1903

Με δίμηνη σχεδόν καθυστέρηση, προτείνεται... έλλειψη βιασύνης στο κοινό της Microsoft

Στην πράξη... σιωπηλά (δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση) η Microsoft κατέστησε πριν από λίγες ώρες διαθέσιμη στο ευρύ κοινό την νεότερη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10, την υπ' αριθμόν 1903 - η οποία βέβαια δεν έγινε διαθέσιμη τον Μάρτιο, όπως ήταν το αρχικό πλάνο και η αρίθμηση υπονοεί, αλλά μόλις τώρα λόγω της έξτρα προσοχής που έδωσε αυτή τη φορά ο αμερικανικός κολοσσός στην επίλυση προβλημάτων που εντοπίστηκαν εκείνον τον μήνα και στο μεσοδιάστημα μέχρι χθες. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία, καθώς ο απαράδεκτος τρόπος με τον οποίο αυτός διαχειρίστηκε την προβληματική αναβάθμιση 1809 του Σεπτέμβρη δεν άφηνε περιθώρια για παρόμοια εξέλιξη - την οποία ίσως όντως να είχαμε αν η αναβάθμιση 1903 όντως γινόταν διαθέσιμη στο τέλος Μαρτίου.

Παρά το γεγονός ότι από τον Μάρτιο μέχρι χθες έχουν γίνει διαθέσιμες ήδη τρεις διορθωτικές ενημερώσεις από την Microsoft για την έκδοση 1903 των Windows 10 - και παρά το γεγονός ότι οι πρώτες εντυπώσεις που κατατίθενται από χρήστες που την εγκατέστησαν είναι θετικές - προτείνεται στους φίλους και τις φίλες του Αθηνόραμα Digital... υπομονή μερικών τουλάχιστον ημερών, σε περίπτωση που μέσα από την ευρύτερη εγκατάσταση της νέας αναβάθμισης αποκαλυφθεί κάποιο πρόβλημα που δεν είχε εντοπιστεί νωρίτερα (και εκείνο που... διέγραφε όλα τα περιεχόμενα του φακέλου My Documents στην έκδοση 1809 μετά από αρκετές μέρες έγινε αντιληπτό).

Άλλωστε και η ίδια η Microsoft όλα δείχνουν πως δεν... βιάζεται ακριβώς να προωθήσει την έκδοση 1903, καθώς δεν την "καλεί" κανένα PC αυτή τη στιγμή από μόνο του: θα πρέπει να την "ζητήσει" ο χρήστης επί τούτου μέσα από τον μηχανισμό Windows Update και, στην συνέχεια, να επιβεβαιώσει την εγκατάστασή της ώστε αυτή να ξεκινήσει. Δεν θα υπάρξουν αυτή τη φορά, με άλλα λόγια, οι... εγκαταστάσεις-έκπληξη με τις οποίες ήλθαν αντιμέτωποι πάρα πολλοί χρήστες στο παρελθόν: ακόμη και όταν τα PC αρχίσουν να λαμβάνουν αυτόματα την αναβάθμιση (εκείνα που στηρίζονται στην έκδοση 1803 θα ξεκινήσουν στο τέλος Ιουνίου), ο χρήστης θα ειδοποιείται και θα έχει την επιλογή να ξεκινήσει την εγκατάσταση τότε ή σε κάποια άλλη χρονική στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση - αν και φυσικά είναι θεμιτό να έχει κανείς πάντοτε εγκατεστημένη την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10... όταν αυτή δεν είναι προβληματική - δεν υπάρχει λόγος βιασύνης (και) επειδή η έκδοση 1903 δεν φέρνει στο προσκήνιο κάποιο χαρακτηριστικό ή δυνατότητα μεγάλης σημασίας ή/και χρησιμότητας για το ευρύ κοινό. Διαθέσιμες είναι, όπως πάντοτε, και οι πλήρεις εκδόσεις (όχι δηλαδή απλώς αναβάθμισης) από εδώ σε 32-bit και 64-bit που μπορούν να αποθηκευτούν σε DVD ή USB stick και να εγκατασταθούν εξ αρχής σε PC χωρίς λειτουργικό σύστημα. Ευχόμαστε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε στο θέμα της αναβάθμισης υπ' αριθμόν 1903 γιατί... αφενός έχει κουράσει (πολύ), αφετέρου αν το κάνουμε θα σημαίνει πως προέκυψε ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα με αυτό που αξίζει αναφοράς. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ