Τον Μάιο τελικά η επόμενη αναβάθμιση των Windows 10

H Microsoft προτιμά να αποφύγει αυτή τη φορά τα... παρατράγουδα, επικροτούμε κι αναμένουμε

O Μάρτιος ήλθε και απήλθε και, φυσικά, με την Microsoft να τηρεί σιγή ιχθύος την περασμένη εβδομάδα περιμέναμε την αναπόφευκτη εξέλιξη που επιβεβαιώθηκε μόλις σήμερα: η νεότερη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10, αυτή που μέχρι σήμερα ήταν γνωστή ως "1903" αλλά προφανώς δεν έγινε διαθέσιμη τον τρίτο μήνα του 2019, θα προσφερθεί στο κοινό αργότερα. Πόσο αργότερα; Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αμερικανικού κολοσσού όχι νωρίτερα από τον Μάιο, οπότε η μεγάλη αναβάθμιση για την οποία συζητάμε επισήμως ονομάζεται πλέον Windows 10 May 2019 Update.

Η Microsoft έκανε σαφέστατα αυτήν την επιλογή ακριβώς επειδή - μετά το... σήριαλ ατοπημάτων με την αναβάθμιση "1809" του Σεπτεμβρίου, που την εξέθεσε στα μάτια του κοινού σε βαθμό αληθινά ντροπιαστικό - θέλει να είναι βέβαιη πως η νέα αναβάθμιση των Windows 10 θα είναι απολύτως απαλλαγμένη από προβλήματα. Θα διοχετεύσει λοιπόν στο κοινό που δοκιμάζει τις προεκδόσεις των αναβαθμίσεων αυτών (Release Preview Ring) το λιγότερο δύο ακόμη ενημερωμένες εκδοχές του Windows 10 May 2019 Update πριν το καταστήσει διαθέσιμο μέσω του γνωστού πια Δικτυακού μηχανισμού.

Εκτός από αυτό, η Microsoft διαβεβαιώνει πως θα συνεργαστεί εκτενώς και με τους κατασκευαστές PC ή περιφερειακών και υποσυστημάτων τους ώστε να εξασφαλίσει στο μέτρο του δυνατού πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα ασυμβατότητας ή δυσλειτουργίας των προϊόντων αυτών με το Windows 10 May 2019 Update. Με την χρονική μετακίνηση της αναβάθμισης αυτής, πάντος, κατά δύο μήνες το πιθανότερο είναι πως και η επόμενη αναβάθμιση από αυτήν - εκείνη που φυσιολογικά θα ονομάζαμε "1909" βάσει ιστορικού - θα κυκλοφορήσει επίσης αργότερα, τον Οκτώβριο ή ακόμη και Νοέμβριο.

Αυτό δεν έχει, ωστόσο, καμία ουσιαστική σημασία: το κύριο μέλημα της Microsoft πλέον θα πρέπει να είναι η σταθερότητα και απροβλημάτιστη εγκατάσταση και λειτουργία κάθε μίας από τις αναβαθμίσεις των Windows 10 που παραδίδει στο κοινό - κάτι στο οποίο και η ίδια με σχετικές δηλώσεις της αυτές τις μέρες δεσμεύεται. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ