Το καλύτερο mouse για φορητές συσκευές, ανανεωμένο

Διαθέσιμο σύντομα και στην Ελλάδα το MX Anywhere 2 της Logitech, τα πρώτα στοιχεία

Το διευκρίνισε η Logitech, το διευκρινίσαμε κι εμείς: απλώς και μόνο επειδή οι Ελβετοί εγκαινίασαν νέο υπο-brand για καινούργιες κατηγορίες προϊόντων, το Logi, δεν σκοπεύουν να δραστηριοποιούνται λιγότερο στις κατηγορίες εκείνες που τούς έχουν αναδείξει σε παγκόσμια "δύναμη" στα περιφερειακά για PC. Όπως σε αυτήν των mouse, για παράδειγμα, όπου πρόσφατα παρουσίασαν το κορυφαίο δείγμα του είδους σχεδιασμένο ειδικά για δουλειά με Η/Υ γραφείου, το MX Master. Οι φίλοι της εταιρείας πιθανώς θυμούνται πως ως προϊόν αντίστοιχο του Performance MX (του οποίου διάδοχος είναι το MX Master) αλλά διαμορφωμένο για χρήση με φορητές συσκευές η Logitech πρότεινε πριν από κάποια χρόνια το Anywhere Mouse MX. Ε, μετά από το Performance Mouse MX, είναι σειρά του Anywhere Mouse MX να αποκτήσει διάδοχο - με το ίδιο όνομα και... ένα "2" στο τέλος!

Σύμφωνοι, το Anywhere Mouse MX 2 μπορεί να μην έχει να επιδείξει το πλέον ευφάνταστο όνομα στην ιστορία των προϊόντων τεχνολογίας, δεν παύει ωστόσο να είναι εντυπωσιακός εκπρόσωπος των mouse για χρήση "εκεί έξω": διατηρεί πολλά στοιχεία από το φουτουριστικό, επιθετικό design του προκατόχου του, αλλά υιοθετεί έναν αριθμό από στοιχεία του "μεγάλου αδελφού" του, του MX Master, παραμένοντας σε μέγεθος μικρότερο και περισσότερο κατάλληλο για μεταφορά παντού. Στα... ανέκαθεν συν η τεχνολογία Darkfield, που επιτρέπει στο νέο Anywhere Mouse MX να λειτουργεί σε οποιαδήποτε επιφάνεια (ακόμη και διάφανο γυαλί), καθώς και ο διάσημος πια πολύ γρήγορος τροχός κύλισης που πρώτη η Logitech καθιέρωσε στην αγορά. Στα... νέα συν οι πομποί Bluetooth και Unifying ταυτόχρονα (που επιτρέπουν στην ουσία ασύρματη σύνδεσή του με οποιαδήποτε φορητή συσκευή), καθώς και η ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία, με μεγάλη αυτονομία.

Στο Αnywhere Mouse MX 2, άλλωστε, η Logitech έχει μεταφέρει πολλά από τα ελκυστικά καινούργια στοιχεία του MX Master - από την εύκολη εναλλαγή του πομπού για χρήση ανάμεσα σε τρεις συσκευές, μέχρι το συνοδευτικό λογισμικό Options, το οποίο επιτρέπει τη λεπτομερειακή ρύθμιση όλων των λειτουργιών του νέου, μικρότερου top mouse των Ελβετών. Κάτι ακόμη που το καινούργιο Anywhere Mouse MX έχει κοινό με τον "μεγάλο αδελφό" του, βέβαια, είναι η σχετικά υψηλή τιμή πώλησης (€82 προτεινόμενη λιανική), όμως υποψιαζόμαστε πως - για συγκεκριμένες κατηγορίες χρηστών και συγκεκριμένα σενάρια χρήσης - τα αξίζει και με το παραπάνω. Όπως το MX Master, όπως και το αρχικό Anywhere Mouse MX. Για τις πρακτικές μας εντυπώσεις και την τελική μας γνώμη, πάντως, θα πρέπει να επιφυλαχθούμε έως ότου το δοκιμάσουμε επαρκώς - συντομότερα απ' όσο κι εμείς περιμέναμε, πάντως. Επανερχόμαστε με περισσότερες λεπτομέρειες, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ