Sound BlasterX H5 Tournament Edition

Αναβαθμισμένα, ποιοτικά, αξιοπρόσεκτα

Είδος: Ακουστικά
Τιμή: €89,99

Εταιρία: Creative Labs
Διανομή: Creative Labs Greece

Τα περιφερειακά που συνδυάζουν ακουστικά και μικρόφωνο για χρήση κυρίως σε games έχουν διανύσει πολύχρονη πια διαδρομή εξέλιξης και, λίγο-πολύ, είχαν ως προϊοντική κατηγορία "κατασταλάξει" σε συγκεκριμένα... προαπαιτούμενα και δυνατότητες - όμως η άνοδος του gaming σε ανταγωνιστικό επίπεδο (e-sports) έθεσε νέα "μέτρα και σταθμά" βάσει των οποίων επιλέγουν πλέον όχι μόνο οι επαγγελματίες αυτοί, αλλά και οι οικιακοί χρήστες με υψηλές απαιτήσεις. Η ιστορική Creative Labs έχει εδώ και πολύ καιρό αξιοποιήσει το όνομα των θρυλικών Soundblaster για τα προϊόντα της που απευθύνονται στους gamers - και η ανανεωμένη έκδοση του H5, ενός από τους καλύτερους συνδυασμούς ακουστικών/μικροφώνου της περασμένης χρονιάς, συγκαταλέγεται ακριβώς σε αυτά. Ποιά είναι η συνολική μας εντύπωση από την χρήση αυτής της αναβαθμισμένης Tournament Edition, με δεδομένο και το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην κορυφή της σχετικής γκάμας που προωθεί η Creative;

Το H5 Tournament Edition όσον αφορά στον γενικό σχεδιασμό του δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τον προκάτοχό του, ο οποίος όμως τυγχάνει να είναι ένα από τα ομορφότερα παραδείγματα του είδους: τα μεταλλικά στηρίγματα των ακουστικών είναι χρώματος χακί/γκρι αντί για ασημί και από τα πλευρά των ακουστικών έχει αφαιρεθεί ένα γραμμικό διακοσμητικό σχέδιο που συνόδευε το λογότυπο BlasterX, όμως κατά τη γνώμη μας και οι δύο αλλαγές έχουν θετικό αποτέλεσμα στο design της νέας έκδοσης, καθιστώντας το περισσότερο μοντέρνο κι επιθετικό. Επειδή ωστόσο μερικές διαφορές... δεν φαίνονται, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν: τα δύο ακουστικά είναι βελτιωμένα στην Tournament Edition όσον αφορά στην ευαισθησία και την απόδοση συγκριτικά με τ' αντίστοιχα του "απλού" H5, δεν προβληματίζονται σε υψηλότερα επίπεδα έντασης, ενώ το συνοδευτικό μικρόφωνο "αποκλείει" τους ήχους του γύρω περιβάλλοντος περισσότερο αποτελεσματικά, διατηρώντας την φωνή του χρήστη ευδιάκριτη ακόμη και σε μέσα στην... φυσιολογική φασαρία π.χ. ενός Internet cafe.

Όλα αυτά, ευτυχώς, προσφέρονται χωρίς να αλλοιωθεί ένα από τα πιο σημαντικά θετικά στοιχεία του αρχικού H5: το εξαιρετικό του "ζύγισμα" και η άνεση κατά την πολύωρη χρήση. Τα H5 Tournament Edition παραμένουν τόσο στιβαρά κι ανθεκτικά κατασκευασμένα όσο οι προκάτοχοί τους, όμως όταν τα φορά κανείς δεν αισθάνεται... σχεδόν καθόλου βάρος στον αυχένα ή πίεση στα πλευρά του κεφαλιού. Κάτω από την δερμάτινη επένδυση των ακουστικών ο σπόγγος είναι από εκείνους που διαμορφώνονται σιγά-σιγά ώστε να εφαρμόζουν τέλεια στ' αυτιά του κατόχου τους (memory foam): από τις πρώτες ημέρες και μετά μπορεί να διακρίνει κανείς διαφορά και σε αυτόν τον τομέα. Η Creative άλλωστε και στην Tournament Edition των H5 έχει... σεβαστεί το γεγονός ότι τα ακουστικά αυτά μπορεί να θέλει να τα χρησιμοποιήσει κανείς και εκτός σπιτιού, το μικρόφωνο λοιπόν και το καλώδιο σύνδεσης (που φέρει και ρυθμιστικό έντασης) είναι αποσπώμενα. Και στο Μετρό, και στο PC, κοινώς!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ