Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Μικρό στο μέγεθος, μεγάλο στις δυνατότητες

Στα υπόλοιπα στοιχεία το Xperia Z3 Compact δεν στερείται τίποτε από τα υπόλοιπα κορυφαία tablets της αγοράς με Android, ασχέτως... μεγέθους: τα υποσυστήματά του και η έκδοση του λειτουργικού είναι πανομοιότυπα του ανταγωνισμού, οπότε και πολύ γρήγορο είναι, και άνετο στο χρήση με πολλαπλά apps. Δααθέτει κατά τι καλύτερων επιδόσεων κάμερες (τόσο στην πρόσοψη όσο και στο πίσω μέρος), στερεοφωνικό ήχο αξιόλογου επιπέδου, υψηλότατη αυτονομία (κατά τις δοκιμές μας χρειάστηκε φόρτιση μετά από σχεδόν 12 ώρες έντονης χρήσης) αλλά και ραδιοφωνικό δέκτη (που δεν ενσωματώνουν πολλά tablets γενικότερα). Έχει βεβαίως και το προνόμιο της αδιάβροχης συσκευής, προνόμιο που τα πιο πολλά άλλα προϊόντα του είδους δεν έχουν. Σε σχέση με τους προκατόχους του, το Xperia Z3 Compact στερείται μόνο τη θύρα υπερύθρων που του επέτρεπε να λειτουργεί ως hi-tech τηλεκοντρόλ, αλλά... μικρό το κακό για τους περισσότερους χρήστες, θεωρούμε.

Όπως και το ομώνυμο κινητό της ιαπωνικής εταιρείας, το νέο Xperia Z3, το tablet της προσφέρει κάποια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα προϊόντα άλλων κατασκευαστών, σε επίπεδο software. Το πιο ενδιαφέρον από αυτά δεν είναι άλλο από το PS4 Remote Play: η λειτουργία του PS4 να "στέλνει" τα games του στο Z3 Compact αν υπάγονται στο ίδιο τοπικό δίκτυο και η δυνατότητα του χρήστη να τα παίζει εκεί μέσω DualShock (που έχει προηγουμένως φέρει σε επικοινωνία με το tablet μέσω Bluetooth). Όπως έχουμε αναφέρει κι άλλοτε, η δυνατότητα αυτή δεν λειτουργεί στο 100% των περιπτώσεων απροβλημάτιστα, όταν όμως το η τοποθέτηση των συσκευών στον εκάστοτε χώρο είναι ευνοϊκή, μπορεί όντως ν' αποδειχθεί χρήσιμη επιλογή. Το Z3 Compact, άλλωστε, η Sony έχει "προικίσει" με apps για την αγορά ή ενοικίαση ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, μουσικής κλπ. από τις Δικτυακές της υπηρεσίες - οπότε αν ένας χρήστης έχει ήδη συνδρομή σε αυτές λόγω π.χ. PS3/PS4/PS Vita, τις αξιοποιεί άμεσα. Το Z3 Compact, δε, είναι το μόνο tablet αυτή τη στιγμή που αναπαράγει ασυμπίεστα αρχεία ήχου (DSD) χωρίς την ανάγκη αγοράς πρόσθετων apps - στοιχείο ενδιαφέρον για τους μουσικόφιλους.


Το Xperia Z3 Tablet Compact τιμολογιακά "στέκεται" ανάμεσα στους δύο ανταγωνιστές του: τα €399 που ζητά είναι κατά τι περισσότερα από αυτά που ζητά το αντίστοιχο μοντέλο Samsung Galaxy Tab S 8.4 (€349) και κατά τι λιγότερα από αυτά που ζητά το αντίστοιχο iPad Mini 3 (€429). Έχουμε την αίσθηση, ωστόσο, πως αν δεν θέλει να εμπλακεί κανείς στο οικοσύστημα της Apple - και υπάρχουν ουκ ολίγοι λόγοι γι' αυτό στα μάτια πολλών καταναλωτών - το tablet της Sony είναι συνολικά καλύτερη επιλογή βάσει ποιότητας κατασκευής, εξαιρετικά λεπτού προφίλ και υψηλής αυτονομίας. Η Sony χρειάστηκε τρεις "γενιές" tablet για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο ποιότητας, όμως το Z3 Compact είναι όντως το "απόσταγμα" της διαδικασίας αυτής και, ως εκ τούτου, συνιστάται για αγορά χωρίς κανέναν δισταγμό. Σε όλους, εκτός από εκείνους που έχουν ήδη smartphones με οθόνες... 5.5 ιντσών και πάνω ίσως!

Βαθμολογία: 9 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ