Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Μικρό στο μέγεθος, μεγάλο στις δυνατότητες

Είδος: Tablet
Τιμή: €399,00

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Το κοινό του Αθηνόραμα Digital που επισκέπτεται συχνά τεχνολογικά Web sites του εξωτερικού έχει ήδη συναντήσει περισσότερες από μία φορές το... γνωμικό των ημερών όσον αφορά στα tablets: οι "μέσου μεγέθους συσκευές", αυτές δηλαδή με οθόνη ανάμεσα στις 7 και τις 8.9 ίντσες, βρίσκονται σε δεινή θέση και οι προοπτικές τους για το μέλλον δεν είναι ευοίωνες. Η συλλογιστική είναι πως, πρακτικά, δεν προσφέρουν πολλά περισσότερα πράγματα από τα μεγάλα smartphones (τα λεγόμενα phablets), ενώ υπολείπονται και των "κανονικών" tablets (με οθόνες από 9 ίντσες και πάνω). Η συλλογιστική δεν είναι αβάσιμη... είναι όμως πολύ δύσκολο να την ενστερνιστεί κανείς αν χειριστεί ποιοτικά "μικρά" tablet όπως το Xperia Z3 Compact, για πιο πολλές από λίγες ώρες!

Μεγάλο ποσοστό της εξαιρετικά θετικής εντύπωσης που δημιουργεί το νέο tablet της Sony οφείλεται, βέβαια, στην εξωτερική εμφάνιση και το περίβλημά του: αυτό είναι πάρα, πάρα πολύ λεπτό και η συσκευή συνολικά ελαφρύτατη αλλά χωρίς να στερείται την αίσθηση της συμπαγούς κατασκευής που παραμένει σημαντική. Τα υλικά του δεν είναι υπερπολυτελή, μεν, αλλά δείχνουν περισσότερο φροντισμένα από π.χ. ενός Samsung Galaxy Tab S - ο minimal σχεδιασμός το μόνο σίγουρο είναι πως δείχνει να ταιριάζει σε αυτά με τρόπο αρμονικό. Η οθόνη του Z3 Compact έχει σχετικά μικρό πλαίσιο από την δεξιά κι αριστερή πλευρά της, κάτι σαφώς θετικό κατά τη χρήση. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, ενώ είναι διαγωνίου 8 ιντσών, αυτό το Xperia αρχικά δεν δίνει εντύπωση συσκευής... μεγαλύτερης από τα "εφτάρια" tablet (όπως π.χ. τα Google Nexus 2012/2013) που κυκλοφορούν.


Η οθόνη αυτή των 8 ιντσών είναι μεν ανάλυσης "μόνο" 1920x1200 pixel - οι δύο του αντίπαλοι, τα Galaxy Tab S 8.4 και iPad Mini 3 διαθέτουν υψηλότερης - όμως η απεικόνιση που προσφέρει συνολικά είναι πάρα πολύ καλή για δύο λόγους. Ο ένας είναι η πειστική αναπαράσταση των χρωμάτων: αυτά είναι ζωηρά, λαμπερά αλλά όχι υπερβολικά ή αντιρεαλιστικά - αποδίδονται, δε, σχεδόν δίχως απώλειες τόσο σε ευρείες γωνίες θέασης, όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Ο άλλος είναι τo σύστημα ελέγχου εικόνας X-Reality της Sony που ναι μεν έχει "προσαρμοστεί" από τις τηλεοράσεις της στο σαφώς μικρότερο Z3 Compact, αξιοποιεί όμως την τεχνολογία Triluminos της οθόνης για να καταστήσει π.χ. τα κείμενα οξύτερα και ευκρινέστερα, χωρίς να αλλοιώνει τις φωτογραφίες ή το video. Συνολικό αποτέλεσμα: μία οθόνη που αποδίδει άριστα σε όλα σχεδόν τα "σενάρια" χρήσης, το οποίο δεν μπορούμε να πούμε για την οθόνη... όλων των tablets ακριβώς!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ