Sony Vaio, έκδοση 2012

Καινούργια μοντέλα, ανανεωμένη σχεδίαση για τα διάσημα laptop

Είναι αλήθεια πως η Sony είχε παραμείνει, σε κάποιο βαθμό, στάσιμη όσον αφορά στο design και τις προδιαγραφές των φορητών υπολογιστών της, των περίφημων Vaio. Η ιαπωνική εταιρεία δεν είχε σε καμία περίπτωση παραμείνει... άπραγη στα εργαστήρια, ωστόσο, όπως απέδειξε πρόσφατα όχι μόνο παρουσιάζοντας νέα μοντέλα, αλλά μπαίνοντας "δυνατά" σε καινούργια για τη Sony κατηγορία, αυτή των Ultrabooks.

Συγκεκριμένα, λοιπόν: ανασχεδιασμένα ως προς την εξωτερική εμφάνιση είναι τα νέα Vaio της σειράς Ε, με οθόνες διαγωνίου 15 και 17 ιντσών. Η ιαπωνική εταιρεία υιοθέτησε μεν "ασφαλή" χρώματα σε κάποια μοντέλα, όπως το μαύρο και το ανθρακί, αλλά σε κάποια "τόλμησε" και τη διχρωμία, η οποία ομολογουμένως αποπνέει διαφορετική, περισσότερο μοντέρνα αίσθηση. Τα laptop αυτά δείχνουν να "διπλώνουν" κλείνοντας, όπως θα έκανε ένα tablet με πληκτρολόγιο, ενώ έχουν να επιδείξουν σημαντικά καλύτερα συστήματα απόδοσης ήχου, τα νεότερα chip γραφικών της AMD και ευμεγέθη touchpad που υποστηρίζουν χειρισμό αφής με πολλαπλά σημεία πίεσης.

Νέα μοντέλα υποδέχεται και η σειρά S, η οποία παραδοσιακά εστίαζε σε μικρότερου μεγέθους φορητούς υπολογιστές. Αυτό σε γενικές γραμμές συνεχίζει να ισχύει, με πρόοδο να έχει σημειωθεί στο μειωμένο βάρος των καινούργιων μοντέλων (περίβλημα από αλουμίνιο και μαγνήσιο), στην ποιότητα των οθονών και το σύστημα απόδοσης ήχου. Τα καλύτερα από αυτά τα μοντέλα, με οθόνη 15 ιντσών, έχουν επίσης να επιδείξουν πολλή μνήμη και αποθηκευτικό χώρο, το πιο πρόσφατο chip γραφικών της nVidia και ανάλυση ίση με αυτή των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας (FullHD ή 1920x1080 pixel).

Όσον αφορά, δε, στο πρώτο Ultrabook της Sony; Αυτό ανήκει στη σειρά Τ, η οποία μάς είχε δώσει και στο παρελθόν εντυπωσιακά μοντέλα, μόνο που αυτή τη φορά έχουν ακολουθηθεί οι αυστηρές προδιαγραφές της Intel. Το αποτέλεσμα είναι δύο μοντέλα με οθόνες 11 και 13 ιντσών πάρα πολύ λεπτά, γρήγορα και αποτελεσματικά (οι σκληροί δίσκοι SSD και επεξεργαστές Core i7 βοηθούν πολύ), τα οποία δεν στερούνται σε εξοπλισμό σχεδόν τίποτε συγκριτικά με μεγαλύτερα μοντέλα Vaio. Όλα τα προαναφερθέντα laptop είναι διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά από τις αρχές Ιουλίου, ισχύει δε και γι' αυτά η προσφορά της Microsoft για πάμφθηνη αναβάθμιση στα Windows 8 το χειμώνα. Laptop για τις διακοπές ή για το σχολείο το Σεπτέμβριο; Τα νέα Vaio αξίζουν σαφώς προσοχής!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ