Σε λίγες ημέρες η νέα αναβάθμιση των Windows 10

Μεγάλη η λίστα των βελτιώσεων, ένα μόνο το αξιόλογο νέο χαρακτηριστικό

Έχοντας καθιερώσει πλέον έναν σταθερό, προβλέψιμο ρυθμό όσον αφορά στις σημαντικές αναβαθμίσεις των Windows 10 - δύο κάθε χρόνο, μία την άνοιξη και μία το φθινόπωρο - η Microsoft θα διαθέσει την επόμενη τέτοια σε λίγες ημέρες και σε κάθε περίπτωση μέσα στον Απρίλιο: ενημέρωση ανεπίσημη υπάρχει από πολλαπλές πηγές όσον αφορά στην ολοκλήρωση της ανάπτυξής της πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, εμπρόθεσμα και χωρίς επιπλοκές. Η εν λόγω αναβάθμιση, η υπ' αριθμόν 1803, ονομάζεται απλώς April Creators Update και ενώ βεβαια έχει να επιδείξει πάρα πολλές βελτιώσεις "στα σημεία" σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς των λειτουργιών της, φέρνει ουσιαστικά στο προσκήνιο μόνο ένα αξιόλογο νέο χαρακτηριστικό, το Timeline.

Πρόκειται για την δυνατότητα που θα αποκτήσουν τα Windows 10 να "κρατούν ιστορικό" των παραθυρικών εφαρμογών, των apps και των αρχείων που ο χρήστης έχει ενεργά στο πρόσφατο παρελθόν (π.χ. στο τελευταίο 24ωρο) και να προσφέρουν ξανά πρόσβαση στα παραπάνω "με δύο κλικ" - όχι μόνο στο εκάστοτε PC, αλλά και σε άλλο, ακόμη και σε συσκευές με iOS ή Android (εννοείται πως σε όλες τις περιπτώσεις ο χρήστης θα πρέπει να έχει ενεργό προφίλ της Microsoft σε κάθε συσκευή). Αυτό όμως είναι πρακτικά το μόνο νέο χαρακτηριστικό άξιο λόγου. Μία σειρά από άλλα καινούργια στοιχεία που αρχικά φαινόταν πως θα ενσωματωθούν στην έκδοση 1803 των Windows 10 μετατέθηκαν εν τέλει στην έκδοση 1809 που αναμένεται - εκτός απροόπτου - το φθινόπωρο.

Αυτή θα είναι, πάντως, η αναβάθμιση που θα χρειαστεί να "δεσμεύσει" λιγότερο από κάθε άλλη φορά το εκάστοτε PC, καθώς με νέα τεχνική εγκατάστασης η Microsoft υπόσχεται πλέον χρόνους της τάξης των 30 λεπτών από τα 120 ή και παραπάνω που χρειαζόταν να περιμένει άλλοτε ο χρήστης. Ο κολοσσός του Redmond θα διαθέσει και αυτήν την αναβάθμιση σταδιακά, ξεκινώντας από τα ισχυρότερα και νεότερα PC και συνεχίζοντας στα υπόλοιπα (θα υπάρχει πάντοτε η επιλογή να "αναγκάσει" κανείς τον Η/Υ του να κάνει την αναβάθμιση από την πρώτη μέρα εκκινώντας την εγκατάσταση ο ίδιος). Όπως πάντοτε, η νέα έκδοση των Windows 10 αναμένεται να δεχθεί και την πρώτη της ενημέρωση την ίδια ημέρα διάθεσής της, ώστε ν' αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα που θα εντοπιστούν στο μεσοδιάστημα. Αναμένουμε απλώς επίσημη ημερομηνία, λοιπόν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ