Samsung Galaxy Tab S 8.4

Λεπτό, ελαφρύ, πανίσχυρο μα... όχι ξεχωριστό

Είδος: Tablet
Τιμή: €499,00

Εταιρία: Samsung
Διανομή: Samsung Greece

Είναι γεγονός πως - εξαιρουμένων των Nexus που δημιουργήθηκαν με συγκεκριμένες προδιαγραφές - ο σοβαρότερος αντίπαλος των iPad από τον κόσμο του Android παραμένει η σειρά των Galaxy Tab της Samsung. Είναι μία θέση που οι Κορεάτες έχουν κερδίσει μετά από πολύχρονη προσπάθεια και μεγάλες χρηματικές επενδύσεις, καθώς τα tablet με το λειτουργικό της Google είχαν πολλά προβλήματα αρχικά. Είναι, ωστόσο, και μία θέση ισχύος από την οποία η Samsung μπορεί πλέον να παρουσιάζει όλο και καλύτερα προϊόντα... και το νέο Tab S, στις 10.5 ιντσών και 8.4 ίντσες, έχει σχεδιαστεί σαφέστατα ως το κορυφαίο δείγμα της σειράς μέχρι στιγμής. Το ερώτημα είναι: μπορεί το νεότερο tablet της Samsung να "κοιτάξει στα μάτια" τα iPad Air ή/και να καταστήσει τον εαυτό του την καλύτερη δυνατή επιλογή ανάμεσα στα ακριβότερα tablet που βασίζονται στο Android; Συζήσαμε με το μοντέλο των 8.4 ιντσών για ένα δεκαήμερο και έχουμε απαντήσεις σαφείς.

Για το Galaxy Tab S δικαιούται να είναι υπερήφανη η Samsung, και μόνο βάσει της εξαιρετικά ευχάριστης έκπληξης που περιμένει οποιονδήποτε το πιάσει στα χέρια του πρώτη φορά: για κορυφαίας δύναμης στην κατηγορία του tablet, είναι απίθανα λεπτό και ελαφρύ, αλλά ταυτόχρονα συμπαγές και "καλοζυγισμένο" με τρόπο που δεν δίνει την αίσθηση του ευπαθούς ή "ψεύτικου". Οι Κορεάτες έχουν και πάλι επιμείνει στην επίμαχη, αμφισβητήσιμη επιλογή του πλαστικού για το περίβλημα του νέου Tab, ενώ δεν μπορούν να διεκδικήσουν και δάφνες όσον αφορά στο όμορφο design, το οποίο συνεχίζει να είναι κοινότυπο και... διεκπεραιωτικά βαρετό. Η συνολική ποιότητα της κατασκευής του Tab S, πάντως, παραμένει υψηλού επιπέδου και γενικώς αποδεκτή - μέχρι να... "το πάρει απόφαση", τουλάχιστον, η Samsung πως τα δευτεροκλασάτα υλικά και ο προβλέψιμος σχεδιασμός "στερούν πόντους" από τα προϊόντα της και αλλάξει προσέγγιση.


Από την άλλη, είναι φανερό πως οι Κορεάτες δεν "ποντάρουν" ιδιαίτερα στο design του Tab S γιατί αναλαμβάνει να εντυπωσιάσει κάτι άλλο στο νέο tablet τους. Αναφερόμαστε φυσικά στην πολυσυζητημένη οθόνη του, τεχνολογίας AMOLED και ανάλυσης υψηλότατης για τη διαγώνιο των 8.4 ιντσών (2560x1600 pixels). Τόσο μεγάλος αριθμός pixel προσφέρει βεβαίως οξύτατη εικόνα: τα γράμματα στα Web sites ή τα e-books δείχνουν... τυπωμένα πάνω στο γυαλί και οι φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης συμπαγείς όσο σε πολυτελή ιλουστρασιόν περιοδικά.

Η τεχνολογία AMOLED ωστόσο - όπως την έχουμε δει υλοποιημένη και στα κινητά της Samsung, τα Galaxy S - έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που σε άλλους αρέσουν και σε άλλους όχι: συγκεκριμένα τα έντονα, σχεδόν εκτυφλωτικά, αντιρεαλιστικά χρώματα που τις πρώτες ώρες χρήσης δείχνουν εντυπωσιακά, πολύ γρήγορα όμως κουράζουν. Οι οθόνες αυτές, επίσης, παραδόξως... το "λευκότερο λευκό" δεν είναι σε θέση να το αποδώσουν και εύκολα παρατηρεί κανείς πως οι σελίδες του Web και των ηλεκτρονικών βιβλίων "γκριζάρουν".

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ