Samsung Galaxy Tab S8: τα αντι-iPad στην Ελλάδα σύντομα

Τα νέα tablet του κορεατικού κολοσσού περισσότερο εντυπωσιακά από ποτέ σε ισχύ και δυνατότητες

Στην ίδια εκδήλωση όπου αποκάλυψε τα νέα Galaxy S22, S22 Plus και S22 Ultra η Samsung παρουσίασε και την νέα της σειρά tablet για το 2022, τα Galaxy Tab S8. Ο κορεατικός κολοσσός έχει να επιδείξει μεγάλη διαδρομή στην κατηγορία αυτή και τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι τα πλέον εντυπωσιακά του μέχρι σήμερα, όμως ρόλο... ειδικό αυτή τη φορά δείχνει να έχει - όπως και το αντίστοιχο Galaxy S, παρεμπιπτόντως - το μοντέλο Tab S8 Ultra, το οποίο δείχνει ικανό να προσφέρει επιτέλους ανταγωνισμό στα "μεγάλα" iPad αμιγώς ως επαγγελματικό εργαλείο.

Τα Galaxy Tab S8 προσφέρονται, όπως και τα Galaxy S, σε έκδοση "απλή", Plus και Ultra. Όλα βασίζονται στον νεότερο επεξεργαστή της Qualcomm, τον Snapdragon 8 Gen 1, υποβοηθούμενο από 8, 12 ή 16 GB μνήμης λειτουργίας και 128, 256 ή 512 GB αποθηκευτικού χώρου (επεκτάσιμου μέσω microSD). Όλα βασίζονται σε οθόνη σάρωσης στα 120 Hz, συνοδεύονται από γραφίδα S-Pen και βασίζονται σε Android 12 με το γραφικό περιβάλλον OneUI 4.1 της Samsung. Όλα φέρουν κύρια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 13 Megapixel και κάμερα ευρυγώνιου φακού με αισθητήρα ανάλυσης 6 Megapixel στο πίσω μέρος τους, ενσωματώνουν σύστημα ήχου με 4 ηχεία ρυθμισμένο από την AKG και πωλούνται σε εκδόσεις Wi-Fi 6Ε και 5G.

Οι διαφορές ανάμεσα στο Tab S8 και το Tab S8 Plus εντοπίζονται προφανώς στην διαγώνιο της οθόνης και την ανάλυσή της - στο δεύτερο μοντέλο είναι και τα δύο μεγαλύτερα αλλά όχι κατά πολύ - καθώς και στον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, που στο δεύτερο μοντέλο βρίσκεται κάτω από την οθόνη ενώ στο πρώτο πλευρικά. Το Tab S8 Plus έχει επίσης σημαντικά μεγαλύτερη μπαταρία, χωρητικότητας 10.090 mAh αντί για αυτή των 8000 mAh του Tab S8. Το αν αυτές οι διαφορές δικαιολογούν και τα €200 διαφοράς μεταξύ των δύο μοντέλων είναι στην κρίση του κάθε καταναλωτή ξεχωριστά, προφανώς, όμως ακόμη και το "κατώτερο" Tab S8 είναι εξαιρετικά ικανό και άρτια εξοπλισμένο για τα δεδομένα των tablet που βασίζονται σε Android.

Το μοντέλο που κεντρίζει την προσοχή περισσότερο απ' όλα, ωστόσο, δεν είναι άλλο από το Tab S8 Ultra: όχι μόνο είναι εντυπωσιακά μεγάλο - με οθόνη 14.6 ιντσών υψηλότατης ανάλυσης - και παρ' όλα αυτά πάρα πολύ λεπτό, αλλά ενσωματώνει μεγάλη μπαταρία των 11200 mAh και σύστημα διπλής κάμερας στην πρόσοψη με... εγκοπή (notch) που βρίσκεται στην μεγάλη πλευρά του. Είναι, κοινώς, ένα tablet σχεδιασμένο για χρήση κυρίως σε οριζόντια διάταξη - όχι μόνο στις βιντεοκλήσεις, αλλά και γενικότερα (δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Samsung προσφέρει ως περιφερειακό ένα ειδικό πληκτρολόγιο με επιφάνεια αφής που το μεταμορφώνει πρακτικά σε laptop). Είναι ομολογουμένως ό,τι κοντινότερο έχει να επιδείξει ο κόσμος του Android στα iPad Pro της Apple και το επισημαίνουμε με κάθε θετική έννοια.

Ο τομέας στον οποίο παραδοσιακά τα tablet με Android πάντοτε υπολείπονταν των iPad, βέβαια, αυτός της ποικιλίας και ποιότητας των apps που αξιοποιούν μεγάλες οθόνες και αναλύσεις, είναι μία άλλη συζήτηση. Όμως αφενός η Samsung έχει κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να βελτιστοποιήσει την χρήση των Tab S8 παραγωγικά με το δικό της πρόσθετο λογισμικό και την συνοδευτική γραφίδα, αφετέρου και η ίδια η Google θα διαθέσει μέσα στο έτος ειδική αναβάθμιση για το Android 12 (την λεγόμενη Android L) που θα επιλύει τις πιο πολλές από τις εγγενείς αδυναμίες που αυτό έχει όταν χρησιμοποιείται σε τόσο μεγάλης έκτασης γραφικό περιβάλλον. Μία άλλοτε... άβολη, κοινώς, κατάσταση που επικρατούσε γύρω από τα tablet με Android, με τα Tab S8 εμφανίζεται ήδη σαφώς βελτιωμένη και θα γίνει ακόμη καλύτερη στο μέλλον, επιτρέποντας σε αυτήν την κατηγορία προϊόντων να αξιοποιηθεί σε ποικιλία επαγγελματικών σεναρίων χρήσης και να λειτουργήσει ως αντιπρόταση στα iPad Pro.

Τα καινούργια Samsung Galaxy Tab S8 θα κυκλοφορήσουν σε Ελλάδα και Κύπρο στις 25 Φεβρουαρίου με τις ακόλουθες προτεινόμενες τιμές λιανικής: €759, €799, €899 και €959 για τα Tab S8 128GB, 256GB, 128GB 5G και 256GB 5G αντίστοιχα, €959, €999, €1099 και €1149 για τα Tab S8 Plus 128GB, 256GB, 128GB 5G και 256GB 5G αντίστοιχα, €1149, €1299 και €1449 για τα Tab S8 Ultra 128GB, 128GB 5G και 512GB αντίστοιχα. Για την περίοδο προπαραγγελίας των νέων tablet της Samsung - έχει ήδη ξεκινήσει - προσφέρονται ως δώρα πληκτρολόγιο με θήκη Slim για τα μοντέλα Tab S8 και Tab S8 Plus, καθώς και πληκτρολόγιο με θήκη για το μοντέλο Tab S8 Ultra.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ