PC 2015: Διασκέδαση στο maximum!

Ταινίες, μουσική, games όπως πουθενά αλλού - όλα όσα θέλεις να ξέρεις

Εντάξει τώρα. Δεν ζούσες σε κανένα ερημονήσι στη μέση του Ειρηνικού τα τελευταία χρόνια, σίγουρα τους έχεις συναντήσει αυτούς τους τίτλους του εντυπωσιασμού σε άρθρα και posts όλων των ειδών, στο Web και αλλού: "Τα PC δεν είναι πια δημοφιλή", "Τα smartphones και τα tablets σπρώχνουν τα PC στο περιθώριο", "Τα PC πεθαίνουν" ή ακόμη και "Τα PC έχουν πεθάνει και δεν το ξέρουν". Όσοι έχουμε πια... συνηθίσει τις Κασσάνδρες με τις διαπιστώσεις τους χαμογελούσαμε ειρωνικά όλο αυτό το διάστημα, μεν, όμως πολύς κόσμος που διάβαζε αυτούς τους τίτλους και έκρινε μόνο από τα νούμερα πωλήσεων Η/Υ κάθε χρόνο, το είχε σχεδόν πιστέψει. Tί... σχεδόν, δηλαδή. Μιλώντας για τα "τυπικά", "κλασικά" PC, κατά πάσα πιθανότητα το είχε όντως πιστέψει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τί υποστηρίζουν ωστόσο τίτλοι άρθρων του εντυπωσιασμού και τί συμβαίνει πρακτικά συχνά δεν είναι το ίδιο πράγμα. Κανείς δεν έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί PC. Αυτό που έχει αλλάξει είναι το πώς και σε τί χρησιμοποιούνται. Και με την αγορά της τεχνολογίας να "κάνει κύκλους", αφού τα tablets, τα smartphones, τα φορητά και τα οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας γνώρισαν την εμπορική επιτυχία που - σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό - δικαιούνταν, τα PC το 2015 επιστρέφουν στο προσκήνιο. Παραμένουν άλλωστε το πιο ευέλικτο εργαλείο για όλες τις "αποστολές", ειδικές και γενικές, εύκολες και δύσκολες. Άλλες συσκευές αναλαμβάνουν κάποιες από αυτές με τρόπο απλούστερο ή για λιγότερα χρήματα, όμως... κακά τα ψέματα: αν θέλεις να δεις το μέλλον όλων των άλλων συσκευών, κοιτάς τα σημερινά ικανά PC. Πάντα έτσι ήταν και πάντα έτσι θα είναι - γιατί η εξέλιξή τους, τόσων δεκαετιών, δεν... αναιρείται από τη μία ή την άλλη μόδα της μίας ή της άλλης τριετίας.


Σε κανέναν άλλο τομέα δεν είναι αυτό τόσο φανερό όσο σε αυτόν της ψηφιακής διασκέδασης. Ενώ στις καταναλωτικές συσκευές τεχνολογίας η αγορά αυτή τη στιγμή - και για το προσεχές μέλλον - βρίσκεται σε ανακατατάξεις, ζυμώσεις, περιόδους "παιδικών ασθενειών" και άλλων αλλαγών, τα PC είναι ήδη έτοιμα να προσφέρουν ηλεκτρονική ψυχαγωγία στο υψηλότερο επίπεδο. Ταινίες και σειρές σε υπερυψηλή ευκρίνεια, την λεγόμενη εικόνα 4Κ, όσο απαιτητικό κι αν είναι το υλικό; Check. Μουσική σε υψηλή πιστότητα ήχου, υψηλότερη από αυτήν που μπορούν να προσφέρουν τα ακριβότερα player που υπάρχουν; Check. Games σε ανάλυση εικόνας 4Κ και ακόμη παραπέρα, με λεπτομέρεια και επιλογές που κανένα άλλο φορμά σήμερα δεν μπορεί να ελπίσει πως θα προσφέρει; Check. Μελλοντικός... συνδυασμός όλων των παραπάνω, όποτε κι αν αυτός εμφανιστεί; Check, ckeck, check!

Στο Αθηνόραμα Digital αναγνωρίζουμε τις σημαντικές τάσεις στην αγορά του home entertainment και τις αναδεικνύουμε όπως τούς αξίζει. Το 2015 είναι η χρονιά επιστροφής των PC σε όλες τους τις μορφές, επιλέγουμε όμως να επικεντρωθούμε στο ρόλο τους ως συστήματα για ψηφιακή διασκέδαση στο σπίτι. Σε αυτήν την ειδική ενότητα - της οποίας τα περιεχόμενα θα εμπλουτίζονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς - φιλοξενούμε αρθρογραφία που σχετίζεται με τη χρήση τους σε ταινίες, μουσική και games από το εισαγωγικό επίπεδο έως το κορυφαίο. Προτείνουμε συνθέσεις PC ικανές ν' ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των κατόχων τους για ψυχαγωγία (όσο υψηλές κι αν είναι αυτές), παραθέτουμε software και τρόπους με τους οποίους θα το πετύχουν, δοκιμάζουμε και αξιολογούμε υποσυστήματα και περιφερειακά που θα βοηθήσουν σε όλα τα παραπάνω.


Για την αρθρογραφία αυτή χρειάστηκε ικανή υποδομή σε εξοπλισμό, λόγος για τον οποίο επιλέξαμε να συνεργαστούμε με το E-Shop.gr (το πληρέστερο ηλεκτρονικό κατάστημα για αγορά Η/Υ και σχετικών προϊόντων), την Intel, την Kingston και την Gigabyte. Τις ευχαριστούμε δυνατά, επιφυλασσόμαστε για πολλά!

PC 2015, λοιπόν, για διασκέδαση στο maximum. Αμφιβάλλεις; Κάνε κλικ!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ