Οθόνες Hewlett-Packard για όλους

Από προσιτές 20 και 23 ιντσών, μέχρι 27 με... κορυφαίο ήχο!

Όσο και να αλλάζουν ή/και να εξελίσσονται, οι υπολογιστές πάντοτε θα χρειάζονται ένα περιφερειακό όσο το δυνατόν περισσότερο ποιοτικό: προφανώς, την οθόνη! Αυτήν κοιτούν για πολλές ενίοτε ώρες οι χρήστες, αυτή είναι αληθινά σημαντικό να μην κουράζει, να προβάλλει εικόνα χρωματικά πειστική, οξεία και λεπτομερή, να ενσωματώνει επαρκή ρυθμιστικά ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες του κατόχου της. Φυσικά εν έτει 2013 το κοινό έχει υψηλότερες απαιτήσεις από τις... "απλές" προαναφερθείσες, γι' αυτό και μια οθόνη Η/Υ πρέπει να προσφέρει αρκετά ακόμη πράγματα. Η Hewlett Packard έχει μακρά ιστορία στην κατηγορία και, φυσικά, καμία έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός πως θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας όχι λιγότερες από 7 διαφορετικές οθόνες μέσα στο επόμενο δίμηνο. Αλλά οθόνη με ήχο... studio; Ναι, αυτό μπορεί όντως να προκαλέσει έκπληξη!

Ξεκινώντας από τα εισαγωγικά μοντέλα, οι HP 22xi και HP 23xi αναλαμβάνουν να φέρουν την ποιότητα απεικόνισης τεχνολογίας IPS - που συναντάμε συνήθως σε ακριβότερα monitor - σε επίπεδο προσιτό για το καταναλωτικό κοινό. Και οι δύο προσφέρουν ευρείες γωνίες θέασης, πειστικά χρώματα, μοντέρνο σχεδιασμό με λεπτό περίβλημα και πλαίσιο, καθώς και πολλαπλές επιλογές στη σύνδεση με ψηφιακές και αναλογικές πηγές. Η HP έχει φροντίσει να "προικίσει" τις οθόνες αυτές όχι μόνο με οικολογικά χαρακτηριστικά για εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και με συνοδευτικό λογισμικό ρύθμισης, το οποίο επιτρέπει την μόνιμη αποθήκευση και εύκολη εναλλαγή παραμέτρων σε όλους τους χρήστες.

"Ένα κλικ" πιο πάνω βρίσκονται οι οθόνες HP ZR2330W και HP x2401. Πέρα από τη μία οθόνη παραπάνω στη διαγώνιο της δεύτερης, οι δύο οθόνες διαφέρουν στο σχεδιασμό - μοιράζονται ωστόσο την τεχνολογία προβολής (LED με οπίσθιο φωτισμό), την ευελιξία στην τοποθέτηση και βέβαια την ακόμη υψηλότερη ποιότητα απεικόνισης σε σχέση με τα εισαγωγικά μοντέλα. Τα δύο νέα μοντέλα οθονών ProDisplay της HP, άλλωστε, αν και είναι μικρότερης διαγωνίου (20 και 21,5 ιντσών), "ανεβάζουν τον πήχυ" της ποιότητας απεικόνισης σε επίπεδο που να ικανοποιεί τους επαγγελματίες και τους οικιακούς χρήστες με απαιτήσεις ως προς την πιστότητα των χρωμάτων και την καθαρότητα του κειμένου.

Η "κορώνα", πάντως, στη σειρά των νέων οθονών της HP δεν είναι άλλη από την απεικονιζόμενη HP ENVY IPS 27, την πρώτη οθόνη με τεχνολογία απόδοσης ήχου Beats Audio. Αυτή έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την εταιρεία Beats by Dre™ και τα ενσωματωμένα της ηχεία "κοιτούν" προς τα πάνω, ώστε ο ήχος να "φτάνει" στον χρήστη με τρόπο αποτελεσματικότερο. Η HP συνιστά την προσοχή του κοινού στην απόδοση του ήχου όχι μόνο ποιοτικότερα στις μεσαίες και υψηλές συχνότητες, αλλά και στις χαμηλές (όπου συνήθως άλλες οθόνες τα... "κάνουν θάλασσα"), προσφέροντας βαθύ, πειστικό μπάσο. Εννοείται πως σε αντίστοιχα υψηλό επίπεδο κινείται και η εικόνα της οθόνης αυτής, όντας επίσης τεχνολογίας IPS. Με το γυαλί της, άλλωστε, να καλύπτει την πρόσοψή της από την μία άκρη ως την άλλη, αλλά και το λεπτότατο προφίλ της, η HP ENVY IPS 27 είναι βέβαιο πως δεν θα "κλέψει τις εντυπώσεις" μόνο βάσει της εικόνας ή του ήχου της! Με εξαίρεση τις οθόνες Pro Display, που θα διατεθούν το Μάρτιο, όλα τα υπόλοιπα μοντέλα θα βρουν το δρόμο τους στην ελληνική αγορά μέσα στον επόμενο μήνα σε διάφορα επίπεδα κόστους. Επιλέγει κανείς, λοιπόν, και... βλέπει: εικόνα έξοχη!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ