MSI GeForce GTX 960 Gaming ME

Κάρτα γραφικών επειτειακή, ικανή, για ρόλους πολλαπλούς

Είδος: Κάρτες αναβάθμισης
Τιμή: €249,00

Εταιρία: MLS
Διανομή: MSI Europe

Εκατό εκατομμύρια από... ο,τιδήποτε δεν παύει να είναι ένας μεγάλος, αξιοσέβαστος αριθμός - και τόσες είναι οι κάρτες γραφικών με chip της nVidia που η MSI, μία από τις πλέον σημαντικές κατασκευάστριες στο χώρο του hardware για προσωπικούς υπολογιστές, έχει διοχετεύσει στην παγκόσμια αγορά από την ημέρα που άρχισε να δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η MSI γιορτάζει αυτό το σημείο-σταθμό με διαγωνισμούς και κληρώσεις, αλλά και "επετειακές" εκδόσεις συγκεκριμένων καρτών γραφικών της. Στα χέρια μας για αξιολόγηση ήλθε μία από αυτές, η 100 Million Edition της GTX 960 2GB. Ποιές είναι οι εντυπώσεις μας από τη χρήση της και τις σχετικές μετρήσεις;

Ανοίγοντας κανείς τη συσκευασία της εν λόγω κάρτας γραφικών και περιεργαζόμενος το προϊόν, διακρίνει αμέσως έναν τουλάχιστον τρόπο με τον οποίο η MSI έχει καταστήσει το συγκεκριμένο μοντέλο επετειακό: αντί για το παραδοσιακό μαύρο/κόκκινο χρώμα των GTX της σειράς 900 της nVidia, αυτή η 100 Million Edition συνδυάζει στο περίβλημά της μαύρο και πράσινο (με λιγότερο καλαίσθητο τρόπο κατά τη γνώμη μας αλλά... γούστα είναι αυτά). Με ανάλογο τρόπο έχει αλλάξει και ο διακοσμητικός, εμβληματικός "δράκος" των προϊόντων gaming της MSI, ο οποίος φωτίζεται σε χρώμα πράσινο όταν η κάρτα βρίσκεται σε λειτουργία. Ο νέος χρωματισμός της συγκεκριμένης GTX 960 έχει ουσιαστικό νόημα, φυσικά, μόνο αν η κάρτα φιλοξενηθεί σε case Η/Υ με διαφανές παράθυρο ώστε η διαφορά να φαίνεται. Ειδάλλως... τί κόκκινο, τί πράσινο αν δεν το βλέπει κανείς!

Σαφώς σημαντικότερη διαφορά της έκδοσης 100 Million Edition σε σχέση με την "απλή" GTX 960 Gaming που είχε αρχικά κυκλοφορήσει η MSI, εντοπίζεται στην μεταλλική "πλάτη" (backplate) της πρώτης. Αυτή δεν καθιστά μόνο περισσότερο ευπαρουσίαστη και συμπαγή την κάρτα γραφικών της MSI, αλλά προστατεύει την βασική πλακέτα και μειώνει την έκθεσή της στη συνολική θερμοκρασία που επικρατεί μέσα στο εκάστοτε case που την φιλοξενεί (έστω κι αν κατά βάση δεν περιμένουμε αυτό να έχει κανενός είδους επίπτωση στα θερμικά χαρακτηριστικά της της ή στις επιδόσεις της). Κατά τα άλλα, στο περίβλημα και σε μία σειρά από άλλα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου GTX 960 δεν έχει αλλάξει κάτι: οι θύρες σύνδεσης στο πίσω μέρος της είναι οι ίδιες με του αρχικού μοντέλου, το σύστημα ψύξης Twin Frozer V το ίδιο, το συνολικό μέγεθος της κάρτας απαράλλακτο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ