MLS Magic

Δύο κόσμοι, μία συσκευή, προσιτός συνδυασμός

Στις πρακτικές μας εντυπώσεις: αναφερόμενοι στην μεγάλη μπαταρία οφείλουμε να δηλώσουμε πως οι θεωρητικές 150 ώρες αναμονής που αναφέρει η MLS είναι μάλλον αισιόδοξες, καθώς με τυπική χρήση δεν καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις 5-6 ώρες λειτουργίας (φόρτιση καθημερινά στην ουσία). Το γεγονός δεν μάς ξενίζει ή προβληματίζει ιδιαίτερα, καθώς σπάνια δουλεύει ή ψυχαγωγείται κανείς για πιο πολλές από 6 ώρες συνεχόμενες, όμως είναι κάτι που αξίζει να έχει κανείς στα υπ' όψιν. Το άλλο στοιχείο που αξίζει να έχει στα υπ' όψιν είναι το γεγονός ότι, από τη στιγμή που το Magic χρησιμοποιεί επεξεργαστή της Intel ώστε να αξιοποιεί τα Windows και τις εφαρμογές τους, το Android με το οποίο πωλείται είναι έκδοσης 5.1 - αυτό σημαίνει πως δεν είναι προφανώς η πλέον πρόσφατη, αλλά και πως το Google Play, μελλοντικά, ίσως να μην προσφέρει τις νεότερες εκδόσεις πολλών apps για Android. Αυτό παραμένει, ωστόσο, στην κρίση της Google όπως συμβαίνει με πολλά άλλα tablets της ίδιας κατηγορίας.

Όσον αφορά στην χρήση πάντως αυτήν καθ' αυτήν του Magic, σε περιβάλλον Android και Windows δεν μπορεί να έχει κανείς παράπονο, πάντοτε με δεδομένο το κόστος των €399 και το γεγονός ότι η συσκευή ενσωματώνει 2 GB μνήμης λειτουργίας. Στον τομέα των apps του Android όλες ανεξαιρέτως οι εφαρμογές που δοκιμάσαμε (ανάμεσά τους και δημοφιλή games) λειτούργησαν άψογα, προσφέροντας το πρόσθετο πλεονέκτημα της αυξημένης αυτονομίας σε σχέση με το σενάριο χρήσης αντίστοιχων apps σε Windows 10. Στο δεύτερο περιβάλλον, φυσικά, με παραθυρικές εφαρμογές θ' ασχοληθεί κανείς και όχι με τα συνολικά μετριότατου επιπέδου apps του Windows Store - και σε αυτές το Magic με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή του ανταποκρίνεται δίχως πρόβλημα στα "απλά και καθημερινά". Ναι, αυτά δεν περιλαμβάνουν την απαιτητική επεξεργασία φωτογραφίας ή video, αλλά οι χρήστες με αυτές τις ανάγκες δεν προσανατολίζονται ούτως ή άλλως σε υβριδικές συσκευές. Για χρήση από τον πιο πολύ κόσμο, με άλλα λόγια, το Magic είναι κατάλληλο και με τα δύο διαφορετικά λειτουργικά.


O τρόπος με τον οποίο έχει υλοποιήσει η MLS την φιλοξενία Windows 10 και Android 5.1 στην ίδια συσκευή είναι ο αναμενόμενος και τυπικός για προϊόντα του είδους: τα δύο λειτουργικά είναι εγκατεστημένα ξεχωριστά και ο χρήστης επιλέγει ποιό από τα δύο θέλει να χρησιμοποιήσει κάθε φορά αμέσως μετά την εκκίνηση του Magic. Δεν θα μάς πείραζε καθόλου να υπήρχε κάποιος τρόπος μετάβασης "μέσα από το ένα στο άλλο", αντί για reboot, αλλά η συνύπαρξή τους είναι κι έτσι ικανοποιητική. Αυτό που δεν θα μάς πείραζε πολύ περισσότερο, πάντως, είναι η ύπαρξη μεγαλύτερου αποθηκευτικού χώρου: τα 32GB με δύο λειτουργικά συστήματα και λίγα apps εγκατεστημένα στο καθένα, γρήγορα απαιτούν... διαχείριση. Η θύρα microSD για συμβατές κάρτες μνήμης μπορεί να φιλοξενήσει 64GB ακόμη, όμως αυτά προορίζονται κυρίως για αποθήκευση αρχείων εικόνας/ήχου και όχι για εκτέλεση προγραμμάτων (στο Android γίνεται να μετακινηθούν εκεί κάποια apps αλλά δεν είναι εγκαταστάσιμα όλα σε εξωτερική κάρτα μνήμης).

Συνολικά, ωστόσο, έστω και με τις προαναφερθείσες παραδοχές, δεν χωρά αμφιβολία στο γεγονός ότι το MLS Magic μπορεί όντως να προσφέρει "τα καλύτερα δύο κόσμων": τα εξειδικευμένα και λιγότερο ενεργοβόρα apps του Android, παράλληλα με τις παραθυρικές εφαρμογές των Windows 10. To κόστος του, δε, είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό που θα κατέβαλλε κανείς για να αγοράσει δύο ξεχωριστές συσκευές, κάθε μία για τα δικά της σενάρια χρήσης. Οι καταναλωτές, λοιπόν, που γνωρίζουν εξ αρχής πως χρειάζονται τόσο π.χ. το πλήρες Office και συγκεκριμένες εφαρμογές των Windows, αλλά και τις τυπικές ή/και ψυχαγωγικές λειτουργίες ενός Android tablet, αξίζει στην σχετική έρευνα αγοράς να συμπεριλάβουν το MLS Magic: είναι πολύ πιθανό ν' ανακαλύψουν πως για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες δεν χρειάζεται να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα από εκείνα που αυτό ζητά. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ