Microsoft Wireless Display Adapter

Εικόνα από... μικρές οθόνες σε μεγάλες, σενάρια χρήσης πολλαπλά

Είδος: Άλλα
Τιμή: €69,99

Εταιρία: Microsoft
Διανομή: Microsoft Hellas

Καλές οι οθόνες των laptop ή/και υβριδικών PC, καλές και των σύγχρονων smartphones, ακόμη καλύτερες οι οθόνες των desktop PC, όμως μερικές φορές χρειάζονται... ίντσες για να απολαύσει κανείς κάτι που θέλει να παρακολουθήσει - για να μην αναφερθούμε στις φορές που μία οθόνη μεγάλης διαγωνίου αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμη σ' επαγγελματικό πλαίσιο. Η απευθείας σύνδεση H/Y, κινητών και tablet με τηλεοράσεις ή προβολείς γι' αυτούς τους σκοπούς μπορεί πάντοτε να γίνει ενσύρματα, φυσικά, αλλά αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο ή βολικό. Μπορεί, δε, να καταντήσει εκνευριστικό αν η ανάγκη για κάτι τέτοιο είναι τακτική. Η ασύρματη και εύχρηστη σύνδεση είναι η προφανής λύση, φυσικά, όμως μέχρι πρότινος οι συσκευές που βασίζονται σε Windows δεν είχαν στην διάθεσή τους έναν εύκολο τέτοιο τρόπο, όπως έχουν π.χ. οι κάτοχοι συσκευών με τις τελευταίες εκδόσεις iOS ή Android. Εδώ και κάποιο καιρό, ωστόσο, έχουν. Kαι τον έχει προσφέρει μάλιστα - αναγνωρίζοντας την σχετική ανάγκη - η ίδια η Microsoft.

O νέος Wireless Display Adapter είναι διάδοχος αντίστοιχου αξεσουάρ που είχε κυκλοφορήσει ο αμερικανικός κολοσσός το 2014, όμως εκείνος αφενός είχε ουκ ολίγες ατέλειες και κάποια προβλήματα λειτουργίας σε συγκεκριμένα σενάρια χρήσης, αφετέρου δεν ήταν συμβατός με την σημαντικότερη έκδοση των Windows, των 10. Η διάθεση των τελευταίων έχει καταστήσει εφικτό η ανανεωμένη έκδοση του περιφερειακού αυτού να συνεργάζεται όχι μόνο με laptop ή tablet ή... laptop/tablet, αλλά και με smartphones που βασίζονται σε Windows 10 Mobile. Αυτά ναι, δεν είναι τόσο διαδεδομένα στην ελληνική αγορά, ουκ ολίγοι όμως επαγγελματίες τα χρησιμοποιούν και γι' αυτούς η ευκολία της απεικόνισης της οθόνης του smartphone τους σε μεγάλες οθόνες με την βοήθεια αυτού του προϊόντος είναι σαφώς εκτιμητέα.

H εγκατάσταση του Wireless Display Adapter δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη: το κυρίως καλώδιό του έχει στην μία του άκρη ένα βύσμα HDMI και στην άλλη ένα USB. Το δεύτερο είναι αυτό που ουσιαστικά περιέχει τον δέκτη ασύρματης σύνδεσης με άλλες συσκευές, όμως χρειάζεται να συνδεθεί σε αντίστοιχη θύρα στην τηλεόραση ή το monitor όπου ο χρήστης επιθυμεί να προβάλει υλικό επειδή από εκεί αντλεί και την τροφοδοσία του. Στην συσκευασία περιλαμβάνεται και ένα μικρό καλώδιο επέκτασης, για την περίπτωση που η θύρα USB δεν βρίσκεται δίπλα σε θύρα HDMI. Η δεύτερη μάλιστα - για κάποιον λόγο που... δεν καταλαβαίνουμε ακριβώς - είναι υποχρεωτικό να φέρει το σύστημα προστασίας HDCP προκειμένου να προσφέρει όλες τις λειτουργίες του περιφερειακού, αλλά στις πιο πολλές σύγχρονες τηλεοράσεις και monitor αυτό συνήθως είναι διαθέσιμο σε μία ή δύο θύρες HDMI.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ