Microsoft: ελκυστική προσφορά υπηρεσιών - μόνο στις ΗΠΑ

Ένας χρόνος Δικτυακό Office, Xbox Live, τηλεφωνία Skype και μουσική για πόσο...;!;!

Το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε μόλις διαβάσαμε για αυτήν την κίνηση της Microsoft στα διάφορα ειδησεογραφικά sites: "Μπράβο τους, δοκιμάζουν κάτι διαφορετικό και κάτι που έχει νόημα για το καταναλωτικό κοινό". Το δεύτερο πράγμα που σκεφτήκαμε: "Πόσο κρίμα να είμαστε πάντα ανάμεσα στις χώρες που η Microsoft αντιμετωπίζει ως τριτοκοσμικές". Ο λόγος για την μεγάλη προσφορά που κάνει η αμερικανική εταιρεία αυτές τις ημέρες και μέχρι τις 5 Ιανουαρίου στις ετήσιες συνδρομές καταναλωτικών της υπηρεσιών. Προσφορά, δυστυχώς, που αφορά μόνο στη αμερικανική αγορά και όχι σε αγορές όπως η ελληνική, όπου τα χρήματα που θα εξοικονομούσε το κοινό εκμεταλλευόμενο τη σχετική έκπτωση έχουν - ίσως - περισσότερη σημασία.

Η Microsoft προωθεί, λοιπόν, τον συνδυασμό ετήσιων συνδρομών σε υπηρεσίες της με συνολική έκπτωση άνω του 50%: 12 μήνες στo Δικτυακό Office 365 (έκδοση Home), 12 μήνες στην υπηρεσία Xbox Live για τα Xbox One/Xbox 360, 12 μήνες στην υπηρεσία Xbox Music Pass (απεριόριστη ακρόαση μουσικής μέσω Internet) και 12 μήνες στην υπηρεσία Skype Unlimited World + Wi-Fi, μέσω της οποίας πραγματοποιεί κανείς απεριόριστες τηλεφωνικές κλήσεις με όλων των ειδών τις συσκευές σε 63 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το σύνολο των παραπάνω συνδρομών κάτω από κανονικές συνθήκες θα κόστιζε παραπάνω από $450 για 12 μήνες, όμως μέσω της συγκεκριμένης προωθητικής ενέργειας της Microsoft μπορεί να τις αποκτήσει κανείς όλες μαζί αντί μόλις $199 (!).

Καταλαβαίνουμε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη προσφορά είναι, στα μάτια της Microsoft και πάντοτε στο πλαίσιο της επερχόμενης εορταστικής περιόδου, ένα πείραμα: οι Αμερικανοί θέλουν να διαπιστώσουν πόσες "επικαλύψεις" έχουν τα κοινά που ενδιαφέρονται για κάποια από τις υπηρεσίες τους ξεχωριστά (π.χ. μόνο το Office 365 ή μόνο το Xbox Live) και πόσο δεκτικά θα ήταν στις λιγότερο εμπορικές τους υπηρεσίες, όπως το Music Pass και την τηλεφωνία μέσω Skype. Καταλαβαίνουμε, επίσης, πως σε χώρες όπως η δική μας - όπου π.χ. οι δύο τελευταίες υπηρεσίες δεν έχουν καν παρουσία εμπορική - η προσφορά θα φαινόταν λιγότερο δελεαστική. Γιατί, ωστόσο, να προσφέρει ο κολοσσός του Redmond την υπηρεσία αυτή μόνο μέσα από τα Microsoft Stores (!), άρα μόνο στις ΗΠΑ ουσιαστικά, και γιατί όχι και μέσω Internet και επιλεκτικά; Ακόμη και μόνο για αυτό το εορταστικό διάστημα, καθόλου δεν θα μας πείραζε να έχουμε π.χ. συνδυαστικά Office 365 και Xbox Live. Ας ελπίσουμε πως τα... Χριστούγεννα του 2015, κάτι θα γίνει και για τις "χώρες ενός κατώτερου οικονομικού" (δείκτη)!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ