Microsoft Arc Touch Bluetooth

Χωρίς καλώδια, χωρίς δέκτες, ασύρματα παντού

Το νέο Arc Touch διατηρεί δύο από τα δημοφιλέστερα χαρακτηριστικά των προκατόχων του. Το ένα είναι η... ευκαμψία του: το κάτω μισό του "σώματός" του είναι ελαστικό, έτσι ώστε να μετατρέπεται εύκολα από κυρτό σε επίπεδο κι αντίστροφα. Έτσι το mouse να έχει άλλο σχήμα κατά τη χρήση και άλλο κατά τη μεταφορά, Όταν, δε, το περιφερειακό "καταλαβαίνει" πως βρίσκεται στη δεύτερη κατάσταση, από μόνο του απενεργοποιείται ώστε να εξοικονομεί ενέργεια. Το άλλο χαρακτηριστικό δεν είναι άλλο από την τεχνολογία BlueTrack της Microsoft, η οποία καθιστά εφικτή τη λειτουργία του καινούργιου Arc Touch πάνω σε πολλές διαφορετικές επιφάνειες χωρίς πρόβλημα - σημαντικό σε ένα mouse που θα αξιοποιηθεί "εκεί έξω", όπου ο κάτοχός του δεν ξέρει τί είδους πρόχειρο... "γραφείο" θα έχει στη διάθεσή του.

Όπως προδίδει φυσικά το όνομά του, το νεότερο Arc Touch Mouse της αμερικανικής εταιρείας υποστηρίζει την τεχνολογία ασύρματης διασύνδεσης Bluetooth. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το μοντέλο αυτό δεν συνοδεύεται από τον συνήθη δέκτη που συνδέεται σε θύρα USB, αλλά προϋποθέτει πως το ίδιο το laptop ή tablet του χρήστη ενσωματώνει σχετικό πομποδέκτη. Ευτυχώς σχεδόν κάθε φορητός ή υβριδικός Η/Υ των τελευταίων 3-4 ετών προσφέρει τέτοιο κύκλωμα Bluetooth, οπότε... ένας λιγότερος δέκτης USB για να ανησυχούμε μήπως χαθεί! Η έκδοση μάλιστα του Bluetooth που υποστηρίζει το νέο Arc Touch είναι η 4.0, η οποία υποστηρίζει και την βέλτιστης εξοικονόμισης ενέργειας κατάσταση λειτουργίας low-powered. Βάσει αυτού του χαρακτηριστικού, η Microsoft υποοστηρίζει πως οι δύο μπαταρίες τύπου ΑΑΑ που χρειάζεται το περιφερειακό της, επαρκούν για χρήση και αυτονομία 6 μηνών (!).

Παρά το γεγονός ότι το Arc Touch Bluetooth προορίζεται για χρήση από ανθρώπους που ταξιδεύουν συχνά - και δεν προβλέπεται να χρησιμοποιούν το laptop τους για περισσότερες από λίγες ώρες συνεχόμενες κάθε φορά - το μέγεθος κι ο σχεδιασμός του είναι τόσο βολικά, ώστε να το καθιστούν κατάλληλο και για έντονη, πολύωρη χρήση. Δεν είναι φθηνό, μεν, είναι όμως ένα σαφώς μελετημένο προϊόν, ποιοτικό και προσεγμένο, που οι κάτοχοι laptop, tablet ή... laptop/tablet με Windows (8/8.1) μπορούν να εμπιστευτούν άφοβα. Με την προϋπόθεση να ταιριάζει χρωματικά στη συσκευή με την οποία θα το "ζευγαρώσουν" βέβαια. Αν... δεν, υπάρχει πάντοτε το μαύρο-ανθρακί Arc Touch Mouse, που ταιριάζει με τα περισσότερα laptop/tablet σήμερα - κι ας επιβάλλει τη χρήση του... παλιομοδίτικου ασύρματου δέκτη!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ